כללי אתם בקשר עם הדפוס אחרי סיום העבודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי 052714;2138909:
לתת את העבודה ללקוח בלי שום דאגה לדפוס זה לטמון את הראש בחול,
יש בתי דפוס שאם לא מדברים איתם ברורות הם ידפיסו בלי לחתוך, ישארו סימני חיתוך (שהלקוח לא מבין מה זה בכלל...)
חייבים לעקוב אחרי זה!

אני ממליץ ללקוח על בתי דפוס טובים. אלא אם כן זה לקוח בעל נסיון בתחום.
דרך אגב: לרוב בתי דפוס גרועים הם גם יקרים יותר מאלו הטובים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;2138926:
אני ממליץ ללקוח על בתי דפוס טובים. אלא אם כן זה לקוח בעל נסיון בתחום.
דרך אגב: לרוב בתי דפוס גרועים הם גם יקרים יותר מאלו הטובים!

לא יודע לאיזה בתי דפוס אתה מתכוון
אבל במה שאני נתקלתי - ברוב המקרים כשמשלמים מחיר גבוה מקבלים תמורה יותר טובה בדיוק בצבעים ובחיתוכים וכו'

• הוסף לסימניות
שולח לדפוס. אבל להיות בקשר ולקחת אחריות על ההדפסה - רק בתוספת תשלום.
למעט, אם מדבר בעבודה שאין מצב לבצע מבלי שאני יתערב.

• הוסף לסימניות
לא יצא לי עד היום ששלחתי קבצים ללקוח בלבד בלי התערבות בהדפסה.
תמיד אני ממליץ ללקוח לאיזה דפוס ללכת. תלוי בהתאם לעבודה, אופסט, פרוצס, דיגיטלי.
אבל לדעתי זו טעות של מעמד לא להיות בקשר עם הדפוס גם אם לא מקבל תשלום על כך.
כי בסה"כ אחרי שהספר מודפס אם העבודה לא יצאה טובה אנשים לא חושבים שהדפוס אשם הם חושבים שהמעמד לא מקצועי, כך שזה לא טוב בעיקר למעמד.
בנוסף אני רוצה שעבודה שעשיתי תצא טובה, וזה בא לידי ביטוי בהדפסה, ואם לא אבדוק שהכל כשורה, זו סוג של עזיבת החבל באמצע הדרך...
בסופו של דבר זה חוסך הרבה עוגמת נפש ואי נעימות.

• הוסף לסימניות
היו לי מקרים בודדים של ממש, שלקוחות ביקשו שאשלח את הקבצים ישירות לדפוס.
בדר"כ אני עובד מול גופים גדולים, או אנשים שכבר הוציאו ספרים-מגזינים וכדו', כך שהם לא מרגישים צורך שהסטודיו יעמוד מול הדפוס במקומם. ולכן בפועל, ברוב המקרים, אני שולח את הקבצים ללקוח מוכנים לדפוס, והוא כבר עומד מולם.

מה שכן, לא אחת ולא שתיים, יצרו קשר מבית הדפוס בקשר לעבודה המדוברת, ואז כמובן עמדתי מול הדפוס, עד לתוצאה מוגמרת. אבל לשלוח בתור עיקרון כל שהוא את החומר ישירות לדפוס, למה? לא מבחינת "חוסר בשירות" אלא מבחינת "חוסר בצורך".
למה בדיוק שיצאו טעויות ושגיאות? לא קרה לי מעולם.

מיותר לציין, ששירות כזה של הבאה לדפוס ועמידה מולו במקרה הצורך, הוא שירות שמגיע ללקוח, ללא כל עלות.

• הוסף לסימניות
הסקר הזה בעייתי כי תלוי אם אני עושה דפוס ללקוח אז ודאי אני שולח ואם לאו אז לא, אלא א"כ אין לו מייל ואני עושה איתו חסד.
בכל עבודה אני מתעניין אך ורק עם הלקוח לא עם הדפוס

• הוסף לסימניות
אני שולחת בדרך כלל את העבודה ישירות לדפוס.
ובד״כ גם יוצרת קשר עם הדפוס.
לוודא שהכל בסדר.
אבל, לקחת אחריות במקום ולבדוק שהכל נעשה כשורה, לדעתי זהו משהו נפרד.
יש אנשי מקצוע שיש להם דילים עם בתי דפוס על עבודות שהם מביאים ואז הם מקבלים מחיר מיוחד ואחוזים, במקרים כאלו האינטרס של המעמד, הגרפיקאי לסיים את התהליך עד הסוף שונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה