כללי בניית ספר דיגיטלי בפורמט Epub

• הוסף לסימניות
שלום,
לקוח ביקש ממני לעצב לו ספר דיגיטאלי, טקסט ותמונות, בפורמט Epub.
אין לי ניסיון בזה אשמח לשמוע ממי שיש לו -
האם צריך לימוד מיוחד של הנושא, כללים מסוימים?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
דבר ראשון זה לקבוע לאיזה מכשיר מיועד המוצר הסופי.

גם, יש שתי סוגי ePub היום:
reflowable: מיועד לבעיקר טקסט רץ
fixed layout: מיועד לספרים עם הרבה תמונות (ספרי ילדים וכו')

באיזה סוג ספר מדובר?

יש מה ללמוד. וטוב אם תדע קצת CSS ו-HTML שהרי על זה הטכנולוגיה הזאת מבוססת.

יש גם את העניין של עברית -- היצוא של אינדיזיין ל-EPUB אכן תומך עברית, אבל שוב, השאלה מה מכשיר היעד? והאם זה תומך עברית?

רצוי מאוד שיהיה לך גישה למכשיר היעד כדי לבדוק את התוצר הסופי.

• הוסף לסימניות
תודה רבה אריאל,
מדובר על ספר לילדים שרובו איורים וקצת טקסט בעברית.
והספר מיועד לדברי הלקוח לכלל המכשירים שתומכים בePub...
האם יכול להיות שמה שיהיה טוב למכשיר אחד לא יהיה טוב למכשיר אחר?
ועוד שאלה: כפי שהבנתי ממך אני צריך את הסוג fixed layout, איך אני מייצא לסוג הזה?

• הוסף לסימניות
fixed layout זה epub שמנסה לשמור את מראה הדף (קצת כמו PDF). בהחלט יהיו שינויים רציניים בין מכשיר אחד למשנהו.

אתה חייב או (1) להגיד ללקוח שאת ה-epub אתה מכין עבוד מכשיר X (ולרוב זה אייפד -- שהוא העיקרי בדברים האלו), ושאתה רק נותן אחריות עבור קריאת ה-epub בתוכנת iBooks של ה-iPad; או (2) שיש תוספת תשלום עבור כל מכשיר, ויתכן שצריך קבצים קצת שונים לכל אחד, ושהוא יספק לך את המכשיר כדי לבדוק (אלא אם כן יש לך מגוון רחב בבית). אגב, לחלקם יש אמולייטור שאפשר להתקין על המחשב -- לדוגמה, ה-kindle למיניהם.

לעבודה הזאת אתה חייב את אינדיזיין CC2015 (אפשר עם גרסאות קודמות אבל ממש לא כדי כי חלו המון שיפורים בכל גירסה שיקלו על העבודה בצורה משמעותית). אם אין לך, קנה רשיון לחודש ב-200 ש"ח.

פשוט מייצאים (export) ובוחרים בפורמט fixed layout epub.

למעשה זה מאוד פשוט!

• הוסף לסימניות
אגב, אדייק: כשאני אומר "מכשיר" הכוונה כמובן גם לתוכנה או אפליקציה שמשתמשים בה לקרוא את ה-fxl epub. יש כאלו שמסתדרים טוב יותר, ויש כאלו שפחות.

הלקוח שלך קצת תמים בבקשה שלו (וזה בסדר: עליך מוטלת האחריות לפקח אותו). אם הוא לא אוהב את התשובה, אולי עדיף להפיץ PDF!

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה, עזרת לי מאד.
אני יקפוץ למים מקווה שאצליח לשחות טוב...

• הוסף לסימניות
מה טווח המחירים על כל עמוד לספר דיגיטאלי כנ"ל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה