גם אני אשמח לחו"ד על מטבח :)

• הוסף לסימניות
שלום,
מצ"ב תכנית מטבח וכן תכנית של הקבלן- סלון, מטבח.
האם 1.25 מ' שנשאר בין הדלפק למזווה לא קטן מידי?
התכנית לא גולשת יותר מידי לסלון?
אשמח לחו"ד ולהע/ארות.
תודה!

1669311301824.png
מטבח- תכנית.JPG
פריסה 1.JPG
פריסה 2.JPG

פריסה 4.JPG

קבצים מצורפים

• מטבח- תכנית.JPG
    מטבח- תכנית.JPG
    KB 50.7 · צפיות: 75
  • פריסה 2.JPG
    פריסה 2.JPG
    KB 50.3 · צפיות: 86
  • הוסף לסימניות
לא מפריע לך שאין מיבש לבשרי?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא מפריע לך שאין מיבש לבשרי?
האמת שלא כ"כ.
יש שם גם את הפינה מצד ימין של הכיור שאפשר להשתמש בה לייבוש.
עד עכשיו לא היה לי באף דירה מייבשים.. לא לבשרי ולא לחלבי...
אפשר להחליף בין הכיור הבשרי לכיריים (ולהצמיד כיורים) ואז כן יש לי מיבש.
אבל לא יותר נכון שהכיריים באמצע?

• הוסף לסימניות
נראה תוכנית טובה
תנסי למצוא פתרונות לפינות - יש 3 פינות במטבח,
שווה להשקיע מאמץ ולהצליח לפתוח 2 מתוכם לצד השני של הקיר,
גם אם מדובר בפתיחה חלקית של הקיר (גישה פחות נוחה לארון)

• הוסף לסימניות
אבל לא יותר נכון שהכיריים באמצע?
ואז הבשרי שמבשלים משפריץ על השיש החלבי (ולהפך, רק שלרוב זה יותר נדיר)
באופן כללי אני ממליצה לעשות כירה נפרדת לחלבי, ובמטבח קטן שתהיה כירה ניידת.
כמה יוצא לך לבשל חלבי?
אם לא הרבה -אז בשבילך, אל תוותרי, תיקני כירה ניידת ורק בה תשבלי חלבי. על הכיריים תעשי בשרי ופרווה.
ואז הכי מושלם זה להצמיד את הכיורים ולהעביר את הכיריים לאיפה שהכיור הבשרי (ועל הדרך -תרחיקי את הכיור החלבי מהארון ב30 ס"מ וכשהכיור הבשרי צמוד לחלבי תרויחי שלחלבי יהיה משטח יפה של 100 ולבשרי משטח מושלם של120

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אשמח להתייעץ פה על תכנית סלון / מטבח.
יש לנו תכנית שהיא בעקרון כבר סגורה, אבל לא היינו שלמים איתה בכלל.
מצרפת קודם את השטח נקי, מחקתי את התכנון המקורי אבל העקרון שלו היה שהמטבח בחצי השטח הגדול- משמאל למעלה, עם חלון. והסלון מתפרס על שאר השטח כשני אזורים - אזור שולחן ואזור ספה נפרדים.
אחרי התלבטויות וחרטות החלטנו לנסות לשנות לגמרי.

מידות סלון מטבח.jpg

הגענו למסקנה שכנראה הדבר הנכון פה שהמטבח יהיה בצד ימין, והסלון כשטח גדול ומוגדר בצד שמאל.
זה התכנית שחשבנו

תכנון סלון מטבח.png

החסרונות של זה:
1. מסדרון ארון בכניסה לבית.
2. הארכת המסדרון הבסיסי של הבית על ידי המטבח (עד כמה באמת בתחושה זה יהיה המשך למסדרון?).
3. עצם זה שהמעבר לבית הוא דרך המטבח.
4. חסרון איוורור טבעי למטבח. חשבנו לעשות קולט, ובנוסף זה שהפתח לסלון גדול נותן למטבח אוורור.
5. אנחנו מסתפקים על אורך המטבח, איזה אורך אפשר לתת לו בלי שזה יהיה מוגזם לא ה'מסדרון' בכניסה לבית ולא המעבר בין השיש לארונות.

נשמח לכל עצה.
תודה מראש
דירה חדשה מהקבלן, מגדילים את הסלון והמטבח.
הסלון יוצא לכיוון החצר, ועכשיו לתכנון המטבח:
תוכנית 1. מרגיש לי מטבח סגור מדי, וגם חושבת שהשולחן וכסאות מיותרים לי כשיש סלון גדול ואנחנו לא יושבים
כ"כ לארוחות משפחתיות ביום יום אז ביקשתי יותר בכיוון מרחב ואי.
תוכנית 2. בגלל שהכניסה לסלון צר מדי (מבחינת יופי) כי אין אפשרות להוריד את העמוד אני רוצה שההרגשה של
הרחבה תהיה בתוך הסלון עם מטבח פתוח, אז שוב לא מרוצה כי הפתח בין המטבח לסלון נסגר עם השיש.
תוכית 3. עוד תכנית טובה למטבח אבל נעל את הפתח מהסלון.
תוכנית 4. מטבח וסלון פתוח חלקי, ובעיקר בתחושה אוורירי כי הפרידה ביניהם ים האי. אבל מרגיש לי קצת צפוף במעבר ועדיין לא שלמה עם התוכנית.
אני אשמח בכל חוות דעת: באיזה תוכנית הייתן בוחרות ומה הייתן משנות?
ו-2 שאלות כלליות:
1. האם זה נכון לעשות את האי במקומות הישיבה שיש נמוך יותר עם כסאות רגילות ולא גבוהות? (מרגיש לי פחות מכובד ונוח גבוה)
2. בכל האופציות -אין חלון במטבח, האם זה נורא או שיש לזה פתרונות כמו קולט אדים וכו'?
שלום רב,
אשמח לקבל חוות דעת מקצועית לגבי תוכנית מטבח מצורפת.

רקע תכנוני קצר:
המטבח מתוכנן להיות סגור ונפרד מהסלון.
קיימת העדפה לשני תנורים בגובה זהה (לא חובה).
קיים צורך במשטחי עבודה גדולים ככל האפשר, ואם ניתן לשלב מקפיא יתרון.
מספר מקומות הישיבה הנדרש: עד שלושה.

פירוט התוכנית:
מקפיא ממוקם בפינה הפונה לכיוון הסלון, סגור בתוך ארון.
בהמשך אותו קיר מתוכנן ארון לאחסון מעילים ותיקים.
בצד הנגדי ממוקם אזור התנורים.

חשוב לציין כי מיקום הכיורים והכיריים בשלב זה הינו עקרוני בלבד. המיקום סומן על ידי ואינו סופי, ולכן אשמח לחוות דעתכן לגבי ההיגיון התכנוני ונוחות השימוש.

אשמח להתייחסות מקצועית לנקודות הבאות:
* הלוגיקה הכללית של תכנון המטבח.​
* מרווח של 40 ס"מ בין ארון המיקסר לכיור - האם עומד בסטנדרטים תכנוניים?​
* מרחק של 50 ס"מ בין הבר לכיור - האם נוח ופרקטי?​
* מיקום הכיריים בפינה - האם מדובר בפתרון יעיל?​
* והאם קיימת אפשרות לשילוב אזור נוסף לכיריים חלבי.​

אשמח לכל הערה, תובנה או כיוון לשיפור.
תודה מראש על הזמן וההתייחסות.

1766422922412.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה