דרוש מידע גן שפה - לקשיים רגשי-התנהגותי

• הוסף לסימניות
אני מנסה להכניס את הבת שלי לגן שפה אך אין לה קושי גדול בדיבור זה יותר רגשי והבעה עצמית שגורם לתסכול ולבעיות התנהגות (במיוחד בגן של 30 ילדים...)יש לה גם קשיים תחושתיים.
כבר היה אבחון מהתפתחות הילד ולא היה להם מה להציע מבחינת תרפיה בגיל הזה.
בקיצור- יש למישהיא ניסיון עם זה ? איזה אבחונים או מכתבים יעזרו בוועדה??

• הוסף לסימניות
האם הייתה אצל קלינאית/ ריפוי בעיסוק?
בכל מקרה, צריך להוציא דו"ח מנופח שיראה כמה היא לא יכולה לתפקד במצב הנוכחי.
רק ככה מקבלים דברים כאלו

• הוסף לסימניות
אחד הדברים שנותנים עליהם דגש.
חוץ מהאבחון של הקלינאית, אישור מהתפתחות הילד והגננת (ההתייחסות לדברי הגננת פחותה)
זו האמא.
אם תספרי בעיניים מושפלות כי את רואה שהילדה כמה רמות יותר נמוך מהחברות שבאות הביתה.
תפרטי כמה את רצה לקלינאיות. כמה את משקיעה... (הם רוצים לראות שהאם מיצתה את כל האפשרויות ולא סתם עצלות לטפל)
בגדול הכי משכנע זה ההבנה.
אם את נותנת להבין שהילדה קשת הבנה- זה קייס הכי גדול לגן שפה
אפילו יותר מקושי בשפה.

(אומרת את הדברים על סמך דברים מקצועיים ששמעתי בהקשר להתנהלות הוועדה מאשת מקצוע)

• הוסף לסימניות
בועדות זכאות ואפיון עכשיו,
מה שקובע זה תפקוד.
כמה התפקוד של הילד נמוך.
ואם חשוב לך שהיא כן תקבל מסגרת קטנה,
תצטרכי להקצין קצת את הענין שהיא לא מסתדרת, לא מתאימה
לא מסוגלת לתפקד בעקבות הקושי הרגשי
וכו..

• הוסף לסימניות
תודה רבה על כל הידע!

• הוסף לסימניות
האם הייתה אצל קלינאית/ ריפוי בעיסוק?
בכל מקרה, צריך להוציא דו"ח מנופח שיראה כמה היא לא יכולה לתפקד במצב הנוכחי.
רק ככה מקבלים דברים כאלו
את יודעת ממי יועיל הדוח?

• הוסף לסימניות
בהתפתחות הילד מאוחדת - ירושלים יש דבר שנקרא "קבוצה חברתית" זה מופעל ע" פזיוטרפיסטית / מרפאה בעיסוק והדגש הוא על תקשורת חברתית.
גם טיפול באומנות קבוצתי יכול לעזור. בד"כ הפרסומים הם בתחילת השנה, כי הקבוצה היא שנתית - שימי לב.

• הוסף לסימניות

@rivka-rubinstein

מבירור אצל אחותי קלינאית תקשורת היא אומרת ללכת לרופא התפתחותי
לאבחון

• הוסף לסימניות
מישהו יודע להסביר לי מה זה גן התנהגותי ?
הגננת של הבן שלי [בן 3 ] המליצה לשלוח אותו לגן כזה שנה הבאה . בפועל אני קצת לא מבינה למה .
הוא לא ילד אלים בכלל , אין קושי לא בהבנה ולא בדיבור . מה כן ? לדעתי קושי בויסות חושי .
היא אומרת שהוא נשכב על הרצפה בריכוז , ומכניס ידיים לדבק בשעת היצירה , נוגע במים , ולפעמים [מעט מאוד] יש לו קטעים התנהגותיים .. למשל העיף את כל המעילים מהמתלה[בלי שהיה עצבני או משהו לטענתה..] וכשבקשה ממנו לאסוף ,אסף הכל. אומרת שקשה להתנהל איתו בגן , ותמיד צריך שיפקחו עליו עין .
היא גננת טובה מאוד ,אבל סוג דידקטית . אין הרבה יצירות , ולדעתי [לפי התיקייה] מעבירה את החומר בצורה יבשה למדי .
מה אני עושה?

• הוסף לסימניות
מישהו יודע להסביר לי מה זה גן התנהגותי ?
הגננת של הבן שלי [בן 3 ] המליצה לשלוח אותו לגן כזה שנה הבאה . בפועל אני קצת לא מבינה למה .
הוא לא ילד אלים בכלל , אין קושי לא בהבנה ולא בדיבור . מה כן ? לדעתי קושי בויסות חושי .
היא אומרת שהוא נשכב על הרצפה בריכוז , ומכניס ידיים לדבק בשעת היצירה , נוגע במים , ולפעמים [מעט מאוד] יש לו קטעים התנהגותיים .. למשל העיף את כל המעילים מהמתלה[בלי שהיה עצבני או משהו לטענתה..] וכשבקשה ממנו לאסוף ,אסף הכל. אומרת שקשה להתנהל איתו בגן , ותמיד צריך שיפקחו עליו עין .
היא גננת טובה מאוד ,אבל סוג דידקטית . אין הרבה יצירות , ולדעתי [לפי התיקייה] מעבירה את החומר בצורה יבשה למדי .
מה אני עושה?
לא שמעתי אף פעם על גן התנהגותי
אבל על גן שפה אמא שלי ניסתה להכניס את כל הילדים שלה לשם
יש שם 3 גננות על כמות קטנה של ילדים
היחס חם השקעה מטורפת ,מרפאות בעיסוק,הרבה כלים שכל גן צריך אבל אין תקציבים
שווה לך לנסות לטובת הילד ישקיעו בו יקדמו אותו יתנו לו מלא צומי ויחס חם
ויתכן ויהיה להם גם מטפלות בוויסות חושי
גנים כאלה לא בהכרח לילדים עם בעיות קשות
רק עם בעיות שפה וויסות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה