את מס הכנסה תפסתי בסיבוב. ביטו"ל עושים עלי סיבוב

• הוסף לסימניות
נכנסתי, בדקתי וחשכו עיני.
צפה בקובץ המצורף 418403

איך הם הגיעו לכאלו סכומים?
מהחודשים שעבדתי כשכירה, כבר הופרש לי ביטו"ל.
כרגע אני רק עצמאית ולא שכירה.

חוץ מזה, בחיובים עתידיים, לתאריך 11.2.2019
ממתינים לי סכומים הזויים לתשלום
על קנס פיגורים רטרו לשנים 2014-15-16-17-18
הצמדת פיגורים רטרו לשנים 2014-15-16-17-18
וחיוב מקדמה רטרו לשנים 2014-15-16-17-18
כול שנה בשורה נפרדת.

מה אני אמורה לעשות עם זה?

אם כשכירה את מרוויחה כבר 6,000 לחודש, אז כעצמאית את אמורה אכן לשלם 17.83% לביטוח הלאומי.
וזה מה שאמרתי לך קודם, שאם היית מתייעצת עם מייצג שמבין (ולא כולם כאלו) היו אומרים לך לדווח שאת עובדת 11 שעות בשבוע, ואז היו רושמים אותך כבעלת הכנסה שלא מעבודה. באופן זה את פטורה מתשלום דמי ביטוח עד רווח חודשי של 25% מהשכר הממוצע שזה בערך 2,400 ש"ח, ועל היתרה את משלמת 12% בלבד. נכון שאין זכאות לדמי לידה, אך בד"כ זה משתלם יותר.

ואיך הם הגיעו לסכומים? רשום לך ברור 17.83% * רווח חודשי 2,500 ש"ח = 446 ש"ח. (דרשו ממך פחות כי יש הפחתה של דמי הביטוח עצמם כך שהרווח שחושב לך לא 2,500 אלא טיפה פחות).

בכל מקרה מדובר במקדמות. בסוף השנה אחרי שאת מגישה דוח שנתי השומה עוברת לביטוח הלאומי שרואים כמה הרווחת בדיוק ולפי זה דורשים ממך עוד תשלום או מחזירים לך עודפים.

לגבי הדרישה לשנים 14 והלאה צריך לבדוק על מה ולמה הדרישה.

• הוסף לסימניות
אם תשאלי אותי? לקחת מייצג/ת.

הדעה הרווחת כאן בפרוג היא 'אל תתנו לרואי חשבון וליועצי מס כסף מיותר, תפתחו לבד תיקים ותגישו לבד הכל, זו בכלל לא בעיה'.

את התוצאות, של אנשים קנוסים (מלשון קנס) ומעוקלים, אנחנו רואים אח"כ במשרדים.
והרבה יותר קשה לשנות פתיחה שגויה, מאשר לפתוח מלכתחילה נכון בכל המערכים.
עדיין, מייצג/ת טוב/ה, עם חיבור לשע"מ ולביטוח לאומי, תוכל מן הסתם לעזור.
כל מילה!

• הוסף לסימניות
כבר הקדימו אותי - אבל נראה לי שהאשכול הזה יכול לתת הסבר למי שלא מבין למה צריכים מייצג.
מי שיכול להיכנס לביורוקרטיות האלו ולהסתדר - מצוין.

מה שלי מפריע תמיד זה מי (שלא למד את המקצוע) ומייעץ לאחרים מע"ג הפורום או בדרכים אחרות עד כמה זה פשוט וניתן לעשות הכל לבד ולבסוף מסתבך - כל מקרה ומקרה צריכים לבדוק לגופו כל פקיד שומה מתנהל אחרת מול הנישומים.

ברוב המקרים השימוש במייצג זה ענין של נוחות, אבל יש מקרים בהם זה חובה ממש.

• הוסף לסימניות
בסוף ניגשתי לסניף
(אפשר להזמין תור בטלפון, חוסך הרבה זמן)
משום מה 'התפספסה' להם השורה שהפסקתי לעבוד לפני שפתחתי עוסק פטור.
ולכן חישבו לי את הסכום המרבי לתשלום כאילו חציתי כול תקרה אפשרית.
חתמתי שוב על טופס דו"ח וסידרו לי את הסכום במקום.

לגבי הריביות, ההצמדות והחיובים המקדימים-
בכול שנה הם מצאו לי חודש שלא עבדתי (לטענתם. על חלק מהחודשים יש לי תלושים)
ועל זה הם דורשים ריבית, הצמדה וכול המסתעף.
ביקשתי פריסה ל 48 תשלומים, קיבלתי.

• הוסף לסימניות
בסוף ניגשתי לסניף
(אפשר להזמין תור בטלפון, חוסך הרבה זמן)
משום מה 'התפספסה' להם השורה שהפסקתי לעבוד לפני שפתחתי עוסק פטור.
ולכן חישבו לי את הסכום המרבי לתשלום כאילו חציתי כול תקרה אפשרית.
חתמתי שוב על טופס דו"ח וסידרו לי את הסכום במקום.

לגבי הריביות, ההצמדות והחיובים המקדימים-
בכול שנה הם מצאו לי חודש שלא עבדתי (לטענתם. על חלק מהחודשים יש לי תלושים)
ועל זה הם דורשים ריבית, הצמדה וכול המסתעף.
ביקשתי פריסה ל 48 תשלומים, קיבלתי.
רגע אבל אם יש לכם תלושים אז למה לשלם?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
וואו מנוחלה רשמת את סיפור של כל העצמאים/ות שניגשים לבד וזה מה שמקבלים, חוסר הבנה, בלאגן, בירוקרטיה וכאבי ראש..
למה לא ללכת מלכתחילה למייצג לשלם מה שצריך ולחסוך עלויות גבוהות הן כלכליות והן נפשיות?

מקווה שכל הנחמדים/ות פה עשו לך קצת סדר ונעזרת בהם..
אם לא, המלצה שלי, קבעי פגישה עם מייצג ויירד לך הרבה לחץ.

והכי חשוב בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
אני לא בדעה של ללכת למייצג
או שאם ללכת למייצג זה רק למישהו קטן ופרטי
עבדתי בתור עוסק פטור
והיה לי רק בלגן
פתחתי תיק דרך מייצג רציני וגדול
אבל בקושי הסתכלו עלי ורק גבו מלאא כסף
כשסגרתי את התיק היו לי אינסוף בעיות וכאבי ראש
שנתיים אחרי שסגרתי את התיק אכלתי קש!
חובות ועיקולים עד שדיברתי בעצמי עם מס הכנסה ולא חיכיתי לטובות של המייצג שלי.

• הוסף לסימניות
עבדתי בתור עוסק פטור
והיה לי רק בלגן

המקרה שלך אמנם מצער אך לא מייצג.
ובאמת עוסק פטור אינו צריך ללכת למשרד גדול שגם יתמחר אותו בהתאם. לא חסרים משרדים קטנים / בינוניים איכותיים שיעשו את העבודה באופן מקצועי ותמורת תשלום הגון. גם יועץ מס יעשה את העבודה באופן מקצועי בשביל עוסק פטור. לא חייבים רו"ח.

• הוסף לסימניות
ובאמת עוסק פטור אינו צריך ללכת למשרד גדול שגם יתמחר אותו בהתאם.

בדיוק.
במשרד גדול יושבות סטאז'ריות חמודות, ובדרך כלל הן אלו שיטפלו בתיק שלכם. לא השותף הבכיר (שעסוק עם חברות ענק) ולא העובדות הוותיקות (שעובדות עם הלקוחות הקצת-יותר-גדולים ממכם).

לעומת זאת, יועצת מס נחמדה עם משרד קטן ו-15 שנות נסיון, תתן את הנשמה בשביל כל לקוח פטור. והידע שלה הוא גבוה בלי השוואה לידע של הסטאז'רית במשרד רו"ח.

• הוסף לסימניות
בדיוק.
במשרד גדול יושבות סטאז'ריות חמודות, ובדרך כלל הן אלו שיטפלו בתיק שלכם. לא השותף הבכיר (שעסוק עם חברות ענק) ולא העובדות הוותיקות (שעובדות עם הלקוחות הקצת-יותר-גדולים ממכם).

לעומת זאת, יועצת מס נחמדה עם משרד קטן ו-15 שנות נסיון, תתן את הנשמה בשביל כל לקוח פטור. והידע שלה הוא גבוה בלי השוואה לידע של הסטאז'רית במשרד רו"ח.

סטאז'רית?
סטאז'רית אמורה לעשות ביקורת. לא הנה"ח של עסוק פטור. לא ברוב שעותיה בכל אופן.
אוי לו למשרד שייתפס מעסיק מתמחים בראיית חשבון בעבודת הנה"ח . יתרה מכך, במשרדים גדולים מתמחות לא עושות הנה"ח בכלל וזה דווקא חבל.
אא"כ כוונתך לסטאז'ריות בהנה"ח.

• הוסף לסימניות
סטאז'רית?
סטאז'רית אמורה לעשות ביקורת. לא הנה"ח של עסוק פטור. לא ברוב שעותיה בכל אופן.
אוי לו למשרד שייתפס מעסיק מתמחים בראיית חשבון בעבודת הנה"ח . יתרה מכך, במשרדים גדולים מתמחות לא עושות הנה"ח בכלל וזה דווקא חבל.
אא"כ כוונתך לסטאז'ריות בהנה"ח.

סטאז'ריות לראיית חשבון מכינות דוחות שנתיים של עוסקים פטורים בהרבה מאד משרדים. הביקורת על הסטאז' היא מינימלית וכוללת קשיש חביב שבא ושואל כמה שאלות עם התראה מראש...

אבל לעצם העניין - היא יכולה להיות סטאז'רית של ייעוץ מס, או סתם מנהלת חשבונות מתחילה. ובקיצור, המומחים הגדולים במשרדים הגדולים, לרוב *לא* יטפלו בעוסק פטור חביב שמשלם 1500 לשנה.

• הוסף לסימניות
סטאז'ריות לראיית חשבון מכינות דוחות שנתיים של עוסקים פטורים בהרבה מאד משרדים. הביקורת על הסטאז' היא מינימלית וכוללת קשיש חביב שבא ושואל כמה שאלות עם התראה מראש...

אבל לעצם העניין - היא יכולה להיות סטאז'רית של ייעוץ מס, או סתם מנהלת חשבונות מתחילה. ובקיצור, המומחים הגדולים במשרדים הגדולים, לרוב *לא* יטפלו בעוסק פטור חביב שמשלם 1500 לשנה.

דוחות שנתיים. לא טיפול שוטף.
בשאר דברייך אכן זה נכון ובכלל, לא ברור למה לו לעוסק פטור ללכת למשרד גדול.
הוא לא צריך את הלוגו של הביג 4 על דוח המבקר :)

אגב, הביקורת על הסטאז' שלי כללה קשיש חביב (אולי אותו אחד...) שביקש בחביבות אך בנחישות לראות דוח כספי שערכתי כולל ניירות עבודה שהכנתי, שאל שאלות מקצועיות על תהליך הביקורת וגם בדק דוחות נוכחות לשלושה חדשים כדי לוודא שעבדתי מספיק שעות.

• הוסף לסימניות
אגב, הביקורת על הסטאז' שלי כללה קשיש חביב (אולי אותו אחד...) שביקש בחביבות אך בנחישות לראות דוח כספי שערכתי כולל ניירות עבודה שהכנתי, שאל שאלות מקצועיות על תהליך הביקורת וגם בדק דוחות נוכחות לשלושה חדשים כדי לוודא שעבדתי מספיק שעות.

עליי לא הייתה ביקורת בכלל. אישרו לי את הסטאז' בלי שום שאלות.

אבל העיקר שאנחנו מסכימות על עצם העניין.
תמיד חבל לי לשמוע בעלות עסקים פצפונים שמכריזות בגאווה שהן 'במשרד רואי חשבון פלוני' הגדול והחשוב. זה פשוט מיותר.

• הוסף לסימניות
למה לא ללכת מלכתחילה למייצג לשלם מה שצריך ולחסוך עלויות גבוהות הן כלכליות והן נפשיות?
כרגע, לא שווה לי לקחת מייצג.
זה כמעט להתחלק ברווח חצי - חצי.
ברור שכשהעסק יגדל קצת אני אקח מייצג.

• הוסף לסימניות
עבדתי בתור עוסק פטור
והיה לי רק בלגן

הפסקתי לקנות נעליים, כי קניתי פעם בחנות וקיבלתי שירות גרוע והפסדתי כסף...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה