כללי גרפיקאית או סנדלרית?

• הוסף לסימניות
אם העבודה של נעשתה באילוסטרטור, לא הבנתי עדיין מה הבעיה שלך להפוך את זה לשחור לבן ועקומות?? זה אמור להיות עניין פשוט מאד. לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1359097:
בד"כ הדפוס לא אמור לבצע המרה לשחור לבן
זה פשוט לא התפקיד שלהם.
אני מאוד מאוד ממליצה, וזה חוסך המון עגמת נפש כמו שכאן -
להרים טלפון לדפוס לפני עבודה מסוג שאף פעם לא עשיתן.
לבדוק מה התנאים הדרושים, איך לבנות את הקובץ, מה סוג הסגירה שהם רוצים, כמה שוליים וכמה רזולוציה (מדברת באופן כללי ולא על העבודה הזו בלבד)
אם הם חסרי סבלנות - להחליף דפוס.
צודקת 100%!
חבל שלא ביררתי מראש
נכתב ע"י פייגיפ;1359112:
אם העבודה של נעשתה באילוסטרטור, לא הבנתי עדיין מה הבעיה שלך להפוך את זה לשחור לבן ועקומות?? זה אמור להיות עניין פשוט מאד. לא?
אין לי שום בעיה להפוך את זה לשחור לבן ועקומות וזה באמת ענין פשוט, הבעיה היא שהגרפיקאית ביקשה קובץ פתוח כי היא צריכה להפוך לעקומות
אם היתה אומרת מילה שאעשה את זה בעצמי הייתי חוסכת את כל העגמת נפש
יישור ופיזור באמצע הם מיסודות הגרפיקה! גרפיקה פחות יפה אקבל כי גם אני מתחילה ומודעת לקשיים. יישור לא באמצע אני לא מקבלת!!!
אני אתיישב עכשיו לעשות הכל מחדש...

• הוסף לסימניות
אני ממש מצטערת חנון, אבל ממש ניסתי למצוא את כל המחדלים שאת מדברת עליהם ואת ההבדלים "העצומים" בין תמונת המקור לתמונת ההמרה ולא מצאתי, אז חשבתי שאולי משהו מתפספס לי והחלטתי להוריד את שתי התמונות ולהניח זו על גבי זו בפוטושופ כדי לראות את ההבדלים - וראי זה פלא - אין הבדלים!!!

ההבדל היחידי הוא שהגרפיקה של הדפוס גדולה בפרופורציה במספר מילימטרים מהגרפיקה שלך - וברגע שמקטינים אותה בפרופורציה במספר מילימטרים - היא זהה לגרפיקה שלך.

מצ"ב הקובץ. הקובץ שחור לבן נמצא על קובץ המקור בשקיפות של 50%.
צפה בקובץ המצורף 206075

קבצים מצורפים

• שלי1.jpg
    KB 89.7 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
זה ברור שאמורים לשלוח לדפוס למטרה הנ"ל קובץ שחור לבן מומר לעקומות כדי למנוע בעיות.
לא הייתי מנסה אחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1359169:
אני ממש מצטערת חנון, אבל ממש ניסתי למצוא את כל המחדלים שאת מדברת עליהם ואת ההבדלים "העצומים" בין תמונת המקור לתמונת ההמרה ולא מצאתי, אז חשבתי שאולי משהו מתפספס לי והחלטתי להוריד את שתי התמונות ולהניח זו על גבי זו בפוטושופ כדי לראות את ההבדלים - וראי זה פלא - אין הבדלים!!!

ההבדל היחידי הוא שהגרפיקה של הדפוס גדולה בפרופורציה במספר מילימטרים מהגרפיקה שלך - וברגע שמקטינים אותה בפרופורציה במספר מילימטרים - היא זהה לגרפיקה שלך.

מצ"ב הקובץ. הקובץ שחור לבן נמצא על קובץ המקור בשקיפות של 50%.
צפה בקובץ המצורף 206075

עשיתי כמוך אבל באילוסטרייטור
גיליתי שהקובץ שלה בצד ימין קצר יותר בחצי ס"מ ולכן העיטור לא באמצע
חוץ מזה שבצד שמאל של המגילה היא השאירה את מה שהיה מתחת

קבצים מצורפים

• 1.PNG
    KB 125 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
צר לי גם אבל נראה שהקובץ נשלח בצורה לא טובה.

אולי תעלי לכאן את הקובץ ששלחת לשם באותו פורמט ונוכל לבדוק.

וסתם ככה - בכל קובץ מורכב שישנו, מקובל (אם לא חובה) לשלוח אותו גם בצורה של עקומות בלבד. אני לא רואה דרך שבה יכלה הגרפיקאית בבית הדפוס להסתדר עם הכתרים שמופיעים למעלה למשל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;1359286:
צר לי גם אבל נראה שהקובץ נשלח בצורה לא טובה.

אולי תעלי לכאן את הקובץ ששלחת לשם באותו פורמט ונוכל לבדוק.

וסתם ככה - בכל קובץ מורכב שישנו, מקובל (אם לא חובה) לשלוח אותו גם בצורה של עקומות בלבד. אני לא רואה דרך שבה יכלה הגרפיקאית בבית הדפוס להסתדר עם הכתרים שמופיעים למעלה למשל.

היא אמרה לי שאשאיר את הכתרים והיא תסתדר איתם...
כרגע אני יושבת על זה וכשאגמור אעלה את זה בעז"ה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1359014:
מסרתי קובץ שיהיה מודפס על פלסטיק זהב [כמו השלטים לדלת] לכיסוי כספת
הגרפיקאית ביקשה קובץ פתוח כי הכל צריך להיות ש"ל וקוים בלבד
בסדר, שלחתי
היא לא הסתדרה עם ההמרה ושלחתי עוד פעמיים
היא שלחה לי לאשר כשעיטורים זזו מהמקום וזה לא באמצע
חלק מהכיתובים לא ברורים
והכי מזעזע שבלוגו שיש לו כיתוב על "מגילה" על חלק רואים את מה שיש מתחת...
זה אחרי שעות שהמרתי כמעט הכל לקוים
למה הדפוס מעסיק סנדלרית???

מעיון חוזר בהודעה הראשונה שלך -

אם ההדפסה אמורה להיות על פלסטיק זהב - את לא היית אמורה לשלוח לה כלל קובץ בזהב אלא רק בשחור.

לא ברור לי למה לקח שעות להמיר לקווים, זה אמור להיות בסיסי ממש, אא"כ לא עבדת מלכתחילה על עקומות אלא על תמונות.

מעיון בקובץ שהיא שלחה, נראה שהיא המירה לקווים בעזרת טרייס, מה שיצר את ה"לכלוכים" השונים שיש שם. אני חושבת כך בגלל המילים למטה - עיצוב גרפי - שברור שעברו תחת הטרייס.

• הוסף לסימניות
אני עובדת עם מכונה שדורשת את אותן דרישות, וגם לגרפיקאיות מוצלחות ומוכשרות אני צריכה להסביר ברחל בתך...
ואם יש כזו שלא מבינה גם אחרי כמה נסיונות אני מציעה לה שתשלח פתוח ואנסה להסתדר, ולהגיד שזו עבודה קלה- ממש לא! המכונה מזהה כל קו ונקודה גם אם זה מוחבא מאחורי ריבוע לבן או כמה שכבות.

זה סוג של עבודה שאם לא נתקלים בה אין אפשרות לדעת ולהבין את הדרישות.:)

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;1359305:
מעיון חוזר בהודעה הראשונה שלך -

אם ההדפסה אמורה להיות על פלסטיק זהב - את לא היית אמורה לשלוח לה כלל קובץ בזהב אלא רק בשחור.

לא ברור לי למה לקח שעות להמיר לקווים, זה אמור להיות בסיסי ממש, אא"כ לא עבדת מלכתחילה על עקומות אלא על תמונות.

מעיון בקובץ שהיא שלחה, נראה שהיא המירה לקווים בעזרת טרייס, מה שיצר את ה"לכלוכים" השונים שיש שם. אני חושבת כך בגלל המילים למטה - עיצוב גרפי - שברור שעברו תחת הטרייס.
צודקת מאוד!
היא לא אמרה לי להמיר לשחור אלא ביקשה קובץ פתוח והיא תעשה את זה
גם הלכלוכים כמו שקראת להם מפריעים לי מאוד
כנ"ל אני יושבת על זה כרגע וממירה הכל בעצמי ואשלח לה PDF מוכן...
בקיצור, עד היום חשבתי שאני הכי ירוקה בגרפיקה ומסתבר שיש יותר ממני...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1359312:
בקיצור, עד היום חשבתי שאני הכי ירוקה בגרפיקה ומסתבר שיש יותר ממני...

זו לא היא הירוקה, היא עושה מה שהיא צריכה מעל ומעבר. הקובץ שהיא קבלה לא טוב. היא לא יכולה לטפל בו כך. את היית חייבת לשלוח לה מלכתחילה עקומות בלבד.

קשקשתי כאן דוגמה בשתי דקות איך לדעתי הקובץ היה צריך להישלח. ברגע שאת בעצמך צריכה להמיר ולשנות ולא בנית מלכתחילה כך - אז צצות בעיות בקובץ.

קבצים מצורפים

• dugma.ai
    KB 462 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;1359335:
זו לא היא הירוקה, היא עושה מה שהיא צריכה מעל ומעבר. הקובץ שהיא קבלה לא טוב. היא לא יכולה לטפל בו כך. את היית חייבת לשלוח לה מלכתחילה עקומות בלבד.

קשקשתי כאן דוגמה בשתי דקות איך לדעתי הקובץ היה צריך להישלח. ברגע שאת בעצמך צריכה להמיר ולשנות ולא בנית מלכתחילה כך - אז צצות בעיות בקובץ.

לא הבנת אותי!
שלחתי לה קובץ ווקטורי פתוח באילוסטרייטור
מה שהעליתי לכאן זה רק צילום מסך מהקובץ שהבאתי לה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1359348:
לא הבנת אותי!
שלחתי לה קובץ ווקטורי פתוח באילוסטרייטור
מה שהעליתי לכאן זה רק צילום מסך מהקובץ שהבאתי לה

פה הנקודה!!
יש הבדל עצום בין קובץ וקטורי לקובץ עם עקומות בלבד!!!!!!!!!!!!!!!!1

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;1359351:
פה הנקודה!!
יש הבדל עצום בין קובץ וקטורי לקובץ עם עקומות בלבד!!!!!!!!!!!!!!!!1

את יכולה להסביר לי בבקשה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1359353:
את יכולה להסביר לי בבקשה?

לקחתי את העיטור ממה שR.Design העלתה. (שכחת את זה :))

שניהם נראים אותו דבר אך התוצאה שונה לגמרי.

• הוסף לסימניות
ההבדל בינהם-

בתחתון הקווים הם בעובי המתאים ובעליון הקווים הם בעצם עקומות שמקיפות את שני צידי הקו.
המכונה לא מזהה איפה יש שחור אלא איפה יש קו (וקו סגור)
למשל - אות כשהיא בעקומות היא מוקפת כולה ולכן תצא שחורה. אבל אם נצייר בקו אות ה' לדוג' ונעשה את העובי המתאים לנו אך לא נהפוך את הקו לעקומות אז מה שהמכונה תקלוט זה קו דקיק בצורה ה'.

לדוגמא-
הקו הירוק מראה את העקומות.
ולמטה זה מה שקורה אם אני מפרידה ביניהם. העליון לא מתפרק כי העקומות מחוברות.
מקווה שהובנתי

• הוסף לסימניות
נוסף על ההסברים המעולים של פינתי, אם היא היתה מקבלת עקומות היא לא היתה צריכה להמיר בטרייס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;1359385:
ההבדל בינהם-

בתחתון הקווים הם בעובי המתאים ובעליון הקווים הם בעצם עקומות שמקיפות את שני צידי הקו.
המכונה לא מזהה איפה יש שחור אלא איפה יש קו (וקו סגור)
למשל - אות כשהיא בעקומות היא מוקפת כולה ולכן תצא שחורה. אבל אם נצייר בקו אות ה' לדוג' ונעשה את העובי המתאים לנו אך לא נהפוך את הקו לעקומות אז מה שהמכונה תקלוט זה קו דקיק בצורה ה'.

לדוגמא-
הקו הירוק מראה את העקומות.
ולמטה זה מה שקורה אם אני מפרידה ביניהם. העליון לא מתפרק כי העקומות מחוברות.
מקווה שהובנתי
בקיצור, איך אני מוסרת קובץ שיהיה מודפס על פלסטיק זהב?
הכל קוי מיתאר ובפנים שקוף?

• הוסף לסימניות
אולי תעזור לך הבדיקה הזו-
לתת צבע תוכן ולא צבע קו!
ואז לבדוק כל מה שנראה כמו שצריך סימן שהוא טוב, ומה שנהיה שחור אז-
לחזור למצב הקודם ולהמיר את הקו לעקומה מלאה. ולבסוף לחבר לאחד -בקורל זה נקרא weld.

בהצלחה

...אמרנו כבר שאין כמו קורל? :)

תוספת...
בסופו של דבר זה צריך להיראות שהפס הכחול התוחם צריך להיות משני צידי הקו השחור (כמו האדום) ולא קו אחד באמצע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה