בעיה דחופה..

• הוסף לסימניות
היום צילמתי ללקוח סט תמונות וכשחזרתי הביתה לערוך אותם במחשב נדהמתי לראות שכנראה כל הסט נדפק אין לי מושג למה ואיך אף פעם זה לא קרה לי לפני זה... מה שמוזר שלתמונות יש משקל סביר משהו כמו 2.5 MB לתמונה אבל אין שום אפשרות לפתוח אותה מי שיוכל לעזור אני מאוד יודה לו אני בלחץ!!!
תודה מראש

מצ"ב תמונה אחת... (בגלל שהתמונה דפוקה לא יכולתי להעלות אותה בJPG רגיל, הייתי חייב להכניס אותה לRAR) :mad::confused::(

קבצים מצורפים

• תמונה בעיתית.rar
    1.9 MB · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;746627:
מה היתה הבעיה?

האמת שהבעיה יכולה לקרות לכל אחד לכן באמת חשוב לי להסביר מה קרה.

הכל התחיל מזה שהוצאתי את כרטיס הSD שלי מהמחשב בזמן שהוא היה מכובה ולאחר מכן צילמתי את הסט וכשחזרתי הביתה עשיתי טעות חמורה מאוד שלא חשבתי שהיא יכולה להיות בעלת משמעות, הכנסתי את הכרטיס למחשב בעודו מכובה ורק אחרי שהכרטיס היה בפנים הדלקתי את המחשב מה שהתברר לי אח"כ שהמחשב "זכר" את כל הקבצים הקודמים שהיו לו בכרטיס בשעת כיבוי המחשב ועכשיו הוא פשוט דרס והרס את כל הקבצים החדשים. ישבתי מול המחשב חסר אונים בלחץ עד שעליתי על הבעיה הנ"ל ואז אילתרתי כמה תוכנות שיחזור לתמונות ונתתי למזל לעבוד אחרי עבודה של שעה פלוס של שתי תוכנות הרוב המוחלט של החומר שוחזר כמובן שבלי שום exif לא תאריך לא מספר תמונה וללא שום מידע אחר הכל בלאגן אחד גדול העיקר שלאחר מיון מפרך נמצאו התמונות המבוקשות...

ומכאן קריאה לכל מאן דבעי תזהרו מאוד בכל מה שקשור להכנסה והוצאה של כרטיס זיכרון למחשב אף פעם אל תוציאו את הכרטיס כשהמחשב מכובה וכן להפך לא להכניס כשהמחשב מכובה זה יכול להזיק לחומר בצורה שאינה ניתנת לתיקון...

אני בכל אופן למדתי לקח!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;746830:

הכל התחיל מזה שהוצאתי את כרטיס הSD שלי מהמחשב בזמן שהוא היה מכובה ולאחר מכן צילמתי את הסט וכשחזרתי הביתה עשיתי טעות חמורה מאוד שלא חשבתי שהיא יכולה להיות בעלת משמעות, הכנסתי את הכרטיס למחשב בעודו מכובה ורק אחרי שהכרטיס היה בפנים הדלקתי את המחשב מה שהתברר לי אח"כ שהמחשב "זכר" את כל הקבצים הקודמים שהיו לו בכרטיס בשעת כיבוי המחשב ועכשיו הוא פשוט דרס והרס את כל הקבצים החדשים. ישבתי מול המחשב חסר אונים בלחץ עד שעליתי על הבעיה הנ"ל ואז אילתרתי כמה תוכנות שיחזור לתמונות ונתתי למזל לעבוד אחרי עבודה של שעה פלוס של שתי תוכנות הרוב המוחלט של החומר שוחזר כמובן שבלי שום exif לא תאריך לא מספר תמונה וללא שום מידע אחר הכל בלאגן אחד גדול העיקר שלאחר מיון מפרך נמצאו התמונות המבוקשות...

ומכאן קריאה לכל מאן דבעי תזהרו מאוד בכל מה שקשור להכנסה והוצאה של כרטיס זיכרון למחשב אף פעם אל תוציאו את הכרטיס כשהמחשב מכובה וכן להפך לא להכניס כשהמחשב מכובה זה יכול להזיק לחומר בצורה שאינה ניתנת לתיקון...

אני בכל אופן למדתי לקח!
תודה,
מבחינת המשקל של התמונות, הם נשארו אותו דבר? או שהאיכות ירדה קצת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;746830:

אני בכל אופן למדתי לקח!

מהיכן הסקת את המסקנה שזו הייתה הבעיה?
איך מחשב אחרי כיבוי, יזכור שיש לו קבצים בזיכרון נייד ועוד ידרוס קבצים אחרים?!
אשמח לקבל חוו"ד או לינק ממקור מקצועי לתיאוריה הנ"ל.

לדעתי זו סיבה אחרת. שצריך לברר למה ואיך זה קרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;747245:
תודה,
מבחינת המשקל של התמונות, הם נשארו אותו דבר? או שהאיכות ירדה קצת?

רוב התמונות נשארו במשקל המקורי וחלקם הקטן נפגמו וירדו במשקל...

נכתב ע"י שלמה;747310:
מהיכן הסקת את המסקנה שזו הייתה הבעיה?
איך מחשב אחרי כיבוי, יזכור שיש לו קבצים בזיכרון נייד ועוד ידרוס קבצים אחרים?!
אשמח לקבל חוו"ד או לינק ממקור מקצועי לתיאוריה הנ"ל.

לדעתי זו סיבה אחרת. שצריך לברר למה ואיך זה קרה.

המסקנה הנ"ל היא לאור שנות עבודתי במחשבים, כמובן שזו דעתי ויכול להיות שיש סיבה אחרת אם נראה לך סיבה אחרת אשמח לשמוע...

ברגע שפותחים במחשב תהליך ולא משנה אם זה תוכנה מסוימת או הכנסת כרטיס תמונות המחשב מייצר קבצי temp הקבצים האלו נשארים במחשב גם אחרי שהמכשב כבה כל עוד לא בוצע הפסקה מבוקרת של התהליך מכיון שכך המחשב במקרה הנ"ל זכר את קבצי הtemp של הכרטיס ומכיון שכך ברגע שפתחתי את המחשב אם נתונים אחרים בכרטיס המחשב המשיך להתייחס לנתונים לפי קבצי temp הישנים שלו ובעצם לא דרס לגמרי אלא שיבש את ה"כתובת" של התמונות החדשות עד כדי כך שכשהכנסתי חזרה את כרטיס הSD חזרה למצלמה גם בתצוגה של המצלמה הכל השתבש ונפגם...
וזה בעצם מה שתוכנות השיחזור עושות משחזרות את הסקטורים עצמם בלי שום "כתובת" ישנה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;747338:
רוב התמונות נשארו במשקל המקורי וחלקם הקטן נפגמו וירדו במשקל...

המסקנה הנ"ל היא לאור שנות עבודתי במחשבים, כמובן שזו דעתי ויכול להיות שיש סיבה אחרת אם נראה לך סיבה אחרת אשמח לשמוע...

ברגע שפותחים במחשב תהליך ולא משנה אם זה תוכנה מסוימת או הכנסת כרטיס תמונות המחשב מייצר קבצי temp הקבצים האלו נשארים במחשב גם אחרי שהמכשב כבה כל עוד לא בוצע הפסקה מבוקרת של התהליך מכיון שכך המחשב במקרה הנ"ל זכר את קבצי הtemp של הכרטיס ומכיון שכך ברגע שפתחתי את המחשב אם נתונים אחרים בכרטיס המחשב המשיך להתייחס לנתונים לפי קבצי temp הישנים שלו ובעצם לא דרס לגמרי אלא שיבש את ה"כתובת" של התמונות החדשות עד כדי כך שכשהכנסתי חזרה את כרטיס הSD חזרה למצלמה גם בתצוגה של המצלמה הכל השתבש ונפגם...
וזה בעצם מה שתוכנות השיחזור עושות משחזרות את הסקטורים עצמם בלי שום "כתובת" ישנה..

ממש לא סביר מה שאתה מתאר כאן
בזמן ההדלקה המחשב יתיחס ויקרא את הקבצים מהכרטיס ולא מהטמפ
קרתה לך תקלה אחרת
אם זה היה כמו שאתה מתאר , כל העולם היה עסוק בחיפוש אחרי תוכנות לתיקון קבצים
לא פעם השארתי כרטיס עם תמונות במחשב , כיביתי אותו ואח''כ הדלקתי ושום דבר לא קרה
מה שקורה בקבצים שהתחרבשו זה שההדר (החלק ההתחלתי בכל קובץ שם נשמרים הנתונים שלו) שלהם השתבש ואז למשל אם הערך המספרי של סוף הקובץ השתנה וגדל ,יווצר מצב שהתוכנה הקוראת אותו תגלוש לשטח שמוגדר כאסור לכתיבה או קריאה ואז נקבל הודעה שהתוכנה מנסה לקרוא מכתובת אסורה , או לחילופין שהערך המספרי של סוף הקובץ יהיה קטן מהמקורי ותוכנת הקריאה תציג רק חלק מהקובץ :)
תוכנות השחזור יודעות לתקן את הנתונים הנ''ל במקרה שלא נכתב כבר משהו בשטח שהיה שייך לתמונה :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה