אתגר דו שבועי – סטורי היסטורי

• הוסף לסימניות
הרושיבה התקשר ואמר שהשנה מתחילים מהמניח. אחרי שלושים שנה שאני מדקלם כמו תוכי מתוך שינה את ארבעה אבות, לא זכרתי שיש כזה פרק בכלל. הלך הבין הזמנים. עכשיו להכין שיעורים חדשים וכו'.
אז חבל מאוד שלא יכלתי להשתתף אבל זכות התורה תעמוד לכם ולבניכם עד ועד בכלל.
מצטער, הייתי בטוח שיש לך שיעורים מוכנים גם על המניח. אם הייתי יודע לא הייתי מחליף.

• הוסף לסימניות
ובמקום הראשון - זכו צמד הסופרות @MIRIAMK ו @מ. י. פרצמן על סיפור מפעים, מלא פרטים היסטוריים, נכונים עד האחרון שבהם, ועל עריכתו והגשתו בצורה מלאת חיים, מדויקת ומרגשת.
תודה על הזכייה המרגשת!
תודה על האתגר המחכים והמרתק,
ותודה על שיפוט מפורט, מלמד ומעורר הערצה שכזה!!
בעז"ה נלך לתכנן אתגר בדואט...

• הוסף לסימניות
במקום השלישי @ח.נוי עם סיפור מרגש ביותר, שנוגע במיתרי הלב, ובעל מסר אקטואלי במיוחד.
איזה כיף! תודה רבה!!
זאת פעם ראשונה שמצאתי זמן לשבת כמה דקות ולכתוב משהו לאתגר. ההתחלה המוצלחת עושה חשק להשתתף גם באלו הבאים.
האתגר היה באמת מוצלח מאד, מחכה כבר לאתגר הבא.

• הוסף לסימניות
ובמקום הראשון - זכו צמד הסופרות @MIRIAMK ו @מ. י. פרצמן על סיפור מפעים, מלא פרטים היסטוריים, נכונים עד האחרון שבהם, ועל עריכתו והגשתו בצורה מלאת חיים, מדויקת ומרגשת.
תודה!
נהניתי מאוד מהרעיון המרתק של האתגר, מההצגה המקצועית ומהשיפוט המפרגן.
כיף לי לזכות יחד עם @MIRIAMK , בעז"ה נעלה אתגר נוסף ושיתוף הפעולה ימשיך להניב תוצאות מבורכות.
בהצלחה לכולנו.

• הוסף לסימניות
מזל טוב לזוכים, מצטער שלא זכיתי להשתתף למרות שקראתי (כמעט) באדיקות, ומאוד מאוד אהבתי את האתגר והרעיון. אני בהחלט ממתין בקוצר רוח לאתגר בדו, מסקרן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

מכירים את הסיפור הידוע (שגם הוזכר לאחרונה כאן בקהילה) על החיוך שהתגלגל?
הרעיון הטכני של הסיפור הוא מעגל שמתחיל בדמות אחת, עובר הלאה לדמות אחרת, ובסופו של דבר מסתיים בדמות הראשונה.
כאן באתגר תצטרכו לבנות סיפור דומה, רק ברמה אחת מעל.
המקרים בסיפור אינם אותו הדבר כמו חיוך או מחמאה, אלא מקרים שונים שנגרמים אחד על ידי השני.
לדוגמא:
-ילד נותן לאחות רעיון למשחק חברתי.
-במהלך המשחק החברתי ילדה אחרת מקבלת כדור.
-הילדה נותנת את כדור לאח שלה הקטן.
-האח משחק עם הכדור והוא נתקע לו בעץ.
-אח שלהם הגדול מוריד את הכדור ומוצא עפיפון, הם מחפשים למי הוא שייך.
-הילד הראשון (זה שנתן את הרעיון לאחותו) מקבל את העפיפון שנתקע לו על העץ.

כמובן שמדובר במקרה פשוט ברמה נמוכה יחסית, אבל זהו העיקרון של האתגר- שרשרת אירועים.

המקרים יכולים להיות עצובים, קומיים, מלאי מוסר או מפחידים(רק לא משעממים!), הבחירה בידיכם.
אין הגבלת מילים, כיוון שקשה לעשות את זה קצר. עדיף מעל 200 מילה. בהצלחה!
האתגר יינעל, בעזרת ה', ביום רביעי כ"ד אלול.

לנספח

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה