בעיה בעדשה? חוסר חדות משווע בתמונות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1151831:
צמצם סגור מדיי - דיפרקציה.
רוצים את כל הטבעת בחדות? מצלמה טכנית, או לצלם במצלמה "רגילה" כמו שיש לנו, רק לצלם עם מסילת פוקוס ולבצע "הערמת פוקוס" (דיברתי סינית:))

כן!:) די סינית...
מצלמה טכנית? כנראה שלא אזכה לצלם בה ממש בקרוב..;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1151842:
בתמונה הזו אורך המוקד יותר קצר דבר שהשפיע על עומק השדה. ומכיוון שיש בתמונה הזו יותר שטח חד מבחינים יותר בחדות .

הגיוני...
עדיף לצלם עם ה70-200?

• הוסף לסימניות
כמה שאתה מצלם קרוב יותר שטח הפוקוס קטן יותר.
אם תצלם מרחוק עם זום תקבל שטח יותר גדול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1151868:

נכון,
אבל היה לי עניין לצלם כמה שיותר קרוב כדי לקרופ כמה שפחות אח"כ, ובגלל זה נאלצתי לסגור יותר צמצם
אני כנראה אנסה שוב עם ה70-200 שיש לי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1151868:

לא בהכרח.

באורך מוקד ארוך יותר - עומק השדה קטן. צריך לבדוק כ מקרה לגופו- אבל בגדול לאותו יחס הגדלה בפריים עומק השדה יהיה דומה אבל הרקע יהיה מטושטש יותר בעדשה ארוכה יותר..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naomif;1151866:
הגיוני...
עדיף לצלם עם ה70-200?
אם את מתכונת לעסוק בצילום תכשיטים, את צריכה עדשת מאקרו.
כי רק אם עדשה כזו תקבלי יחס הגדלה שלא יגביל אותך,
כי תוכלי לסגור יותר צמצם בלי שתאבדי חדות.

חיסרון נוסף לעבודה בסיגנון כזה, עם עדשה כזו, בצד הארוך שלה, זה חוסר הנוחות הנובע מהמרחק הרב בין המצלמה למשטח הצילום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1152467:
אם את מתכונת לעסוק בצילום תכשיטים, את צריכה עדשת מאקרו.
כי רק אם עדשה כזו תקבלי יחס הגדלה שלא יגביל אותך,
כי תוכלי לסגור יותר צמצם בלי שתאבדי חדות.

חיסרון נוסף לעבודה בסיגנון כזה, עם עדשה כזו, בצד הארוך שלה, זה חוסר הנוחות הנובע מהמרחק הרב בין המצלמה למשטח הצילום.

צילום מוצרים זה תחום שמאוד התחברתי אליו בזמן הלימודים וכן הייתי רוצה לעסוק בזה אבל בינתיים כשעדיין אני לא ממש עובדת בזה לא הייתי רוצה להשקיע עוד כסף על עדשה חדשה.
וסתם לקבל פרופורציה איזה עדשת מאקרו מומלצת? מה מחירה?
ובקשר ל70-200 התייאשתי ממנה :confused:
מילא הייתי מצלמת מוצרים גדולים יותר ואז הייתי יותר יכולה לראות איך אני בונה את התאורה.. בכל אופן חזרתי ל24-70:rolleyes:

• הוסף לסימניות
תעשי חיפוש בפורום היו על זה דיונים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
על מה ששאלת. עדשות מאקרו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naomif;1152597:
מילא הייתי מצלמת מוצרים גדולים יותר ואז הייתי יותר יכולה לראות איך אני בונה את התאורה.. בכל אופן חזרתי ל24-70:rolleyes:
לא הבנתי,
על איזה תאורה את מדברת??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1152984:
לא הבנתי,
על איזה תאורה את מדברת??

סורי, לא הייתי ברורה מספיק, כתבתי את זה כתגובה על מה שכתבת:
התכוונתי שקשה לכוון את הרפלקטורים כדי להאיר ולהבליט את כל הפרטים שבתכשיט, וזה מאוד מסורבל כשהמצלמה נמצאת איזה 2 מטר רחוק מהתכשיט ודרך העינית של העדשה ממש אי אפשר לראות כלום, לכן חזרתי ל24-70;)

בכל אופן תודה רבה על כל העזרה!:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה