בקשת עזרה ויעוץ

• הוסף לסימניות
שלום רב,

בשעה טובה אנחנו הולכים לקנות דירה, זה דירה די קטנה, בלי מידי הרבה חלונות, ואני רוצה לנצל אותה במקסימום.......

זה התכנון העכשווי,

מפריע לי שהמטבח פתוח לכניסה ולסלון, אבל אם אני עושה שם קיר נהיה לי מטבח קטנטן ובלי איוורור.... נראה לכם נורמלי מטבח בלי חלונות??

יש למשהו אולי רעיון איך לתכנן את הדירה הזאת יותר טוב, או עיצות קטנות לשיפור?

תודה רבה רבה!

קבצים מצורפים

• IMG_0345 copy.jpg
    KB 638.3 · צפיות: 38
  • הוסף לסימניות
לא אשת מקצוע, אבל- יש רק שירותים אחד בדירה? וזה ישאר ככה?

• הוסף לסימניות
אולי נוסיף עוד שרותים במקום של הארון בחדר שינה - יחידת הורים,

או שיש לך אולי עוד רעיון איפה לשים שרותים? כי מאוד בא לי להשאיר את החדר הזה גדול - לחדר ילדים.

• הוסף לסימניות
חדר השינה 'ענק' ביחס לדירה מומלץ באמת להוסיף בו יח' הורים ע"מ לת עוד אסלה בדירה.
את האמבטיה ניתן לסדר אחרת- אמבטיה מתחת החלון ולידה שירותים ואחריהם כיור מה שיאפשר להקטין את החדר ל-220 בערך, לתת לכביסה טיפונת יותר מקום וגם להגדיל מעט את המטבח.
את המטבח צריך לנסות בצורה אחרת, כרגע הוא לא מוצלח, מצד אחד צפוף ומצד שני פתוח לחלוטין לכניסה ולסלון.
ניתן להוריד את המקרר או מה שתקוע שם בכניסה ולשים קיר נמוך קצר (שלא יאריך יותר מידי את הכניסה) ולבדוק אופציות שונות לסידור שאר החלל שם.

• הוסף לסימניות
מצ"ב שרטוט של כמה רעיונות שעלו לי...
ראשית, בחדר הורים הוספתי רק אסלה (כמובן שיש מקום גם לכיור) - למרות שניתן להוסיף מקלחון אם מוותרים על הארון או מצמצמים לדלת/שתיים - אבל לדעתי זה לא כדאי - כי זה סתם ייצור בלאגן שהבגדים שלכם יהיו מפוזרים בכל ארונות הבית...
מול הדלת מיקמתי ארון שיוצר כמין מבואה לחדר אך עדיין לא חוסם את החדר לגמרי ומורגש שיש חדר גדול וחלל גדול (ארון הזזה יהיה הכי נכון בגלל הבליטה בקיר ממול).

לגבי חדר הרחצה, על בסיס הרעיון של רות - אמבטיה מתחת לחלון יוצרת חדר רחצה גדול. הדלת נפתחת על ארונות הכביסה, מגבות, חומרי ניקוי וכמובן מכונת הכביסה.
אפשר לעשות ארונות ממש או דלתות זכוכית חלבית על מסילה - גם לא רואים את הבלאגן וגם נותן תחושה מרווחת ומוארת יותר מארון סגור - ולא פחות חשוב הפתרון הזה מסתיר את המכונה (לעומת 2 ארונות משני צידי המכונה כמו בשרטוט שלי).

והגענו לכניסה ולמטבח.
בכניסה הוספתי ארון בעומק 60 למעילים, חליפות, מגבעות (אין לכם מושג כמה בלאגן זה חוסך...). בחלק הצר בכניסה שאתם תחמתם ניתן לעצב מבואת כניסה מעניינת.

במטבח יצרתי מטבח מקבילים.
בחלק התחתון משטח עבודה עם כיורים וכיריים - עם מרווחים נוחים לעבודה.
בחלק העליון המכיל בתוכו את העמוד - ממוקם המקרר והמקפיא/מזווה/בילד אין.
ובהמשך לקיר זה - שולחן יוצא מהקיר (אפשר גם שולחן רגיל צמוד לקיר) - עם 3-5 מקומות ישיבה - תלוי מה האורך שתחליטו.
עוד משהו קטן - שונאת קירות אלכסוניים - אז יישרתי את משולש הממ"ד ותחמתי את הספרייה לתוך נישה ( וגם את ארונות הבגדים של החדרים - מי רוצה לראות דפנות של ארונות?).

מסייגת את התוכנית הזו: ייתכן וכדי שהכל יעבוד כמו שצריך עדיף להקטין את החדרים ב-10 ס"מ - וכך המקרר יפתח בלי בעיה (עכשיו זה טיפה גבולי, אלא אם כן יש לכם SBS) והמעבר בין האסלה לכיור יהיה יותר נוח.
מצד שני - יכול להיות שאחרי שרטוט יותר מקצועי הכל יעבוד פיקס.
בקיצור - ההמלצה החמה: ללכת למעצבת שתשרטט בצורה מדוייקת ותבדוק שהכל יעבוד במבחן המציאות.

בהצלחה.
נ.ב. לעצמי: איך תמיד את מתכוונת לכתוב רק 2 משפטים שיסבירו את הרעיונות שעלו לך בשתי דקות ויוצאת מגילה???

קבצים מצורפים

• דירת 4 חדרים פרוג.jpg
    2.9 MB · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
עוד רעיון שחשבתי עליו רק עכשיו:
להפוך את חדר הילדים הגדול היפוך מראה, כך שהדלת תהיה קרובה לחדר ילדים השני - ואז חלק מסוף המסדרון לנצל למבואה גדולה יותר לחדר שינה.

• הוסף לסימניות
יה תודה רבה,

איזה השקעה!!!!

באמת נפגשנו עם אדריכל, הוא הקטין את האמבטיה והכניס איפה ששמת את המכונת כביסה - עוד שרותים.

ובמטבח הוא הקטין את ה שיש ועשה שם רק את הכיור החלבי וממול איפה שהפינת אוכל - הוא הכניס שיש נוסף וארונות וגם הכיור הבשרי, את הכניסה הוא האריך העוד מטר וחצי בערך, נעשה שם קיר זכוכית שיתחום את המטבח אבל ישאיר אוורור לכניסה, ובמטבח ליד הקיר זכוכית - הפינת אוכל,

הבעיה שלי עכשיו שאני רוצה לשים את במיטות בחדר שינהבצד צפון-דרום (אנחנו ליטאים) שזה אומר לרוחב החדר. ונאה לי שהחדר מידי צר בשביל זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה