כללי ביטוח גרפיקאים לגווני אפור.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה.

אבקש את עזרת בעלי הניסיון לבעיה הבאה:

אני מתעתד להדפיס בס"ד ספר קודש, אשר יש בו הרבה שימוש בגווני אפור שונים. כפי מה שראיתי ונוכחתי, וכפי ששמעתי מאחרים, החוזק של ההדפסה בלוחות אפשר לראות רק בתוצר המוגמר. שכן גם אם אדפיס דוגמא בהדפסה דיגיטלית, אין בכך שום הוכחה איך זה יצא בהדפסה הסופית.
כמו כן יש שינוי גם בין בתי דפוסים.
וגם באותו דפוס עצמו - העתק שמש אינו משקף את חוזק הגוונים!

וא"כ נשאלת השאלה:

איך בכל זאת אני יכול לבטח את עצמי (אחרי שיש לי ביד עותק שהצלחתי להדפיס באופן רצוי) שההדפסה הסופית תצא ג"כ כמו שצריך. לא כהה מידאי באופן שיהרוס את היופי, ולא בהירה מידאי שהאפקטים והצללים העדינים ייעלמו.

• הוסף לסימניות
באופן כללי, הכלל הוא שבמציאות זה יוצא יותר כהה מאשר הדפסה דיגיטלית / מסך.

לרקע שמופיע מתחת לגוש טקסט גדול - כדאי לא לעבור את ה-5 אחוז אפור, ומכסימום 10 אחוז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דג מלוח;2118354:
שלום וברכה.

אבקש את עזרת בעלי הניסיון לבעיה הבאה:

אני מתעתד להדפיס בס"ד ספר קודש, אשר יש בו הרבה שימוש בגווני אפור שונים. כפי מה שראיתי ונוכחתי, וכפי ששמעתי מאחרים, החוזק של ההדפסה בלוחות אפשר לראות רק בתוצר המוגמר. שכן גם אם אדפיס דוגמא בהדפסה דיגיטלית, אין בכך שום הוכחה איך זה יצא בהדפסה הסופית.
כמו כן יש שינוי גם בין בתי דפוסים.
וגם באותו דפוס עצמו - העתק שמש אינו משקף את חוזק הגוונים!

וא"כ נשאלת השאלה:

איך בכל זאת אני יכול לבטח את עצמי (אחרי שיש לי ביד עותק שהצלחתי להדפיס באופן רצוי) שההדפסה הסופית תצא ג"כ כמו שצריך. לא כהה מידאי באופן שיהרוס את היופי, ולא בהירה מידאי שהאפקטים והצללים העדינים ייעלמו.

ללמוד גם הפקת דפוס :eek:

• הוסף לסימניות
הפתרון היחיד הוא להדפיס בדיגיטל אחד לקבלת צבעים נכונים ומדוייקים, ללכת (כן, פיזית, עם הרגליים...) עם זה לדפוס ואז להגיד ״אני רוצה בדיוק כזה!״. מנסיון, הם מתאימים את הצבעים ידנית בהתאמה מושלמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ag;2118653:
הפתרון היחיד הוא להדפיס בדיגיטל אחד לקבלת צבעים נכונים ומדוייקים, ללכת (כן, פיזית, עם הרגליים...) עם זה לדפוס ואז להגיד ״אני רוצה בדיוק כזה!״. מנסיון, הם מתאימים את הצבעים ידנית בהתאמה מושלמת.

א. אין לך על מי לסמוך אלא על הקב"ה...

ב. אני כבר הדפסתי 4 ספרים באופסט ושלחתי להם דוגמא פיזית כנ"ל והם התאימו את זה ב-75% - אני לא הייתי מרוצה (הייתי רוצה מהם יותר דיוק) אבל הלקוח כן... וזה מה שהיה חשוב לי... תכל'ס זה הפתרון הטוב ביותר...

נכתב ע"י יוחנן ק;2118645:
ללמוד גם הפקת דפוס :eek:

לא תמיד עוזרים תיאוריות, אין חכם כבעל הנסיון... כך אגב גם בגלופות כל התיאוריות הם נכונות, המציאות עולה על כל דמיון.

• הוסף לסימניות
יש לי אפילו תמונה משולחן התאמת הצבעים...
שימו לב לשינויים בגווני הירוק של הגליונות המונחים זה על זה...

קרדיט לקורס הפקות הדפוס של פרוג ולעמי אוחנה מנהל ההפקה של ׳גלובס׳....

צפה בקובץ המצורף 299336

קבצים מצורפים

• DSC_7584_result.jpg
    KB 894.5 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
כמו שכתב גראפיקנער

מומלץ לא לחרוג ממספר 5-7 אפור

אבל יש בתי דפוס מובילים שיודעים לעשות את זה יפה
ויש שפחות

מי שמפיק ומדפיס הרבה יודע עליהם

• הוסף לסימניות
1. להדפיס בבית דפוס שיודע לעשות את זה.
2. אם אתם מפיקים את הלוחות לבד, ליידע את המכון שמפיק שאתם הולכים להדפיס גווני אפור בבית דפוס שיודע לעשות את זה.

3. בנוגע להתאמות צבעים, אפשר להדפיס דיגיטלי (לא לייזר גדולה שקוראים לעצמם דיגיטלי) ולהשאיר בדפוס לדוגמה.

4. אין סיכוי בעולם שתהיה התאמה של 100%.

• הוסף לסימניות
לאחר ניסיון לא מוצלח בגווני אפור באופסט-

צריך פשוט להגיע פיסית למקום ההדפסה ולפקח

• הוסף לסימניות
תלוי איפה מדפיסים והאם הדפס שפורס את הקובץ לגליונות הוא מקצוען.
אני הדפסתי בדפוס העיר עתיקה כמה פרויקטים כבדים ושם הדפס יודע לשנות את גווני האפור בצורה מושלמת.
גם בדיגיטלי יש דפוסים טובים שיודעים להפיק עבודות טובות
אם הולכים לדפוסים זולים או מתחילים בדרך כלל יש בעיות ומאוכזבים

• הוסף לסימניות
ב״ה

מה הפשט ״בצורה מושלמת״? 100%???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה