כללי בעיה מוזרה בפונטים

• הוסף לסימניות
לאחרונה קניתי שלושה משקלים מאותו מעצב פונטים, ויש בעיה שחוזרת רק במשקלים האלה, ולא מופיעה בפונטים מבתי-יוצר אחרים:
בניקוד של ש' שמאלית בלבד, הניקוד "בורח" מהאות, אלא אם כן מקלידים אותו לפני הנקודה שמעל השי"ן.
זה לא כ"כ בעייתי בניקוד של מילה אחת או שתיים, אבל כשאני מקבלת טקסט מנוקד, המקליד לא יכול לנחש שיש בעיה בפונט, ומנקד כרגיל (כלומר- קודם את הנקודה ואז את הניקוד), מה שדורש ממני לחפש את כל השי"נים השמאליות בטקסט ולנקד אותן ידנית.
זה מוזר מאד וגם מעצבן.
איך פותרים את הבעיה?

• הוסף לסימניות
מצורף צילום מסך

של טקסט מנוקד.

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    KB 24.1 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
שתי אפשרויות:
א. תבקשי מהיצרן שיתקן את זה
ב. תעשי חיפוש והחלפה
ג. אני יכול לתקן את זה (אם תקבלי אישור מיצרן הפונט) אבל זה יעלה כסף

• הוסף לסימניות
לבקש מיצרן הפונט זה באמת הפתרון הפשוט (ואז גם אין סיבה שזה יעלה כסף), אבל בלתי אפשרי כרגע. לכן חשבתי שיש פתרונות אחרים (חיפוש והחלפה זה פתרון הגיוני אבל מאד מרגיז כשצריך לעשות את זה בפונט חדש ויקר...)
פשוט חשבתי שאולי אחרים נתקלו גם הם בבעיה הזו ויוכלו להסביר ממה היא נוצרה ואיך פותרום את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1338097:
שתי אפשרויות:
א. תבקשי מהיצרן שיתקן את זה
ב. תעשי חיפוש והחלפה
ג. אני יכול לתקן את זה (אם תקבלי אישור מיצרן הפונט) אבל זה יעלה כסף

שתי אפשרויות? ;)

• הוסף לסימניות
אפשרות א וג זה אותו דבר
השאלה מי יבצע את זה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלדג;1338107:
לבקש מיצרן הפונט זה באמת הפתרון הפשוט (ואז גם אין סיבה שזה יעלה כסף), אבל בלתי אפשרי כרגע. לכן חשבתי שיש פתרונות אחרים (חיפוש והחלפה זה פתרון הגיוני אבל מאד מרגיז כשצריך לעשות את זה בפונט חדש ויקר...)
פשוט חשבתי שאולי אחרים נתקלו גם הם בבעיה הזו ויוכלו להסביר ממה היא נוצרה ואיך פותרום את זה.

זה נוצר מכך שהפונט נבנה בצורה כזו של ניקוד בשיטת TrueType, והוא אינו OpenType.
בד"כ בשיטת טרוטייפ הניקוד אחרי השין דוט. בפונט הזה היצרן עשה להיפך, כנראה בטעות.

• הוסף לסימניות
אוי לי,

נשמע שאין מנוס אלא לפנות ליצרן הפונט, דבר שאני ממש לא מעוניינת לעשות.
אולי עוד מישהו נתקל בבעיה הזאת, ויוכל לפנות בשם שנינו?... (לא יכול להיות שאני היחידה שנתקלה בזה! תבדקו את השי"נים השמאליות שלכם!)

• הוסף לסימניות
זה לא רק הש' זה כל הניקוד רואים שהוא לא אופן טייפ, לא עומד במקום.
קנית פורמט אופן טייפ?

• הוסף לסימניות
הבעיה רק בש'. תסתכל טוב.
וברור שזה לא אופן טייפ כי באופן טייפ לא משנה סדר ההקלדה

• הוסף לסימניות
סוג הקובץ הוא אופן טייפ, וגם בתוך האינדיזיין (בקובץ העבודה) הגדרתי את זה כאופן טייפ.

• הוסף לסימניות
צריך שהפונט יהיה "אופן טייפ" שההסבר שלו: תומך ניקוד.
משקל "אופן טייפ" יכול להיות שווה ללמעלה מ10 משקלים רגילים.

• הוסף לסימניות
כפי שכתבתי בתשובה שמעלייך, הפונט הוא אופן טייפ.

• הוסף לסימניות
מה כל כך קשה לפנות ליוצר? הוא לא עשה לך טובה. קנית מוצר ויש בו פגם שטעון תיקון.

• הוסף לסימניות
סורי, היה כתוב שהקובץ אופן טייפ
לא ידעתי אם התכונת שהפונט.

וכמו מי שכתב מעלי
למה לא לפנות ליצרן? בשביל מה שילמת??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1338840:
הבעיה רק בש'. תסתכל טוב.
וברור שזה לא אופן טייפ כי באופן טייפ לא משנה סדר ההקלדה

הבעיה היא לא רק בש' אפשר לראות שכל הניקוד הוא לא במקום האמיתי למי שמבין בניקוד.
השורוק למשל ממש נדבק לדופן (כמו במילה יאשיהו).
הניקוד מתחת לאותיות כמו ר, ד, וכו' אמור להיות מתחת לרגל של האות ממש ופה זה לא, אפשר לראות את השואים, ויש עוד הרבה.)
תפני ליצרן ותדעי שזה לא הבעיה היחידה כאן.

• הוסף לסימניות
אני ממש מעדיפה לא לפנות אליו. כבר פניתי פעם בעניין מסויים, והא פשוט "התפוצץ" עליי בתגובה לא פרופורציונלית לכלום. זה הוציא לי כל חשק לפנות אליו, למרות שברור לי ששילמתי עבור מוצר ולא קיבלתי אותו (וזה מעצבן!!).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה