דרוש מידע בניית אקווריום - מים מלוחים או מתוקים?

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
בניתי אקווריום של 60 ליטר
מתלבטת אם ללכת על מים מתוקים או מלוחים (מים מתוקים אני לא מתכוונת לדגי זהב, אלא דגי נוי הדורשים פילטר, חמצן וחימום)
מחיפוש ברשת אני רואה שדגי מים מלוחים הם הרבה יותר יפים, אך קשה יותר לגדל אותם, יותר יקרים עם אבזור יותר יקר.
האם למישהו יש נסיון איתם? אשמח לשמוע מה האבזור שצריך בשבילם, ובערך כמה עולה כל דג, ואם מומלץ להכנס לזה

תודה רבה מראש!

• הוסף לסימניות
אם אין לכם עדיין ניסיון בגידול דגים, תתחילו עם מים מתוקים.
בהתחלה יהיה לכם הרבה תמותה והרבה אכזבות, חבל להשקיע מיד כסף בדגים וציוד. גם החלפות מים וכדו', תרכשו את הנסיון על משהו יותר קל.
בהמשך כבר תדעו יותר מה הכיוון שלכם, מה זה עוד דורש ותוכלו להחליט באופן מושכל יותר.

דרך אגב, מה זה "בניתי"? משהו בהזמנה מיוחדת? אשמח לשמוע/לראות תמונה, אם זה משהו מעניין.

• הוסף לסימניות
מה הכוונה תתחילו? אם מתחילים עם מים מתוקים - אפשר לעבור למים מלוחים ולהשתמש באותו ציוד (אותו פילטר, גוף חימום, חמצן וכו')?

"בניתי" - הכוונה היא שבעלי בנה לבד :) מזכוכיות, עם סיליקון של אקווריומים
רצינו מידה מאוד ספציפית (אורך 80 גובה 40 עומק 18), וראינו שזה יקר מאוד להזמין, ומתשאול של זגגים ומחיפוש באינטרנט הבנו שזה אפשרי...

כרגע האקווריום בטסט, מילאנו אותו לפני כמה ימים במים, לבינתיים ב"ה הכל יבש...

• הוסף לסימניות
אין לי ניסיון במים מלוחים, כך שאני לא יודע לגבי הציוד. (אני רק יודע שהדגים הרבה יותר יקרים...)
מה שאני כן יודע, שזה מורכב ורגיש הרבה יותר ממים מתוקים, כדאי שתתייעצו עם חנות שמתמחה בבעלי חיים.

אבל באופן עקרוני, אקווריום זה לא תמונת נוי שמנגבים ממנה אבק פעם בחודש, אלא בעלי חיים שצריכים תחזוקה מתמדת, ובצורה נכונה. בדר"כ בהתחלה יש תקלות, דגים שלא שורדים, עד שלומדים איך לשמור על איכות מים תקינה, נקיון וכו'.
לכן אם זה האקווריום הראשון שלכם, עדיף לרכוש את הניסיון על דברים בסיסיים וזולים, תתחילו עם מים מתוקים ודגים קלים לגידול (בחנות ידעו להמליץ לכם) ובהמשך תמשיכו לאיזה כיוון שתרצו.
חבל ללמוד על גוויית דג שעלה 150 ש"ח, אפשר לעשות את אותו קורס על דג שעלה רק 15 ש"ח.

ולגבי האקווריום, איזה עובי זכוכית לקחתם? כמה זה עלה לכם בסה"כ?
אם יש לכם קישורים לאתרים שמהם למדתם על זה, תעלו לפה.

• הוסף לסימניות
זכוכית בעובי 6 מ"מ

קישורים לדוגמא:
הדרכה:

מחשבון לעובי זכוכית, נפח ועוד:

אשמח לשמוע עוד פרטים ממנוסים באקווריום מים מלוחים

• הוסף לסימניות
כמה המחיר יצא לכם?
בעלי גם יש לו חלום כזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה