כללי גרפיקאים \ מעמדים, מה דעתכם?

האם מפריע לכם שכמה משקלים של גופן אחד (משפחה) מוצגים בנפרד?

• סה"כ מצביעים
    73
  • הסקר נסגר .
  • הוסף לסימניות
דבר ראשון ישר כוח לחברת פונטייפ על האיכפתיות מהלקוחות והמבצעים המשתלמים וכו'.
ישר ולעניין:
מפריע לכם שכמה משקלים של גופן אחד (משפחה) מוצגים בנפרד?
לדוגמא בגופנים של פונטייפ, רק הרגולר ובולד ביחד. כל השאר בנפרד. לי אישית זה מאוד מפריע.
מה איתכם?

אם הרבה יעדיפו שהגופנים יוצגו ביחד כמשפחה אחת - לכאורה יתקנו את זה, או יתנו אפשרות לקבל כאלה קבצים

• הוסף לסימניות
ישנם פעמים שזה יפריע, אבל זה יהיה יותר רלוונטי לוורד. כלומר, אם תגדיר בתוכנת פונטים סתם ככה אז בוורד לא תמצא את כל המשפחה אלא רק שניים (ועוד מניסיון קורה שה"רגיל" הוא מדיום, והבולט זה "שחור", וא"א למצוא את האחרים)
אבל מה שאני עושה זה שבוורד באמת יהיו מוצגים מלבד הרגולר והבולד בפונט והשאר בבודדים, אבל בתוכנות אדובי זה נמצא תחת קורת גג אחת...

• הוסף לסימניות
אבל מה שאני עושה זה שבוורד באמת יהיו מוצגים מלבד הרגולר והבולד בפונט והשאר בבודדים, אבל בתוכנות אדובי זה נמצא תחת קורת גג אחת...
איך אתה עושה את זה?
(הבנתי שב'אאא' שולחים את שתי האופציות - אבל א"כ צריך להתקין פעמיים וזה מאריך את הרשימה, שגם זה מעצבן)

• הוסף לסימניות
כבר שאלתי את הרב אליהו פריד ע"ז, ואמר לי שתוכנת תג לא תומך במשקלים חוץ מרגולר ובולד [כמו וורד], וכדי שלא יהיה לו הרבה בעיות עם תמיכה ללקוחות, הוא בנה את הכל ככה.

אבל יש פתרון לזה, והוא שאפשר להכניס לגופן גם postcriptFullName שהתוכנות שלא תומכים בשלל משקלים קוראים אותו, ומוגדרים כמשפחה בנפרד.

הגופנים של בית אלף [@איתמר נתן] בנויים ככה שבמיקרוסופט וורד ודומיו יראו את כל המשקלים בנפרד ברשימת הגופנים, ובתוכנות אדובי יהיה כל המשפחה ביחד [וכל המשקלים שלו יהיו רשומים ברשימת המשקלים].

• הוסף לסימניות
כבר שאלתי את הרב אליהו פריד ע"ז, ואמר לי שתוכנת תג לא תומך במשקלים חוץ מרגולר ובולד [כמו וורד], וכדי שלא יהיה לו הרבה בעיות עם תמיכה ללקוחות, הוא בנה את הכל ככה.

זה לא נכון, ניתן להגדיר משקלים נוספים תחת שם אחד גם בתוכנת תג.

למעשה, התוכנה נותנת את המשקלים הבאים: דק, קל מאד, קל, רגיל, בינוני, חצי שמן, שמן, שמן מאד.

• הוסף לסימניות
תוכנת תג לא תומך במשקלים חוץ מרגולר ובולד.
אמנם לא ניסיתי בפועל, אבל אני חושב שתוכנת תג כן תומכת. (וזה הרבה יותר נח שהסוגים שחת הגופן מאוגדים תחת שם אחד).
להלן צילו"מ של הפורמטים שתוכנת תג תומכת תחת שם גופן אחד, (וזה רק חלק, הרשימה נגללת).

בתג.png

עריכה: כעת ראיתי שכבר נכתב כך לעיל.

• הוסף לסימניות
זה לא נכון, ניתן להגדיר משקלים נוספים תחת שם אחד גם בתוכנת תג.
אמנם לא ניסיתי בפועל, אבל אני חושב שתוכנת תג כן תומכת. (וזה הרבה יותר נח שהסוגים שחת הגופן מאוגדים תחת שם אחד).
נ. ב. מעולם לא השתמשתי בתג, רק זה מה שהרב אליהו פריד אמר לי - שתג עושה בעיות למשקלים הנוספים.

אולי אפשר להגדיר לתג איזה גופנים הם השמן והחצי שמן וכו', אבל הוא לא מזהה אותם לבד...

• הוסף לסימניות
לפונטייפ יחסית התרגלתי
משקלים רגיל ובולד - מופיעים יחד
כל השאר בנפרד

לפונטביט יש גם כמה משפחות מפוצלות
זה די מעצבן כי לא מבינים להיכן נעלמו המשקלים
ויותר מפריע שחלק מהפונטים עם תחילית FB וחלק בלי, חלק עם רווח באמצע וחלק בלי.

הפונטים של אאא ואיתמר נתן מעולים בקטע הזה.

• הוסף לסימניות
זה מאד מפריע!!!
לי יש פונט אחד של פונביט כזה וגם באדובי הוא מחולק והפונט אפילו לא אחד אחרי השני ברשימת הפונטים וכל פעם שני רק רוצה לעבות או להצר אני צריכה לחפש אותו ברשימה, זה לא נחמד...

• הוסף לסימניות
גם אני אשמח לצירוף המשקלים לשם אחד במערכת הגופנים.

• הוסף לסימניות
טוב.
97 אחוז מהמצביעים מפריע להם כשהתצוגה כזאת.
מה עושים עם זה?
איך דוחפים את זה הלאה?

• הוסף לסימניות
איך אתה עושה את זה?
(הבנתי שב'אאא' שולחים את שתי האופציות - אבל א"כ צריך להתקין פעמיים וזה מאריך את הרשימה, שגם זה מעצבן)
באיזה תוכנה כבודו משתמש?

• הוסף לסימניות
אני תיקנתי לעצמי את הגופנים שקניתי מפונטייפ שיהיו מוצגים ביחד בתוכנות כמו של אדובי.
אתה יכול להתקשר אלי בפרטי.

• הוסף לסימניות
אכן תג תומכת בכל המשקלים. רק וורד בעייתית.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה