מידע שימושי בצל הבדידות

• הוסף לסימניות
בצל הבדידות

הוא מביט הרחק, מדמיין את הרגעים היפים שיכלו להיות מנת חלקו אלמלא היה שקוע עמוק בתוך הבוץ הטובעני הזה.

התובעני.

זה לא קרה בין יום. גם לא בין יומיים. היה זה תהליך של רגעי חטף שהתארכו לדקות ואחר כך לשעות מתחת לשמיכה. עיניו היפות שתדיר היו מבריקות בסנוור עילאי, רוחני, כבו פתע. לעיתים קרובות הן מבריקות שוב, אך בשל נסיבות אחרות.

הוא היה עושה את זה, אבל ליבו לא אתו. היה חפץ לזרוק הכל, לפתוח דף נקי, צחיח, ללא רבב. השתוקק הוא לצעוק כי לא טוב לו.

אולם התאלם. גופו משותק. כל שהפיק היה דמעה סוררת, ועוד אחת. הוא לא טרח אף למחותן, אך גם לא הופיע המלאך ההוא לצדו שינגב לו אותן. שיתמוך בו. שיאמר לו אני כאן בשבילך. תדבר אליי. אני המשען שלך.

אני בונקר הסודות שלך.

הוא תר אחר אחד כזה, אבל כל שראה באופק היו החבר'ה ה"מושלמים". השפיצים האלה שאילו יש בך טיפת אומץ לפצות את פיך בסביבתם – עיניהם ישפדו בך כל רמ"ח ושס"ה על מחשבותיך השטניות וכל שישדרו יתגלם כ"אתה לא שייך אלינו". "צא ממחננו הקדוש".

חה. מחננו הקדוש.

לכן הוא יושב כאן על החומה. לבד. כמה לטיפת יחס, מקצת אהבה, השתתפות והכלה. כזו שתפיח בו כוחות מחודשים ויזקפו אותו שוב, כמו פעם. יחזירו אותו במעט לילד הטוב שהיה עד לא לפני הרבה זמן.

האם הוא יחזור, איי פעם????

אותו אחד הינו יכול להיות החבר הטוב שלך, ואפילו ההוא מקצה שיעור. שקט כזה, שכל שעיניו משקפות זה 'תעזוב אותי בשקט'.

אבל האמת שהוא רוצה לזעוק, לצווח; 'בא על ידי, הטה לי אזנך. מתאווה אני לפרוק את שעל ליבי אבל אין מי שישמע לי ולא יוציא אותי טיפש גמור. סורר'.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה