דרוש מידע גם לכם נעלם הכסף באקסלנס טרייד בעקבות הפיצול בs&p של אינווסקו???

• הוסף לסימניות
העמלות הללו הם גם כאשר אני עושה רכישה בשעות הפעילות של כמות יחידות גבוהה?
כן כמובן.
פשוט אם הכמות גבוהה אז משלמים לפי 0.06% - 0.08% מהעסקה (תלוי דרך איפה סוחרים) ולא לפי עמלת המינימום לפעולה.

הבהרה:
עמלת קניה של 0.06% מהעסקה זה אומר שאם קונים ב 10,000 ש"ח אז משלמים 6 ש"ח עמלה חד פעמית.

• הוסף לסימניות
מאוד מומלץ לפני שסוחרים להכנס לאתר של הבורסה וללמוד שם את הדברים הבסיסים
הכל מפורט שם

1765824526806.png

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה אחרת
איך אתם שמים לב?? לכאלו דברים??
אני לא יודעת כל יום מה המצב של התיק שלי

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה אחרת
איך אתם שמים לב?? לכאלו דברים??
אני לא יודעת כל יום מה המצב של התיק שלי
אמורים לקבל הודעה מהברוקר
כמו שמקבלים הודעות על השתתפות בהצבעות של חברות

• הוסף לסימניות
1765824787495.png

• הוסף לסימניות
שלום
מאד מתעניינת בתחום ההשקעות כמו האשכול כאן
האם צריך ללמוד? אם כן איפה ממומלץ
אשמח לכל מי שיוכל לנדב על התחום האם שווה להכנס ומה צריך לעשות

• הוסף לסימניות
שלום
מאד מתעניינת בתחום ההשקעות כמו האשכול כאן
האם צריך ללמוד? אם כן איפה ממומלץ
אשמח לכל מי שיוכל לנדב על התחום האם שווה להכנס ומה צריך לעשות

• הוסף לסימניות
עשרות אלפי משקיעים נכנסו לאפליקציה וגילו שהתיק שלהם קפץ באלפי אחוזים - זו הסיבה

עשרות אלפי משקיעים נבהלו היום כאשר אפליקציות ההשקעות הציגו עליות וירידות קיצוניות, אך מדובר באירוע טכני בלבד - הספליט של קרן הסל הסינתטית של "אינבסקו" למדד S&P 500 הפופולארי

אלפי משקיעים פסיביים שהתעוררו הבוקר ופתחו את אפליקציית חשבון ההשקעות שלהם כמעט חטפו התקף לב. חלקם גילו ששווי תיק ההשקעות שלהם זינק פי מאה, ואילו אחרים חשבו שהם הפסידו כמעט את כל כספם, כיוון שהמערכת הציגה ירידה של 99 אחוז. בין כך ובין כך, מדובר באירוע מטלטל.

המשותף לכל אותם משקיעים הוא שהם בחרו להשקיע באמצעות קניית תעודת סל של "אינבסקו" שמחקה את מדד S&P 500 הפופולרי. נקודה משותפת נוספת היא ששום דבר ממה שהציגו האפליקציות השונות לא היה אמיתי - לא העליות שכבר גרמו לאנשים לדמיין פרישה מוקדמת, ובוודאי שלא הירידות שהכניסו חלק מהמשקיעים להתקפי חרדה.

"מדובר בעניין טכני לחלוטין", מסביר ל"מעריב" כותב הבלוג הפיננסי "עלילות זיק". "עניין טכני שאמנם הצליח להלחיץ לא מעט אנשים וגרם ללא מעט התקפי לב, אך שאמור להסתדר תוך יום-יומיים ולאפשר לחקות את המדד בצורה הרבה יותר קלה וזמינה", מוסיף.

הספליט שהכניס את כולם לפאניקה

העניין הטכני אליו מתייחס זיק הוא הספליט של קרן הסל הסינתטית של "אינבסקו" למדד S&P 500, שעליו כבר כתבנו בעבר, שיצא היום לדרך. ספליט הוא מהלך שמחלק כל מניה או תעודת סל למספר יחידות קטנות יותר, תוך שהשווי הכולל נשמר.

במקרה הזה, כל תעודת סל של אינבסקו שנסחרת בכ-4,400 שקלים הפכה היום למאה יחידות קטנות יותר, שכל אחת מהן נסחרת סביב 44 שקלים בלבד.

"הערך הכולל של ההשקעה שלכם נותר זהה, אך מכיוון שמדובר באירוע מורכב תפעולית, המערכות טרם השלימו את הסנכרון ולכן חלק מהמשקיעים נתקלו בתצוגות מבלבלות", מסביר זיק.

"מאחר והספליט לא קורה ברגע, ייתכנו שני מצבים זמניים: או שהשווי יוצג גבוה פי מאה, או כאילו נרשמה התרסקות כמעט מוחלטת. אף אחד מהמצבים האלה אינו אמיתי ותוך יום עסקים הכל יסתדר ותראו אותו שווי בדיוק, רק עם פי 100 יחידות", הוא מדגיש.

יתרונות המהלך למשקיעים

היתרונות של הספליט עבור המשקיעים ברורים. עד היום מי שרצה להשקיע סכומים קטנים או לבצע רכישות תקופתיות נאלץ לעיתים לחכות חודשים עד שיצטבר לו הסכום הדרוש.

לדוגמה, אם יש לכם החודש 3,000 שקלים פנויים להשקעה, אך תעודת הסל שבה אתם רוצים לקנות יחידה אחת עלתה 4,400 שקלים - לא תוכלו לרכוש אותה כעת".

הכסף יישאר בחשבון, יישחק באינפלציה, וייתכן שבינתיים גם תפסידו עלייה בשוק. מדובר בחסם פשוט אך מתסכל, במיוחד עבור חוסכים צעירים או הורים שרוצים להשקיע לילדיהם סכומים קטנים אך עקביים מדי חודש. הספליט שהיה היום מנגיש את ההשקעה לכל אחד", אומר זיק.

"אמנם בדרך כלל קיימת כמות מינימלית לעסקה בתעודות סל ובמניות במחיר נמוך, אך גם אם תידרש רכישה של עשר יחידות לפחות, מדובר בסכום של כ-440 שקלים בלבד - עשירית מהעלות המקורית. כך שגם תחת מגבלות המסחר, הנגישות להשקעה במדד האמריקאי הפופולרי ביותר צפויה לעלות משמעותית".

לדברי זיק, לקרן של "אינבסקו" יתרונות מובהקים: היא זולה מאוד, עם דמי ניהול של 0.05% בלבד ועלות סוואפ של 0.06%, והיא גם פטורה ממס דיבידנד בזכות רגולציה אירופית ייחודית שמאפשרת עקיבה אחרי מדד Total Return ללא ניכוי מס על דיבידנדים - מה שמגדיל את התשואה נטו למשקיע.

"עד עכשיו מי שרצה להשקיע במדד היה צריך לפעמים לחכות חודשים עד שיצטבר לו סכום של אלפי שקלים כדי לקנות יחידה אחת. מעכשיו, כל חוסך יוכל להתחיל להשקיע גם בכמה מאות שקלים בלבד - וזה משנה את כללי המשחק", מסכם זיק.

מעריב

• הוסף לסימניות
סתם להבא, חשיפה של שורה כזו מראה בול כמה כסף יש לך בתיק (כיון שאפילו לא טישטשת את האחוז מהתיק).
עכשיו נשאר לך לדעת עוד כמה יש לי
בחיסכון לכל ילד (5 בלי עין ברע)
בקהש (שלי של אשתי ובעוסק פטור)
בפנסיה (כנל)
בחשבונות מסחר כדלהלן
דיסקונט
פסגות
אינטראקטיב עולמי
קראקן

כשיש לך סיכום תעדכן אותי , למה אני כבר לא אוחז ראש ;)

• הוסף לסימניות
עכשיו נשאר לך לדעת עוד כמה יש לי
בחיסכון לכל ילד (5 בלי עין ברע)
בקהש (שלי של אשתי ובעוסק פטור)
בפנסיה (כנל)
בחשבונות מסחר כדלהלן
דיסקונט
פסגות
אינטראקטיב עולמי
קראקן

כשיש לך סיכום תעדכן אותי , למה אני כבר לא אוחז ראש ;)
מה הענין להחזיק כ"כ הרבה חשבונות מסחר?
אגב גם אני התרגשתי מאד להיכנס לחשבון מסחר שלי היום, רק חבל שלא עושים מדי פעם פעולה הפוכה והיה לי רווח כזה..
הפסד סנופי2.JPG

• הוסף לסימניות
מה הענין להחזיק כ"כ הרבה חשבונות מסחר?
לכל דבר יש סיבה , ארחיב אם זה מאד מסקרון אותך.
פסגות אמור להחליף את אקסלנס בהמשך.

יש לציין למען הכלל שלהחזיק יותר משני חשבונות בנק פוגע בדירוג אשראי, אבל לא באופן משמעותי.

• הוסף לסימניות
לכל דבר יש סיבה , ארחיב אם זה מאד מסקרון אותך.
פסגות אמור להחליף את אקסלנס בהמשך.

יש לציין למען הכלל שלהחזיק יותר משני חשבונות בנק פוגע בדירוג אשראי, אבל לא באופן משמעותי.
אם זה יוכל לעזור גם לאחרים אשמח שתרחיב... בעיקר על פסגות מחליף את אקסלנס

• הוסף לסימניות
אם זה יוכל לעזור גם לאחרים אשמח שתרחיב...
בכלל לא.
בעיקר על פסגות מחליף את אקסלנס
רציתי ברוקר ישראלי בעיקר בשביל קרנות איריות וגם חסכון מהדמי כיס של הילדים (קונה להם טכנולוגיה וביטקוין בשקלים.)
התחלתי באקסלנס, ולפני חודשיים פתחתי בפסגות בגלל הפטור מדנ לכל החיים והאפשרות לפתוח 10 תתי חשבונות.
אז אקסלנס די מיותר וניפרד ממנו בקרוב.

• הוסף לסימניות
רציתי ברוקר ישראלי בעיקר בשביל קרנות איריות וגם חסכון מהדמי כיס של הילדים (קונה להם טכנולוגיה וביטקוין בשקלים.)
התחלתי באקסלנס, ולפני חודשיים פתחתי בפסגות בגלל הפטור מדנ לכל החיים והאפשרות לפתוח 10 תתי חשבונות.
אז אקסלנס די מיותר וניפרד ממנו בקרוב.
אה... חשבתי משהו כללי שהם קנו אותם או משהו..:ROFLMAO::sne:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה