דרוש מידע גזר לבן שלי את הילקוט

• הוסף לסימניות
אני חושבת על זה מהצד השני, אילו הבן שלי היה הבן הקורע. מה הייתי מעדיפה.
ברור שהייתי מעדיפה שההורים בעצמם יגשו לספר לי. מכמה סיבות.
א. אני רוצה לדעת מזה, ולחנך את הילד.
ב. אני רוצה לשלם את הילקוט.
ג. יש פה ענין של לשוה"ר גם, אם את יכולה לסדר את העניין לבד, אני לא בטוחה שמותר לך לספר את זה לצד שלישי. אפילו אם הוא הרב'ה. צריך לבדוק את זה.
ותחשבו על הילד, יש לו יחסים טובים עם הרב'ה, הוא לומד מצוין. מתנהג יפה, למה שהרב'ה ידע עליו דברים לא טובים? שהוא עשה אחרי צהרים?
ד. רב'ה לפעמים לא תמיד יודע להתיחס, לפעמים הוא יכול לעשות יותר גרוע. לבזות את הילד, לצעוק עליו לפני כולם. לסבך אותו עם המנהל וכד'.
אני מכירה את הילד שלי, מה שקרה אחרי צהרים אני מטפלת בו, אני לא הולכת להתקשר לרב'ה כשהוא הרביץ לאח שלו, נכון? אז גם כשהוא עושה מעשה לחבר אחה"צ אין סיבה לערב את הרב'ה.

תחכי שתרגעי.
תרימי אליהם טלפון כשאת רגועה ושמחה. אחרי כוס קפה טוב ועסיסי.

ולספר את הסיפור ולומר, חשבתי הרבה מה לעשות והגעתי למסקנה, שאם זה היה קורה לבן שלי, הייתי שמחה אם היית מרימה אלי טלפון, ומיידעת אותי. אז זה מה שאני עושה עכשיו. הציעו לי להתקשר לרב'ה אבל לא נראה לי נכון סתם לסבך את הילד עם הרב'ה, אני חושבת לי את יודעת מצוין מה לעשות במצבים כאלה. רק מידעת אותך, ושיהיה לך הרבה נחת.

• הוסף לסימניות
אני חושבת על זה מהצד השני, אילו הבן שלי היה הבן הקורע. מה הייתי מעדיפה.
ברור שהייתי מעדיפה שההורים בעצמם יגשו לספר לי. מכמה סיבות.
א. אני רוצה לדעת מזה, ולחנך את הילד.
ב. אני רוצה לשלם את הילקוט.
ג. יש פה ענין של לשוה"ר גם, אם את יכולה לסדר את העניין לבד, אני לא בטוחה שמותר לך לספר את זה לצד שלישי. אפילו אם הוא הרב'ה. צריך לבדוק את זה.
ותחשבו על הילד, יש לו יחסים טובים עם הרב'ה, הוא לומד מצוין. מתנהג יפה, למה שהרב'ה ידע עליו דברים לא טובים? שהוא עשה אחרי צהרים?
ד. רב'ה לפעמים לא תמיד יודע להתיחס, לפעמים הוא יכול לעשות יותר גרוע. לבזות את הילד, לצעוק עליו לפני כולם. לסבך אותו עם המנהל וכד'.
אני מכירה את הילד שלי, מה שקרה אחרי צהרים אני מטפלת בו, אני לא הולכת להתקשר לרב'ה כשהוא הרביץ לאח שלו, נכון? אז גם כשהוא עושה מעשה לחבר אחה"צ אין סיבה לערב את הרב'ה.

תחכי שתרגעי.
תרימי אליהם טלפון כשאת רגועה ושמחה. אחרי כוס קפה טוב ועסיסי.

ולספר את הסיפור ולומר, חשבתי הרבה מה לעשות והגעתי למסקנה, שאם זה היה קורה לבן שלי, הייתי שמחה אם היית מרימה אלי טלפון, ומיידעת אותי. אז זה מה שאני עושה עכשיו. הציעו לי להתקשר לרב'ה אבל לא נראה לי נכון סתם לסבך את הילד עם הרב'ה, אני חושבת לי את יודעת מצוין מה לעשות במצבים כאלה. רק מידעת אותך, ושיהיה לך הרבה נחת.
כל מילה זהב.

• הוסף לסימניות
בגלל שאתם ידידים של המשפחה, אז הייתי אומרת ישירות לאמא או לאבא.
אחרת, הייתי ממליצה לדבר עם הרבה.
תכלס זה לא נעים, אבל אין ברירה.
הילד עשה פה משהו ממש לא תקין.
רק תעשי טובה ותבררי קודם אם אכן זה מה שהיה, כי לפעמים ילדים בכיתה א' לא יודעים לספר בדיוק מה באמת היה.
או שלפחות תגידי לאמא שלו:
הבן שלי סיפר כך וכך, וחזר עם ילקוט קרוע, לא ממש הבנתי מה היה שם,
תוכלי לשאול את הבן שלך?
כלומר תני לה ולעצמך מקום שאם הסיפור היה קצת שונה-
אז שלא יהיו פדיחות רציניות..
לעשות יותר סימני שאלה מאשר סימני קריאה כשאת מדברת איתה.

(שלא תגלי בסוף שהבן שלך שונא את הילקוט, גזר בעצמו,
ופינטז עלייך שזה החבר....... והיו דברים מעולם...)

• הוסף לסימניות
מה עושים כשזה קורה עם גיל יותר מבוגר.
ילד בן 11 חוזר בחג הביתה בבכיות בלתי פוסקות.
מה קרה?
חילקו רוגלך אחרי ההקפות וילד מבלי משים מרח עליו שוקולד על שרוול חולצתו שהתלכלכה מאד . והתבייש והיה מובך והחל לבכות ורצה ללכת הביתה להחליף חולצה
ואז המופרע של הת''ת. בחור חודש אחרי בר מצוה קולט אותו כשבוכה ומלוכלך.
ואז מתחיל לצעוק בואו תראו. איך ש... התלכלך ותראו איך שבוכה
והילד חזר עם כאלה בכיות הביתה.
למי יש פתרון? כמה אכזרי ילד יכול להיות?
איך להגיב? למי פונים? הכי מביך שההורים חברים טובים .
איך מגיעים למצב שילד שהוא אימת השכונה יפסיק להטיל חיתתו על ילדים קטנים ממנו?

• הוסף לסימניות
אם זה הילד שלי הייתי רוצה לדעת . גם אם זה בן של חברים (עוד יותר!)
שהשיחה תהיה עניינית ולא נרגשת מדי (כן להעביר שזה לא עבר לכם חלק...). ממקום שאת רוצה שתהיה אוירה טובה, לא ממקום מחנך ושיפוטי.

• הוסף לסימניות
מה עושים כשזה קורה עם גיל יותר מבוגר.
ילד בן 11 חוזר בחג הביתה בבכיות בלתי פוסקות.
מה קרה?
חילקו רוגלך אחרי ההקפות וילד מבלי משים מרח עליו שוקולד על שרוול חולצתו שהתלכלכה מאד . והתבייש והיה מובך והחל לבכות ורצה ללכת הביתה להחליף חולצה
ואז המופרע של הת''ת. בחור חודש אחרי בר מצוה קולט אותו כשבוכה ומלוכלך.
ואז מתחיל לצעוק בואו תראו. איך ש... התלכלך ותראו איך שבוכה
והילד חזר עם כאלה בכיות הביתה.
למי יש פתרון? כמה אכזרי ילד יכול להיות?
איך להגיב? למי פונים? הכי מביך שההורים חברים טובים .
איך מגיעים למצב שילד שהוא אימת השכונה יפסיק להטיל חיתתו על ילדים קטנים ממנו?
צר לי לאכזב אותך.
אין מה לעשות עם הילד הפוגע.
ילדים הם עם אכזר, ובנים עוד יותר מבנות....

הדבר היחיד שאפשר לעשות, זה להכיל, להשתתף עם הילד שלך, ובמקביל לגדל אצלו עמוד שדרה.
אפשר ללמד אותו את מודל אפר"ת - אירוע, פירוש, רגש, תגובה.
שלפירוש שלנו לאירוע יש משמעות על הרגש וממילא על התגובה.

ואת יכולה גם לשמוח, שהבן שלך משתף ומוציא, יש ילדים שישמרו את זה בבטן ויאכלו (צירה בי') מבפנים...

ממליצה מאד על החוג של יוסהל'ה איזנבך, הוא עושה פלאים!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה