בעיה בניהול צבע (כנראה)

• הוסף לסימניות
יש לי בעיה מוזרה שאני לא מצליחה לעלות על הנקודה. אשמח אם תוכלו לעזור לי.
בזמן הצילום אני שורפת אאת הרקע. (לפחות ברובו) כשאני מכניסה אותו לליטרום או לפוטו שופ הוא מראה לי שהלבן לא שרוף. בעוד שמחשב התצוגה כן מראה אותו כשרוף.
מצרפת צילום מסך של אותה תמונה בשתי מחשבים. מקווה שהסברתי את עצמי מספיק ברור.
תודה מראש!

קבצים מצורפים

• Untitled.jpg
    KB 429.2 · צפיות: 14
  • ללא שם.jpg
    KB 350.1 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי בין מה למה את משווה
אבל יתכן שיעזור לך
נראה לי שבלייטרום הוא מציג שרוף רק כששרוף בכל הערוצים
ובמצלמה כברירת מחדל כשצבע אחד שרוף

• הוסף לסימניות
לא מכיר לייטרום.
אני רואה הבדלי גרסאות. גרסה 3 וגרסה 4
מה מרחב הצבע של שניהם?

• הוסף לסימניות
צרפתי את אותה תמונה בשתי מחשבים. אאצלי מראה שכלום לא נשרף. ובמחשב השני רב הרקע שרוף

• הוסף לסימניות
אולי לא מסומן לך שיראה לך מה שדרוף באדום איפה שעשיתי עיגול?

קבצים מצורפים

• ללא שם.jpg
    KB 113.3 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
אני לא יודעת איך בודקים אבל כשאני פותחת את התמונה בפוטו שופ אחרי המרה לייפג הוא בפרופיל אדובי אר.גי.בי. במחשב בו התמונה נראית בעלתת רקע שרוף היא בפרופיל srgb איך אפשר לשנות את זה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lapotreit;886447:
אני לא יודעת איך בודקים אבל כשאני פותחת את התמונה בפוטו שופ אחרי המרה לייפג הוא בפרופיל אדובי אר.גי.בי. במחשב בו התמונה נראית בעלתת רקע שרוף היא בפרופיל srgb איך אפשר לשנות את זה

הגיוני שמה שלא שרוף זה מרחב ההצבע של אדובי RGB
בהגדרות ACR יש אפשרות של מרחב צבע.

• הוסף לסימניות
שלמה, היא בעצם שואלת איך לשנות שיהיה sRGB בלייטרום שלה.
(המסך בו זה נראה שרוף זה המסך שלי. הייתי מחפשת לה איך משנים בלייטרום את פרופיל הצבע, אבל אני יוצאת מהבית. חשבתי שאולי אתה תדע.)

• הוסף לסימניות
כתבתי קודם שלא מכיר לייטרום. מאמין שזה אותו רעיון כמו בACR
בודקים בהגדרות.

• הוסף לסימניות
אפרופו מרחב צבע.
תראו כמה קטן מרחב הצבע SRGB עד כמה הוא קונטרסטי ונשרף מהר.

קבצים מצורפים

• אדובי-SRGB.jpg
    KB 15 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
האפשרויות כאן:

קבצים מצורפים

• 3333.jpg
    KB 807.8 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י nechama;886542:
האפשרויות כאן:
נחמה, מה שאת הראית זה רק מרחב הצבע הנבחר כשלוחצים על התמונה לחצן ימני ואז "ערוך בפוטושופ". כשמייצאים לג'ייפג קובעים את מרחב הצבע במקום אחר.

פותחת השרשור, יקירתי: אני רואה שבחלונית הייצוא יש אפשרות לשנות פרופיל צבע. נסי ככה (צילום מסך).
בכל מקרה אני לא חושבת שזה יעזור לפתור את הבעיה, כי זה נוגע רק לקובץ הג'ייפג המיוצא, בעוד אצלך יש רקע לא שרוף עוד בתוך תוכנת הלייטרום.

נסי לגרור את קובץ הרואו לפוטושופ, כך שייפתח ב-ACR
(תוסף של פוטושופ לעיבוד קבצי רואו.)
הרקע שרוף?

קבצים מצורפים

• Untitled.jpg
    KB 372.4 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;887459:
בכל מקרה אני לא חושבת שזה יעזור לפתור את הבעיה, כי זה נוגע רק לקובץ הג'ייפג המיוצא, בעוד אצלך יש רקע לא שרוף עוד בתוך תוכנת הלייטרום.

נשמע לי מוזר.
הרי פותחת האשכול העלתה הפרשי דוגמאות בלייטרום?!
אני כמעט בטווח שיש מקום לקבוע בהגדרות התכנה (לא רק בייצוא), את מרחב ניהול הצבע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;887982:
נשמע לי מוזר.
הרי פותחת האשכול העלתה הפרשי דוגמאות בלייטרום?!
אני כמעט בטווח שיש מקום לקבוע בהגדרות התכנה (לא רק בייצוא), את מרחב ניהול הצבע.

הפרשי הדוגמאות הם בין פתיחת התמונה אצלי בלייטרום (שם זה שרוף) וגם אצל צלמת נוספת אליה היא שלחה את קובץ הרואו, ובין פתיחת התמונה אצלה בלייטרום (שם כלום לא שרוף).
יכול להיות שזה באמת קשור למרחב הצבע?
טוב, אני אחפש על זה בגוגל כשיהיה לי זמן.
:)

• הוסף לסימניות
כעקרון - אין ניהול צבע בלייטרום לקבצי ה raw -
לפי adobe ,עד שמייצאים את הקובץ (ואז מדביקים לו פרופיל צבע) זה מקביל לעבודה בפרופיל prophoto שהוא הפרופיל הרחב ביותר (עוד סיבה לעבוד עם קבצי raw) - לגבי הבעיה ייתכן שאת ה preview של מה ששרוף בתמונה לייטרום מציגה לפי פרופיל הצבע שיש ב ייצוא - תנסי לשנות אותו לadobe1998 ולראות מה קורה / האופצייה השנייה שעולה לי זה הבדל הגרסאות ששלמה ציין
בכל מקרה אם תבדקי את הערכים המספריים של האיזור "שנראה" שרוף כנראה תגלי שלא כל הפיקסלים בערך מספרי של 255
ואם זה נפתר אשמח לשמוע איך...

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה. רק לעדכן לטובת דורות העתיד שמצאנו את הפתרון! :)
ותודה לטל ניניו שענה לשאלה אחרת של מישהו אחר בפורום הצילום של דיספוט, ואיכשהו קלטתי שזה הפתרון גם לבעיה מהשרשור הנוכחי. (זה פתרון שחשדתי בו כבר מזמן, אבל לא ידעתי איך הוא נקרא בלייטרום. נדמה לי שהוא אפילו אוזכר פה בשרשור.)

מצורף צילום מסך (של טל ניניו). צריך להוריד את ה-וי מהאופציה המסומנת בעיגול.
כשמסומן שם וי לייטרום מבצעת עריכה אוטומטית לתמונה ברגע שהיא מיובאת לתוכנה. זה גרם לביטול שריפת הרקע, כי לייטרום חשב שהוא נשרף בטעות.

אם מישהו נתקל בבעיה הזו בעתיד ומנסה את הפתרון הזה - אחרי הביצוע כדאי לפתוח מחדש את התוכנה (לא יודעת אם זה הכרחי), ואז להכניס תמונה חדשה שמעולם לא ביקרה בלייטרום, ורק עליה לבדוק האם התיקון האוטומטי אכן בוטל.

בהצלחה!

קבצים מצורפים

• post-662-13567124167737.jpg
    KB 98.6 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
זריזה.
ותודה לרבקה שהפנתה אותי אל הפיתרון.
אכן הבעיה נפתרה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה