כללי גרפיקאיות וקופי

• הוסף לסימניות
האם רוב הגרפיקאיות -מעצבות נעזרות בקופי חיצוני
האם רובן כותבות בעצמן קופי/ חוסכות בענין הזה/ חושבות שקורס קצר בתחום מספיק/ מתיחסות יותר לעיצוב ופחות למלל
ומהי המודעות לרמת תשלום גבוהה לקופי אמיתי ומוצלח

קצת מידע על הנעשה בשטח

• הוסף לסימניות
הקפצה

• הוסף לסימניות
לדעתי הקופי משחק תפקיד חשוב במודעה,
ואני חושבת שעדיף להיעזר בקופירייטר, כיוון שכל אחד צריך לדעת מה התחום שלו, ולפעמים כשמנסים להיות טובים בהכל, משהו מתפספס בדרך... לקח לי זמן להגיע למסקנה הזו, כי בכל אופן לפעמים זה מתקזז מהשכר שאני מקבלת, אבל ברור שזה משתלם להיעזר, כי הזמן והכאב ראש שזה חוסך בדרך שווים הכל!! והתוצאה יוצאת ברמה טובה יותר

• הוסף לסימניות
תמיד מציעה ללקוח להכניס גם לתקציב קופירייטר, אבל אם לא - אז אסתדר בלי
ברור לי שהתוצאה פחות משובחת, מצד שני - אני לא אספוג את זה, כמובן שכל מקרה לגופו.
(יש מקרים שאני יודעת שאני חייבת קופי, ומלכתחילה מכניסה את זה לתקציב, בלי לפרט ללקוח למי וכמה אני משלמת)

• הוסף לסימניות
בכתיבה - קופי, אני נעזרת מידי פעם בקופירייטרית.
תלוי ב"גודל" הלקוח...
אסטרטגיה אני אוהבת להסתדר לבד. לפעמים מתייעצת ונעזרת גם בזה.

והסיבה:
קופי לא למדתי (רק ממש טיפונת) ואסטרטגיה כן.

• הוסף לסימניות
מעניין אתכם לשמוע איך זה נראה מהצד השני?

לרוב, גרפיקאיות נוטות להסתדר לבד. ולמה?
גם ככה הלקוחות לא אוהבים לשלם מידי הרבה, אז עוד להוסיף להם קופי?!
אפשר איכשהו להסתדר עם זה.
מתי בכ"א היא פונה? או כשהלקוח דורש את זה, או כשהמצב מורכב מידי, או כשיש צורך בכתיבה ארוכה כמו פרוספקטים וכו'.

אלא שככל שהגרפיקאית יותר בשלה (ואם מעניין אותך התחום- אז גם ככל שהלקוח שפונה אלי בשל יותר)
היא מבינה שאין ביכלתה להוציא חומר טוב ואיכותי בשני מישורים, שכמה שהם חופפים- הם שונים.

ועוד מילה לפיקצ'ר
את כשרון הכתיבה לא לומדים. נולדים איתו. הלימודים יכולים לכוון, להשביח, להעצים.
כך שלא כל גרפיקאית שתלך ללמוד קופי- תהיה מסוגלת להוציא חומרים טובים.
וכמובן, שלא כל אחת (לא משנה גרפיקאית או לא) שיודעת לכתוב- היא כותבת שיווקית.

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים הלקוח לא רוצה לשלם על קופי,
כי הוא לא יודע את משמעות המילה הזאת בכלל ("קופי זה העתק, נכון?")

במקרה כזה, אם לעבודה תהיה חשיפה גבוהה שיכולה להשפיע על לקוחות עתדיים,
כדאי להגדיל ראש ולהשקיע בטקסט, כי הקהל מקשר בין טקסט לעיצוב..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה