התייעצות בעלי צימרים / נסיון בתחום? תעזור לי בבקשה

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרתכם
קבעתי עם בעל צימר כשכתבתי לו שאני רוצה להגיע בז באדר ואם זה פנוי ולאחר כמה הודעות שרציתי לסגור כתבתי לו:
"אשמח לקבוע את התאריך.
יום שני ז אדר, איך עובד התשלום?"

כשכוונתי הייתה לבוא ביום שני בערב ולצאת ביום שלשי בבוקר.
למעשה ביום שני בערב בדרך לצימר באוטובוס בשיחה בינינו התברר שהוא קבע את הצימר בשבילנו ליום שלישי כלומר להגיע ביום שלישי בערב או בצהריים ולצאת ביום רביעי כשטענתו שבלוח יום ז באדר מופיע ביום שלישי.

זה בגדול הדברים.
עכשיו, על מי מוטלת האחריות ומה בעל הצימר צריך לעשות או המשכיר

• הוסף לסימניות
לדעתי הוא צודק.

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרתכם
קבעתי עם בעל צימר כשכתבתי לו שאני רוצה להגיע בז באדר ואם זה פנוי ולאחר כמה הודעות שרציתי לסגור כתבתי לו:
"אשמח לקבוע את התאריך.
יום שני ז אדר, איך עובד התשלום?"

כשכוונתי הייתה לבוא ביום שני בערב ולצאת ביום שלשי בבוקר.
למעשה ביום שני בערב בדרך לצימר באוטובוס בשיחה בינינו התברר שהוא קבע את הצימר בשבילנו ליום שלישי כלומר להגיע ביום שלישי בערב או בצהריים ולצאת ביום רביעי כשטענתו שבלוח יום ז באדר מופיע ביום שלישי.

זה בגדול הדברים.
עכשיו, על מי מוטלת האחריות ומה בעל הצימר צריך לעשות או המשכיר
שאלה רק למורה הוראה שמתמצא בדיני ממונות
לא יעזרו דעות הגיוניות יותר או פחות של משתמשי הפורום
גם אם כולם יגידו לך שאתה צודק או להפך, זה לא הופך את זה לדעת ההלכה

• הוסף לסימניות
אני לא שואל בשביל פסק, אני רק רוצה לשמוע דעות מצד שלישי כי גם אני וגם בעל הצימר נגוע

• הוסף לסימניות
ברור שהוא צודק עסקים לא עובדים כמו הלוח היהודי שזה מתחיל מהלילה...
תאריך משקף את היום והלילה שאחריו..

• הוסף לסימניות
גם לי יש דירת נופש....וזה באחריותי לשאול אז שני שלישי או שלישי רביעי???
זה אחריות שלו והנסיון שלו לבדוק עם מי שמתקשר למתי בדיוק רוצים. כך לדעתי.

• הוסף לסימניות
אני לא שואל בשביל פסק, אני רק רוצה לשמוע דעות מצד שלישי כי גם אני וגם בעל הצימר נגוע
אולי להגיע לפשרה. שניכם צודקים. אתה אמרת יום שני. הוא שמע את התאריך וזה מה שנקלט לו.
האם הוא מחייב אותך בתשל

• הוסף לסימניות
הנושא ההלכתי לא נדון פה, אני ידון איתו על זה. אני רק רוצה לשמוע איך זה עובד בעולם העסקים של מי האחריות ואיך הוא אמור להתנהג במקרה כזה

• הוסף לסימניות
בצימרים בדר"כ אומרים את היום שמגיעים
כאן יש פער
כי אמרת גם שני וגם ז'
ככה שבכל מקרה זה היה צריך להרים גבה אם הוא היה בודק...

מה ההלכה
אין לי מושג

• הוסף לסימניות
הוא היה צריך לשים לב שאין התאמה בין היום לתאריך
אבל לדעתי הצדק איתו.
רק לעניין ההלכה התאריך מתחיל מהלילה.
בכל דבר חולין תאריך זה מהבוקר ועד הלילה.

אם מישהו שואל אתכם עכשיו מה התאריך,
תגידו לו את התאריך שהיה היום בבוקר, נכון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה