מידע שימושי גרירת משכנתא כן או לא?

• הוסף לסימניות
אנחנו עכשיו לקראת מכירת דירה, וקנינו כבר דירה אחרת, אנחנו רוצים לגרור את המשכנתא הקיימת על הדירה, לדירה החדשה שקנינו, הריביות טובות כי בדיוק מיחזרנו משכנתא לפני שנה בערך...
יכול להיות שנשיג ריביות יותר טובות בבנק אחר, טרם בדקנו.
אנחנו רק רוצים לדעת מבעלי נסיון, העו"ד אומר שגרירת משכנתא זה גרירת רגליים של הבנק, הם לא מרויחים מזה כלום אז הם לוקחים את הזמן מורחים ומוציאים את הנשמה,
האם מישהו יכול להגיד לי האם אכן זה כך וכמה זמן לקח לו לגרור בפועל והאם היה ארוך ומתסכל ? או שמא שווה לגמרי את התהליך והוא היה סביר
המשכנתא שלקחנו היא בבנק לאומי
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
עדיף שתשאלו בפורום על המחיה והכלכלה שם יש יועצי משכנתאות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אנחנו עכשיו לקראת מכירת דירה, וקנינו כבר דירה אחרת, אנחנו רוצים לגרור את המשכנתא הקיימת על הדירה, לדירה החדשה שקנינו, הריביות טובות כי בדיוק מיחזרנו משכנתא לפני שנה בערך...
יכול להיות שנשיג ריביות יותר טובות בבנק אחר, טרם בדקנו.
אנחנו רק רוצים לדעת מבעלי נסיון, העו"ד אומר שגרירת משכנתא זה גרירת רגליים של הבנק, הם לא מרויחים מזה כלום אז הם לוקחים את הזמן מורחים ומוציאים את הנשמה,
האם מישהו יכול להגיד לי האם אכן זה כך וכמה זמן לקח לו לגרור בפועל והאם היה ארוך ומתסכל ? או שמא שווה לגמרי את התהליך והוא היה סביר
המשכנתא שלקחנו היא בבנק לאומי
תודה רבה!
אני גררתי פעם בבנק לאומי אבל זה היה על סכום קטן יחסית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

גרירת משכנתא או משכנתא חדשה

צריך ייעוץ אמיתי!

קניתי דירה חדשה ויש לי על הדירה הקודמת משכנתא של 1,500,000 ש"ח

אני לא יודע אם כדאי לי לגרור את המשכנתא, או שאוכל לקבל תנאים טובים יותר במשכנתא חדשה (יש לי חלק גדול בפריים שכעת הוא גבו אבל הוא לא קבוע..)
להלן סיכום המשכנתא באדיבות GPT אני מצרף את הדוח מהבנק כי אולי יש טעות בסיכום...

🔍 סיכום הריביות והמסלולים​

🏠 הלוואות שאינן צמודות למדד (כלומר לא צמודות, גם לא למדד המחירים לצרכן)​

סכום מקוריסוג ריביתריבית נומינלית נוכחיתהערות
200,000קבועה לא צמודה3.06%
700,000משתנה לא צמודה6.00%משתנה כל שנה
100,000קבועה לא צמודה3.05%
100,000קבועה לא צמודה3.12%
202,000פריים + 0.50%כ-6.50% כיוםמשתנה כל חודש
48,000פריים + 0.50%כ-6.50% כיוםמשתנה כל חודש

🏠 הלוואות צמודות למדד​

סכום מקוריסוג ריביתריבית נומינלית נוכחיתהערות
100,000קבועה צמודה2.31%צמודה למדד
90,000קבועה צמודה2.31%צמודה למדד
48,000משתנה כל 60 ח’ צמודה~2.7%-2.8% נומינלי, אך עם ריבית כוללת חזויה ~8.6%צמודה מאוד גבוהה בפועל
 תגובה אחרונה 
לאחרונה יש עליה חדה בביקוש לא יחוד הלוואות כמעט כל מיחזור בסוף גם מגיע לאיחוד הלוואות, הצורך מאוד מובן החיים יקרים ההוצאות גדלות ואנשים רוצים להתיעל, רוצים להוריד את ההחזר החדשי, בנוסף יש עליה גדולה במודעות למיחזורים, וכמובן שכשרוצים להתיעל הצעד הראשון זה לאחד חובות, כך התשלום החודשי קבוע ומסודר ולרוב גם הריביות טובות יותר ממה שהיה לפני.
העניין הוא שיש שני דברים שהולכים לקרות בקרוב והמשמעות שלהם שהרבה משפחות שכיום יכולות לאחד חובות עוד חודש וחצי זה כבר יהיה בלתי אפשרי
האחד סיומה של ההוראת ההתר שעדיין קימת עד סוף 2025 שמתירה לקבל 200 אלף מעל ה50% במידה ולא עובר את ה70%
השני זה ההוראה של בנק ישראל שלא לראות משכנתא קימת כמו הוצאה כפי שהיה עד היום אלא צריך לחשב שוב יחס החסר לכל המשכנתאות שיש ברשות הלווה, כרגע הוראה זו בטיוטה אבל הערכות שבקרוב אולי אפילו תחילת 2026 זה יהיה ההוראה.
המשמעות היא שיהיו תיקים רבים שלא יהיו רלוונטיים לאחד בבנק ויצטרכו לפנות לגופים חוץ בנקאייםחוץ בנקאי שכמובן ריביות גבוהות בהרבה
אם חשבתם לאחד חובות זה הזמן, לפני שיהיה מאוחר, וחשוב ליידע את הציבור, מי שמכיר חבר או קרוב שחשב לעשות יחוד הלוואות שידעו שזה הזמן לפני שהיהי מאחר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה