כן אפשר.לגבי עבודה לאברך עבור פטור מתשלום בביטוח לאומי
הייתי שמח לקבל מידע בעניין
האם ניתן לעבוד בתלוש לדוג' כשעתיים בחודש ובשכר מינימום
וכך יוצא שמשלם בערך 5 שח ביטו"ל
והאם ישנה הגבלה כל שהיא למעסיק להעסיק אברכים רבים כך
באם אני מעוניין להעסיק אברכים רביםכן אפשר
ואין שום מגבלה על מעסיק להעסיק עובדים רבים, בתנאי שיהיה בזה הגיון [שאם זה יהיה מוזר לאחד מהרשויות - שיהיה לו איך להסביר את זה].
לדוגמא, אין שום בעיה ש40 אברכים יעשו תורנות כל יום מישהו אחר מסדק את המשרד חצי שעה, ומקבל על זב תלוש.
אם הכל אמיתי ברור שאין בעיה.באם אני מעוניין להעסיק אברכים רבים
במוסד קיים שעד היום עבדו בו מעטים
לדוג' במכון תורני כל שהוא
להוסיף בו פרוייקט המונים בו עשרות רבות
של אברכים יקלידו חידושי תורה שעתיים בחודש לדוג'
מי יכול לסבך אותי ובמה?
שמעתי שפעם היה נסיון כזה בסמינר שבנות ימכרו דיסקים אבל לא ידוע לי שום פרט על זה ומה קרה עם זה
מלגה זה לא שכיר. ובעיקרון זה לא חוקי לקבל "מלגה" על לימוד עם תלמיד שזה נחשב "עבודה".מצטרפת לשאלה,
בעלי לומד עם תלמיד בין הסדרים, הוא יכול להוציא אישור על מילגה שמקבל - (נקרא אישור מלגה)
האם יש בעיה להגיש זאת לביטוח לאומי? או שיכול ליצור בעיות - כאילו עובד?
אשמח לתשובה!
ברור שזה בעיה. זו הכנסה כעצמאי לכל דבר.מצטרפת לשאלה,
בעלי לומד עם תלמיד בין הסדרים, הוא יכול להוציא אישור על מילגה שמקבל - (נקרא אישור מלגה)
האם יש בעיה להגיש זאת לביטוח לאומי? או שיכול ליצור בעיות - כאילו עובד?
אשמח לתשובה!
אישור מלגה יעזור לך למשכנתאזאת אומרת שעדיף לשלם ביטוח לאומי, ולא להוציא אישור מלגה?
ואם הכל יהיה נכון אמיתי וחוקי, מה הם יכולים לעשות?שימו לב, ביטוח לאומי לא מפגרים!!
אם ביום בהיר אחד הם יראו שפתאום קם עסק שמעסיק 40 עובדים בשכר של 100 ש"ח לחודש - הם עלולים לבדוק.
נכון, השאלה אם זה נכון ואמיתי.ואם הכל יהיה נכון אמיתי וחוקי, מה הם יכולים לעשות?
בדוגמא שהבאתי למשל, שכל אברך פעם בחודש מגיע ביום קבוע, למשרד, מוריד זבל, מנקה את השיש ושוטף את הכוסות, אולי גם שוטף רצפה.נכון, השאלה אם זה נכון ואמיתי.
הם יכולים לקבוע שזה לא נקרא עבודה, ואין יחסי עובד מעביד וכו'.
כמובן שאם זה אמיתי לחלוטין, אין להם הרבה מה לעשות.
אבל לא לחשוב שביטוח לאומי כאלה פראיירים, צריך לעשות את זה בחכמה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים