בעל מקצוע בבית שמש - מי מכיר?

• הוסף לסימניות
יש לי דירה בבית שמש שמושכרת למשפחה ממש מעצבנת. הם בקושי 3 חודשים שם וכבר הלך הגוף חימום של הדו-שמש, הייתה סתימה באמבטיה, ועוד שלל טענות שלא מסתיימות.

ועכשיו - יש סתימה בכיור של המטבח.
איך למען השם נהיית סתימה? רק אם דוחפים לשם לכלוך ולא משתמשים במסננת, לא כך?
אז למה אני צריכה לשלם לבעל מקצוע שיפתח לה את הסתימה אם היא לא משתמשת נכון בבית?
לך תריב איתה...

עד כאן - פרקתי.
עכשיו, מכירים מישהו בבית שמש יוכל לפתוח לגברת את הסתימה?
כמובן בתשלום.

• הוסף לסימניות
בכלל לא בטוח שאת צריכה לשלם את זה.
גוף חימום של הדוד שמש - ברור שבעל הדירה צריך להחליף,
אבל נזקים שנגרמים משימוש שוטף הדייר צריך לשלם כמו נורות שנשרפות למשל.
כל עד כמה שידוע לי.

• הוסף לסימניות
בינינו, אם זו הייתי גרה שם והייתה לי סתימה בכיור, הייתי משתמשת בפומפה ובחומר פותח סתימות.
אבל מי שאין לו את החוש הטכני הקטן הזה - לא יוכל לעשות זאת בעצמו.

• הוסף לסימניות
אפשר לשכור ממך דירה? :rolleyes:
אנחנו גרים בדירה שכורה כבר תשע שנים. ב"ה, זכינו לבעלי בתים נחמדים מאד, אבל תמיד כל תיקון שנובע משימוש שוטף בדירה תוקן על חשבוננו. וכל תיקון שנובע מבלאי תוקן על חשבון המשכירים.
אז דוד - באמת המשכיר אמור לשלם, כי קשה להאמין שמישהו (גם בעל שתי ידיים שמאליות) יכול לפגוע בתקינותו. אבל סתימות? זה בד"כ השוכר משלם.

• הוסף לסימניות
באמת? בתור שוכרים שילמתם על פתיחת סתימות?

זו אני התמימה או שזה מה שמקובל?

• הוסף לסימניות
את באמת תמימה
אני מאמינה שיש בזה כללים מי משלם כל דבר

• הוסף לסימניות
דוקא חיפוש קצר באינטרנט העלה שהמשכיר צריך לשלם...

ספרו לי מנסיונכם מה עושים במקרה כזה.

• הוסף לסימניות
בבקשה, הנה קטע מתוך הסכם שכירות סטנדרטי:

השוכר מתחייב להחזירה בתום תקופת השכירות באותו מצב כפי שקבלה , כמו כן השוכר מתחייב לתקן על חשבונו כל תיקון שוטף הנובע מקלקול או נזק שאיננו נובע מבלאי טבעי כל זאת תוך 7 ימים מיום קרות הנזק או הקלקול, לעומת זאת מתחייב המשכיר לתקן כל נזק הנובע מבלאי טבעי גם זאת תוך 7 ימים מיום קרות הנזק.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שסתימות זה לא בלאי טבעי
סתימות לא נהיות סתם מהאוויר
הן נהיות מחוסר זהירות
ולפי דעתי זה דבר שלא צריך להביא בעל מקצוע אלא פשוט לעשות פומפה

• הוסף לסימניות
לנו הייתה סתימה במרפסת שנבעה מדיירים קודמים שהילדים שלהם הכניסו לשם צעצוע
ובאותו יום ירד מבול וכשהגעתי לבית הכל היה מוצף!!
הזמנו שרברב ולקח לנו על עבודה של חצי דקה 300 שקל
ובעל הבית מה אמר לנו? תתלו את הצעצוע בבניין ומי שיגיד שזה שלו הוא ישלם.אני לא משלם לכם כלום.

• הוסף לסימניות
ברור!!! איזה משכיר משלם על סתימות?! באמת אתם נחמדים...אבל יותר מידי:)
תעשו להם היכרות עם חומר פותח סתימות ומסננת לכיור..
שרברב לא יקח פחות מ150 ש"ח לעבודה של אולי דקה ונאום של חצי שעה מה הלך שם....

• הוסף לסימניות
עשיתי לה סופר היכרות עם חומר פותח סתימות. היא אמרה שזה היה עזרה ראשונה לכמה שבועות ועכשיו זה שוב סתום. היא טוענת שהסתימה הייתה עוד לפני שהיא נכנסה לדירה.

עכשיו אני משמלמת לה את התיקון (80 ש"ח), אבל להבא אני לא אחזור על כך.

• הוסף לסימניות
את לא צריכה לשלם. אני הייתי בשכירות, היתה סתימה אחרי שנה שגרנו בדירה שילמתי 500 ש"ח לאינסטלטור הוא טען שהתשתית של הצנרת לא טובה. ונראה לך שבעל הדירה שילם? ממש לא שילמתי מכיסי הפרטי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה