- הוסף לסימניות
מי נותן כזה דבר?לא,
הכוונה כנראה על פרטי גישה לחשבון (שם משתמש וסיסמה) באינטרנט.
מי נותן כזה דבר?לא,
הכוונה כנראה על פרטי גישה לחשבון (שם משתמש וסיסמה) באינטרנט.
מעניין מה נסגר בסוף....ההייתי בבנק, ובא אלי א' שנראה כמו חרדי גמור ואמר לי ששכח את האשראי, שלו להוציא כסף, ובמקום שאני יפקיד הוא יעשה לי העברה, בתומי האמנתי לו החלפנו פלא' ואמר לי שעוד שעה הוא יעשה לי העברה. אח"כ התקשרתי אליו שוב ודיברתי איתו. אחרי שעה הוא כבר לא ענה לי. הכל משמים! אבל שימו לב, אמונה באנשים, אך כבדהו וחשדהו, מי יודע אם יש מה לעשות עם זה, יש מסתבר הסרטה מהבנק.
על זה נאמר, הבטחות כמו חול ואין מה לאכולאם מעניין אותכם, לביינתים האיש ענה לי אחרי 1000 טלפונים, ואומר שהוא יחזיר את הכסף, אז כך, אם מדובר בנוכל הוא רק מושך זמן, ואם לאו, הוא אדם שאין לו כסף ולא היה לו כסף ולא היה לו מי שילווה לו ומצא דרך והוא חושב בעוד כמה ימים להחזיר את הכסף, מה שבטוח שזה לא המעשה הכי כשר....
את זה הוא אמר גם בהתחלה...ואומר שהוא יחזיר את הכסף
קל לנו להרגיש שגם כאשר אנחנו אשמים זה משמים,
כיף שיש את מי להאשים.
רש"י במשלי (פרק יט פסוק ג) על הפסוק "אולת אדם תסלף דרכו", כותב "בעונו בא לו הרע כי באולתו תסלף דרכו ועבר עבירו' ונפרעין ממנו ובבוא לו הצרה זועף לבו על הקדוש ברוך הוא וממהר אחר מדת הדין כגון אחי יוסף שאמרו מה זאת עש' אלהים לנו".
מי לנו גדול מאחי יוסף, וגם עליהם כותב רש"י בחריפות כאשר תלו הטעות שלהם בקב"ה.
כולנו עושים טעויות, אבל לא צריכים להאשים את אב הרחמים בהם.
בדיוק!חס וחלילה
הכל משמים לטוב ולמוטב
נכון שצריך להבין מדוע זה נעשה לנו ולעשות חשבון נפש, ולא לומר שהשם סתם עשה לי ככה ללא סיבה.
אבל בלי קשר לסיבה, ברור למעלה מכל ספק שמשמים גרמו לו להאמין כדי להביאו לידי עוגמת נפש.
לחשוב שביכולת אדם לגבור על רצון הבורא בחוכמתו
היא טיפשות או כפירה
ברוך השם!תכלס' היום הוא החזיר הכסף.
תודה לכל המגיבים.
לכאורה זה תלוי ביכולות של כל אדם - עד כמה נכלל ב'כבדהו' ומכמה שייך כבר ל'חשדהו'.כמו שאמרו פה צריך לנהוג בכבדהו וחשדהו
יום אחד נסעתי בדרך כביש 38 כשאני על ה 0 עם הדלק כשהתכנון הוא להיכנס לתחנת דלק פז בצומת האלה מגיע למשאבה מחפש את האשראי בוםםם שחכתי את הארנק בבית
מה עושים? אין לי איך ליסוע
כמה שזה לא נעים ביקשתי טובה מאישה חרדיה שהייתה שם שתתן לי 100 שח ואני יעשה לה העברה
מי כעמך ישראל נתנה בי אמון ועזרה לי
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים