דרוש מידע בעלי נסיו בלבד ! אלו תרופות וכדורים מועילים לצום.

• הוסף לסימניות
אבטיח ממש עוזר,
הוא מלא מים וסוכר.
נכון אך לקחת בחשבון שאצל רבים זה מאד מפעיל את מערכת העיכול ומוציא המון נוזלים ומזון במהירות...
הרעיון בצום לשמור על רמות סוכר מאוזנות ככל הניתן כדי למנוע ייבוש חולשה ונפילת סוכר דרסטית בדם-כאבי ראש מיגרנות וכד'
לכן צריך לאכול מזונות מזינים והרבה סיבים שמתעכלים לאט ונספגים בגוף באיטיות
במנות קטנות ולא ארוחות גדולות ומכבידות
הסיבים מחזיקים את המים יותר זמן בגוף (מיצוי של צמחים מסויימים בקלי צום עושים את אותה פעולה
ויש להם כל מיני סוגים..)
להוריד קפאין בהדרגה ככל הניתן כבר יומיים לפני הצום-קפה, קולה...
(טיפ מדהים למי שלא מסוגל בלי יש להשיג נרות קפאין שמצילים את הצום למכורים..)
כמה שפחות מאכלים שומניים (אתגר בשבת...)
לשתות הרבה כבר כמה ימים קודם כוס כל שעה
פחמימות-רצוי מלאות-סיבים
מאת הרב אסחייק. צום קל ומועיל והלוואי שכל העצות יהיו מיותרות!!!

• הוסף לסימניות
השתמשתי בטיפים המצורפים כבר כמה שנים, וצמתי מעולה!
אפילו אחרי/לפני לידה.
מומלץ מאד, אפילו שזה נשמע שונה ממה שרגילים לשמוע

קבצים מצורפים

• הכנה לצום למייל.pdf
    KB 841.8 · צפיות: 136
  • הוסף לסימניות
נכון אך לקחת בחשבון שאצל רבים זה מאד מפעיל את מערכת העיכול ומוציא המון נוזלים ומזון במהירות...
הרעיון בצום לשמור על רמות סוכר מאוזנות ככל הניתן כדי למנוע ייבוש חולשה ונפילת סוכר דרסטית בדם-כאבי ראש מיגרנות וכד'
לכן צריך לאכול מזונות מזינים והרבה סיבים שמתעכלים לאט ונספגים בגוף באיטיות
במנות קטנות ולא ארוחות גדולות ומכבידות
הסיבים מחזיקים את המים יותר זמן בגוף (מיצוי של צמחים מסויימים בקלי צום עושים את אותה פעולה
ויש להם כל מיני סוגים..)
להוריד קפאין בהדרגה ככל הניתן כבר יומיים לפני הצום-קפה, קולה...
(טיפ מדהים למי שלא מסוגל בלי יש להשיג נרות קפאין שמצילים את הצום למכורים..)
כמה שפחות מאכלים שומניים (אתגר בשבת...)
לשתות הרבה כבר כמה ימים קודם כוס כל שעה
פחמימות-רצוי מלאות-סיבים
מאת הרב אסחייק. צום קל ומועיל והלוואי שכל העצות יהיו מיותרות!!!
עליי זה משפיע לפחות עד אמצע היום, אפילו יותר,
אני מרגישה מלאה בנוזלים וסוכר,
וזה מקל עליי ממש את הצום,
ואני טיפוס שעובר את הצום ממש קשה.

• הוסף לסימניות
עליי זה משפיע לפחות עד אמצע היום, אפילו יותר,
אני מרגישה מלאה בנוזלים וסוכר,
וזה מקל עליי ממש את הצום,
ואני טיפוס שעובר את הצום ממש קשה.
מעולה. את אוכלת בפעם אחת סמוך לצום -איזה כמות? או לאורך היום כל פעם קצת?

• הוסף לסימניות
יש כמה סוגים בקלי צום או רק סוג אחד. ואם יש כמה איזה סוג מומלץ ?

• הוסף לסימניות
שנה שעברה הייתי חודש אחרי לידה והנ. מלאה
לקחתי טבליות בי פולן של פוראוור שלושה ימים לפני
6 טבליות ביום
עברתי בהצלחה

• הוסף לסימניות
כל הדיון מעניין.
כי כמעט אי אפשר למדוד השפעה של כדורים כאלו, מכיוון שאף פעם אתה לא יכול לדעת איך זה היה בלי הכדורים.
כל תקופה אנחנו מרגישים אחרת.
אין כמו תזונה טובה ובריאה לפני צום. חלבונים בכמות גדולה מהרגיל וסיבים תזונתיים ושתיה מרובה יומיים לפני צום.
העלו כאן קובץ כמה הודעות לפני- חזק מאוד. מניסיון.
כמה פעמים השתמשתי בכדורים והיו לי כאבי ראש חזקים. אני לא יכול לדעת אם בגללם, אבל ככה נראה לי. עברתי לתזונה נכונה, והתוצאה מדהימה!

• הוסף לסימניות
כל הדיון מעניין.
כי כמעט אי אפשר למדוד השפעה של כדורים כאלו, מכיוון שאף פעם אתה לא יכול לדעת איך זה היה בלי הכדורים.
כל תקופה אנחנו מרגישים אחרת.
אין כמו תזונה טובה ובריאה לפני צום. חלבונים בכמות גדולה מהרגיל וסיבים תזונתיים ושתיה מרובה יומיים לפני צום.
העלו כאן קובץ כמה הודעות לפני- חזק מאוד. מניסיון.
כמה פעמים השתמשתי בכדורים והיו לי כאבי ראש חזקים. אני לא יכול לדעת אם בגללם, אבל ככה נראה לי. עברתי לתזונה נכונה, והתוצאה מדהימה!
ואם יש כאלו שבלי כדורים היו מרותקים למיטה מכאבי ראש וחולשה בכל יום הצום
ומאז שהתחילו לקחת כדורים הם צמים הרבה יותר קל
זה אינדיקציה?
הכדורים שעזרו מאוד מאוד כנ"ל ניתן להשיג באיזור מאה שערים בירושלים
יש ברחוב רפפורט וברחוב חברת ש"ס ב6/7 ש"ח ערכה רגילה, ותוספת למי שצריך/כה
(זה נראה בי פולן, אבל לא בטוח)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

האשכול נפתח שוב, אנא מכם קראו את ההערות שכתבו מנהלי האתר בשביל שלא ייסגר שוב האשכול!
בבקשה לא לגלוש מתוכן האשכול- לא להשמצות של קהילות, לא להכללות, ולכתוב בשיח ראוי ולא בוטה, ללא תגובות לא מתאימות, אחרת- האשכול ייסגר על אף חשיבותו.

אציין שבאשכול הקודם היו כמה וכמה עצות, הארות והערות של ילדים של בעלי תשובה וזה מאד מאד החכים את חברי האשכול, נשמח לתגובות ועצות נוספות וכמובן לעדויות מנסיון אישי! (אין לכם מושג כמה זה עוזר).

יש לציין שזה מאמר פתיחה, והמטרה היא שכל מי שיש לו מה לשתף, לייעץ, להאיר ולהעיר, שיכתוב את אשר על ליבו, וכך יוכלו להיעזר בזה הרבה אנשים!!!

אנחנו כבעלי תשובה קצת ותיקים (כמעט 20 שנה), נשואים פלוס 7, גרים בלב ליבה של עיר חרדית קלאסית, מסתובבים בכוללים החשובים ביותר, יורדים לגינה עם האמהות הדוסיות מכל הגוונים (גם חברון וגם פוניבז'), ואפשר לומר פחות או יותר שנכנסו (כביכול) למיינסטרים החרדי.
אנחנו שולחים את ילדינו לגן בנים וגן בנות כנהוג,
את הבנים נלחמנו להכניס לת"ת הכי נוצץ בעיר,
את הבנות לבית יעקב השכונתי (מעורב- "צולים", מודרנים, חניוקים, רגילים ומעט אנשים שנראים כחרדים אך רק על מדים),
{כמובן שלא מביאים למסיבות הסידור, ולסיומי מסכת את הסבים והסבתות} ::cry::cry::cry: ,
נחלמים על מקום בישיבות קטנות (לא מאמינים ששומעים על דילים שעשו בשבילנו או על ידינו).
נמרחים על הגדר ונחבלים להכניס את הבנות לסמינר טוב (ובתקווה להתקבל לבינוני) כי הרי ל-"טופ- סמינר" אין על מה לדבר (וגם לא לחלום).
מתפללים בבתי הכנסת השכונתיים, מנסים לקבל שם קצת צומי (להגיד גוט שאבעס למי שאפשר בשביל שיסתכל עלי).
לפעמים מצליחים להכנס לאיזה קהילה "מקבלת" (ועדיין מרגישים קצת שונים). :cry: :cry: :cry:

עוד לא הגענו לשלב השידוכים אז אין לי תיאורים עוד...

יש עוד הרבה תיאורים לחיים שלנו שאפשר לכתוב בנושא, ואי"ה אכתוב עוד בהמשך,

לכל בעל תשובה סגנון משלו, ילדות משלו, הורים משלו,
אופן קבלת החזרה בתשובה אצל החברים והמשפחה שלו.
ובטוח שלכל אחד יש עצות מחכימות ואולי הדרכות שקיבלו בכל מיני עניינים שקשורים לדרך שעשו ושהם חיים בה.

לדעתי ההתמודדות הגדולה של בעלי התשובה היא הדאגה והחרדה לגבי עתיד ילדינו בגלל הקשר עם המשפחה החילונית סבא וסבתא, דודים ודודות. ושזה מעורר הרבה שאלות ואתגרים- האם להפגיש את הילדים ואיך, כמה זמן, לשלוח אותם אליהם לבד או לא, האם להגיע לשבתות יותר או פחות, האם להסכים להם להגיע בלבוש לא צנוע, האם ללכת לחתונה מעורבת של דוד אהוב. האם להסכים לסבא לתת כסף לילדים (שהחברים שלהם מקבלים שקל לחודש ואומרים תודה). האם לאסור על ההורים להכניס אייפון לבית שלנו, או לצלם את הילדים...

בקיצור הרבה התלבטויות ואתגרים, ואשמח שאנשים יגיבו, יתנו עצות, ישאלו שאלות...​

{מציע לעקוב אחרי המאמרים והתגובות וכמובן להעביר לעוד בעלי תשובה שאתם מכירים}

עוד אשמח לעצות ותובנות לגבי הקניית ערכים לילדים, על אף שאנחנו לא נשמנו וינקנו אותם מילדות!!!
מעולם לא העלתי בפרוג אשכול ואולי אפילו הודעה על נושאים כאלה אבל הנושא הזה די מעניין אותי ואני ממש מקווה שאני לא נוגד את החוקים של האתר באם כן אני מתנצל מראש על הטירחה במחיקה של האשכול...
בחודשים האחרונים מעניין אותי לראות מהלכי חשיבה "ואני ממש מנסה לכתוב על זה כעל תהליך שאני מסתכל עליו מבחוץ ולא שייך לו" ראיתי כמה אשכולות על נושאים קשורים והיו בו הבלחות של התהליך הזה

והנושא הוא אייך לא "נושא הגיוס" עד היום היה חלוקה לשתי קבוצות שאחת קידשה כל אחד שנעצר גם אם הוא היה עבריין (לא באמת) שבמקרה לא התייצב והשניה זילזלה בכל אחד שנעצר גם אם הוא היה אברך ששקוע בלימוד 24/7 (והיו גם הרבה כאלה באמצע אז אני לא בא להכליל)
ועכשיו זה קצת קונפליקט פנימי כי הנתונים השתנו והמצב הוא שיש סיכוי טוב שיעצרו גם בחורים ארדקור מישיבות ארדקור שיתפסו אותם באיזה חציית כביש שלא במעבר חציה או של אברכים יקרים שיש להם רישיון (לענ"ד מי שחושב שזה לא יקרה טומן את ראשו בחול כי כיום לאף אחד כבר אין אינטרס למנוע בלאגן ונראה שלהפך כל "הפקידים" מנסים רק ללבות את האש) ועל כן שאלתי היא מה עכשיו הציבור חושב על חוק הגיוס כאילו עד היום להיות עריק היתה מילת גנאי ומעכשיו..?

עוד נקודה מעניינת זה הקו של הפלג שמזעיק אברכים/ בחורים נראה שזה עוזר (במידה כזאת או אחרת) למנוע מעצרים מה דעתכם עליו מצד אחד זה של הפלג ואין שום רב (ארדקור) שעומד מאחורי זה ויש מצב שיש הרבה אנשים שעד לפני שנתיים אם הם היו רואים את החברה האלה מגיעים למנוע מעצר הם היו מבליחים כזה... חילול השם.. מה עכשיו? זה כבר לא חילול השם? אם חס וחלילה יבואו לעצור אחד מהאחים /הבעל/ שכן.. אתם תתקשרו אליהם שיבואו?

ואחרון שזה ממש הכי מעניין אותי הפלג גדלו על זה שנמות ולא נתגייס וגזירת הגיוס גזירת שמד ונלך בגאווה לכלא וכו וכו (יש לי אחיין כזה בן 18 והוא מפריח סיסמאות מכאן ועד ל.. ואני בטוח שאם הוא יעצר הוא יהיה מבסוט ממש) מה ההורים כיום שחלקם היו אברכים צעירים מתי שכל הסיפור הזה התחיל אומרים לילדים שלהם יש כאן פרדוקס שהמסרים קצת סותרים ואני מדבר על אלה שראו בפלג קבוצה פחות מיינסטרים (ועדיין חושבים ככה) הם גם יחדירו בבנים שלהם תשב בכלא ולא תתגייס...? תלך בגאווה אתה מחזיק את העולם...?

למעשה יש כאן איזה שינוי בכיוון החשיבה ומרוב ההתבצרות והחידוד של העמדה הציבורית משתי הצדדים כרגע נראה שיש כאן שוקת שבורה (ביננו אני מאמין שאם לא היה מחלוקת של יותר מ 10 שנים סביב הנושא הזה היה היום הפגנות ומהלכים הרבה יותר קיצוניים ממה שיש כרגע)

מה אתם חושבים על זה
ובבקשה בבקשה אני לא נכנס כאן לויכוח של מי צודק ומי צדק בעבר כי זה לא רלוונטי ולא מעניין מה שכן מעניין זה שינוי פרספקטיבה והשינוי בתודעה

נקודה אחרונה (גם ככה זה ארוך אז סליחה ממעלתכם) חבר זרק לי באיזה שיחה "הם יפגיעו בלומדי התורה אז המדינה תלך לעזזל כי כל מה שהחזיק אותם עד היום היה זכות לימוד התורה" (נראה לי זה ציטוט של אחד מגדולי הדור מהדורות הקודמים) וזה קצת הציק לי הרי מי ידפק מזה? אנחנו וגם האחים האחרים שלנו שאינן שומרי תורה ומצוות וגם אלו ששונאים אותנו אבל שלא באשמתם... מה דעתכם אכפת לכם מזה שאין להם עכשיו את כוח השמירה הזאת?

נ.ב. זה נושא כ"כ נפיץ שחשבתי אולי לתת לGPT לשכתב את זה כדי שאף אחד לא יחשוב כאילו פגעו באיזה שהוא צד ירדתי מזה כי אף אחד לא היה קורא את זה אז בבקשה גם מכם תכתבו כאילו אתם מסתכלים על זה מהצד ולא חלק מזה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה