מידע שימושי ביקור בפרדס - מי מכיר?

• הוסף לסימניות
הבן שלי ממש מתחנן ללכת לראות פרדס, או כרם או מקום שיש בו הרבה עצי פרי,
מישהו מכיר מקום שנותנים להיכנס לראות? מקום נגיש לתחבורה ציבורית.
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
אם יש עכשיו פרדסים מסודרים ושגדלים בהם עצי פרי וכו'- זה נראה לי רק כאלה שלא שמרו שמיטה.

• הוסף לסימניות
יש פרדסים של אוצר בי"ד מן הסתם
איפה - זו כבר שאלה יותר מסובכת...
יש באזור השרון המון פרדסים, השאלה איך למצוא את אלה ששמרו שמיטה...
ויש פרדס אתרוגים בכפר חב"ד

• הוסף לסימניות
באשדוד בשולי מזרח רובע ז' יש פרדס של פרות הדר בבעלות ערבית.

• הוסף לסימניות
במושב יסודות על הכביש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חביבה;1778790:
אם יש עכשיו פרדסים מסודרים ושגדלים בהם עצי פרי וכו'- זה נראה לי רק כאלה שלא שמרו שמיטה.
מה הקשר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביק;1779038:
באשדוד בשולי מזרח רובע ז' יש פרדס של פרות הדר בבעלות ערבית.

יש שם הרבה עצים עם פירות רקובים.
מקום לא מטופח בכלל.
זה לא בבעלות ערבים אבל מתגוררים שם שני משפחות בדואיות.

• הוסף לסימניות
סיפר לי אחד שהגיע לפרדס כלשהו שיש בחוץ שלט ענק כאן שומרים שמיטה,
והמקום סגור עם שער ומצלמות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה