מידע שימושי "אשת חיל..."

• הוסף לסימניות
חברות יקרות!

"אשת חיל..."
את עובדת מחוץ לבית יוצאת מוקדם וחוזרת מאוחר...
נכון את כבר עייפה -
הילדים דורשים את שלהם.
הבטן מקרקרת ודורשת גם...

אם יש פה מישהי שמזדהה עם הדברים ויכולה לתת טיפים ורעיונות לאוכל שאפשר להכין מהלילה -
(אני יודעת שיש אפשרות בבוקר אבל אין לי זמן לנשום בבוקר אפילו לא לארוחה שלוקחת חמש דקות הכנה.)
דברים שהחימום שלהם מהיר ואפשר לחמם אותם כמה דקות או דברים שאפשר להשאיר לילה במקרר עד הצהרים ולחמם אותם שחוזרים מהעבודה.
טיפים איך מתרעננים שחוזרים מהעבודה.

• הוסף לסימניות
כמה רעיונות למאכלים:

1. אפשר להכין מנות עוף מתובל עם תפוח"א, גזר ובטטה לתבל ולהעמיד על טיימר שיהיה מוכן כשחוזרים מהעבודה.
2. תפוח"א במיקרוגל- פטנט אדיר, חותכים לחתיכות ומעמידים ל-10/15 דקות לחימום.
להכין כמות גדולה של: קציצות/שניצלים/ פסטה/אורז/ירקות מאודים ולהקפיא. כל יום מורידים ומחממים.
3. חזה עוף עם עדשים אדומות- מאדים קוביות חזה עוף עם בצל, פפריקה, מלח ועדשים ומבשלים חצי שעה פלוס מינוס.
4. מרק עוף עם ירקות- כנ"ל אפשר להכין כמות גדולה, לחלק למנות ולהקפיא, ומתי שמעוניינים להוריד מנה.
5. סיר עם עוף ופסטה. 5 דקות השקעה בערב, ושאר הזמן עומד על האש ומתבשל.

טיפים להתרעננות כשחוזרים מהעבודה:

באמת קשה. כשעבדתי מחוץ לבית הייתי נחה 20-30 דקות יחד עם הילדים. זה המרענן הכי יעיל :)
אפשר גם לשתף עזרה מבחוץ לזמן שמגיעים הביתה, כדי שיהיה כוח להמשך היום.

• הוסף לסימניות
שניצלים / דגים בתנור
אני מכינה מאוחר בלילה בתבנית, וכשמגיעה הביתה רק מכניסה לתנור
20-30 דקות וזה מוכן

תפו"א ובטטה בתנור - אם הם חצי מבושלים, תוך 15 דקות בתנור הם יהיו מוכנים (ג"כ מבשלת חצי בישול, מסדרת ומתבלת בתבנית, וכשמגיעה רק מכניסה לתנור)

מרקים ותבשילים ארוכים יותר, מבשלת אחה"צ / בערב
הילדים למדו שזו חוויה לעזור לי לקלף או לצפות איך המג'ימיקס מסתובב

עד שמתעניינים בילדים, איך עבר היום, שוטפים ידיים בסבון, והופ, הארוחה כבר מוכנה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לובי;1925267:
חברות יקרות!

"אשת חיל..."
את עובדת מחוץ לבית יוצאת מוקדם וחוזרת מאוחר...
נכון את כבר עייפה -
הילדים דורשים את שלהם.
הבטן מקרקרת ודורשת גם...

אם יש פה מישהי שמזדהה עם הדברים ויכולה לתת טיפים ורעיונות לאוכל שאפשר להכין מהלילה -
(אני יודעת שיש אפשרות בבוקר אבל אין לי זמן לנשום בבוקר אפילו לא לארוחה שלוקחת חמש דקות הכנה.)
דברים שהחימום שלהם מהיר ואפשר לחמם אותם כמה דקות או דברים שאפשר להשאיר לילה במקרר עד הצהרים ולחמם אותם שחוזרים מהעבודה.
טיפים איך מתרעננים שחוזרים מהעבודה.

אוכל שאפשר להכין מראש ולחמם כשחוזרים- כל האוכל המבושל , לא?

טיפים- ללכת לשירותים לפני שיוצאים מהעבודה.
לאכול משהו בדרך- פרי, חטיף אנרגיה. העיקר לא להגיע מורעבת הביתה.
אם יש אפשרות טכנית- לאכול ארוחת צהרים בעבודה.

כשחוזרים הביתה- לנשום עמוק, להתפנות לילדים.
אם הילדים בגילאי שנתיים פלוס אפשר להכין להם חוברות עבודה,מדבקות ועוד בסגנון הזה שמעסיקים את הילדים ונותנים לך קצת לשבת בשקט ולנשום.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני בדיוק במצב שלך...
תמיד הייתי מבשלת בערב וכשחוזרת רק מחממת ואוכלת, ואז הילדים מצטרפים לארוחה שלי ואוכלים לי מהצלחת... אז כשהיו לי 2 קטנים הייתי נותנת להם חטיפים ומושיבה בספה עם ספרים אז היו לי 5 דקות של שקט .. היום כשגדלו התחלתי לקחת לעבודה ולאכול, אין ברירה.
וגם בעניין הבישולים - מבשלת בערב ומקפיאה המון ( קציצות, כדורי בשר, מוקפצים ...) וזה ממש מקל על הבישול, גם מבשלת תוספות ליומיים וחוסכת זמן .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RUTYVE;1925473:
אני בדיוק במצב שלך...
תמיד הייתי מבשלת בערב וכשחוזרת רק מחממת ואוכלת, ואז הילדים מצטרפים לארוחה שלי ואוכלים לי מהצלחת... אז כשהיו לי 2 קטנים הייתי נותנת להם חטיפים ומושיבה בספה עם ספרים אז היו לי 5 דקות של שקט .. היום כשגדלו התחלתי לקחת לעבודה ולאכול, אין ברירה.
וגם בעניין הבישולים - מבשלת בערב ומקפיאה המון ( קציצות, כדורי בשר, מוקפצים ...) וזה ממש מקל על הבישול, גם מבשלת תוספות ליומיים וחוסכת זמן .

קטעים, אני דוקא אוהבת שהם אוכלים אתי.
ככה אני מרגישה שהם לא לגמרי ילדי מסגרות:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;1925476:
קטעים, אני דוקא אוהבת שהם אוכלים אתי.
ככה אני מרגישה שהם לא לגמרי ילדי מסגרות:)

תלוי באיזה גיל.. התינוקת בכיף שתאכל איתי, אבל הגדולים ?
אני לא מצליחה לאכל ולהאכיל יחד ולשבוע. וגם אז הם לא אוכלים טוב בארוחת ערב ונזכרים שהם רעבים במיטות ...

• הוסף לסימניות
בגדול, הכל ענין של הרגל. אפשר להתרגל להכין בלילה את הארוחה (מומלץ כשמכינים - אם אתם משתמשים בעוף אחד למשל - להכין 2 ביחד, ככה יש במקפיא ארוחה מוכנה ל"עיתות מצוקה")

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה