כללי דוגמא להגשת הצעת מחיר

• הוסף לסימניות
בעקבות תגובתי באשכול הזה http://www.prog.co.il/showthread.php?t=76351
הוצפתי בבקשות לקבלת דוגמא להצעת מחיר. מטבעי אני נדיבה מאד, אבל במקרה זה נראה לי שאני קצת פוגעת בעצמי... תארו לכם שלקוח פוטנציאלי מבקש ממני הצעת מחיר ובו זמנית פונה לעוד כמה ניקים כאן עם אותה בקשה. מספיק שהוא יקבל מעוד גרפיקאי אחד הצעה בנויה ומנוסחת בצורה דומה לשלי ואז מה שנשאר לו זה לעשות אן - דן - די - נו...
אבל בכל זאת אני מעלה כאן דף אחד שאולי יעזור לכם להבין את הכיוון...
שימו לב איך תחת הכותרת "בניית לוגו חדש" הצלחתי להגיע ל 6 שלבים שאנו עוברים בכל תהליך של בניית לוגו. תודה ל ckuh (ככה כותבים?) על שפתחה את עיני באשכול הזה http://www.prog.co.il/showthread.php?t=67583 שבעקבותיו נכתבה ה"מגילה" הזו...

אני מבקשת מאד להמנע מלהשתמש בנוסח המדויק.

בהצלחה רבה לכולם!

קבצים מצורפים

• הצעת מחיר דוגמא.jpg
    KB 628.6 · צפיות: 517
  • הוסף לסימניות
איזה נחת!

• הוסף לסימניות
קצת תימצות לא היה מזיק.
הצעת מחיר היא בסופו של יום... רק הצעת מחיר.
לא כל אחד מצפה למניפסט.

• הוסף לסימניות
גם אני בעד לתמצת.

פעם גם אני הייתי מפילה על הלקוח חוזה אימתני על כל הצעת מחיר לברושור.
היום אני נמנעת מזה מתוך הבנה שהמטרה של חוזה/הצעת מחיר היא שיחתמו עליהם, לא שיקבלו התקף לב מהם.

כיום יש לי נוסח מקוצר של עמוד אחד לפרוייקטים פשוטים (לצורך העניין לוגו נכלל בקטגוריה), ונוסח של 2 עמודים לפרוייקטים מורכבים כמו עיצוב אתר או מיתוג שכולל פריטים רבים (כשבעמוד הראשון הצעת מחיר נטו, ובעמוד השני "האותיות הקטנות", אבל הרבה פחות מלל ממה שיש אצלך).

המרכיבים שההצעה שלי תמיד תכלול הם -
מה כלול ומה לא כלול במחיר, תנאי תשלום, ותנאי ביטול התקשרות.

בהצעות המורכבות יותר אני גם מפרטת לגבי נקודות ציון בתהליך העבודה, תנאי ביטול התקשרות מורכבים יותר (מה קורה כשהלקוח מבטל בשלב X, לעומת שלב Y וכו') ותנאי תשלום מורכבים יותר (למשל במקרה שבו הפרוייקט נעשה בשת"פ עם איש מקצוע נוסף והלקוח משלם גם לו דרכי)

בעיניי כל הסיפור של מה זה לוגו ומה חשיבותו וכן הלאה, זה דבר שיכול וצריך להיעשות בשיחה טלפונית, או במייל, אך לא בתוך הצעת המחיר גופא.

• הוסף לסימניות
גם לדעתי.
טיפה ארוך.

אבל כל הכבוד ותודה על השיתוף ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;592724:
קצת תימצות לא היה מזיק.
הצעת מחיר היא בסופו של יום... רק הצעת מחיר.
לא כל אחד מצפה למניפסט.

לא מצפים, אבל נהנים לקרוא. מי שזקוק לשרותי עיצוב, מתעניין מאד בכל התחום הזה, ולא תמיד יש לו גישה לכל החומר הזה...

לא אומר לכם שמאז שהתחלתי לשלוח את המגילות האלה כולם סגרו איתי עסקאות, אבל בשונה מבעבר, כולם חוזרים אלי עם תשובה... גם כשהיא שלילית. אלה כמובן מציינים כמה הם מרגישים שהם זקוקים לזה אלא שכרגע זה "גדול עליהם..." ואחד מהם חזר אלי אחרי כמה חודשים טובים.. (לוקח זמן לארגן כסף...)

ואלה שסוגרים עסקה, לא שוכחים להזכיר לי תוך כדי תהליך העבודה כל מיני משפטים מהמלל ששפכתי שם בין לבין... ולציין שהם סומכים על שיקול דעתי. הם מרגישים שהם בידיים טובות ופחות משגעים את השכל עם רעיונות משונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;592742:
לא מצפים, אבל נהנים לקרוא. מי שזקוק לשרותי עיצוב, מתעניין מאד בכל התחום הזה, ולא תמיד יש לו גישה לכל החומר הזה...

לא אומר לכם שמאז שהתחלתי לשלוח את המגילות האלה כולם סגרו איתי עסקאות, אבל בשונה מבעבר, כולם חוזרים אלי עם תשובה... גם כשהיא שלילית. אלה כמובן מציינים כמה הם מרגישים שהם זקוקים לזה אלא שכרגע זה "גדול עליהם..." ואחד מהם חזר אלי אחרי כמה חודשים טובים.. (לוקח זמן לארגן כסף...)

ואלה שסוגרים עסקה, לא שוכחים להזכיר לי תוך כדי תהליך העבודה כל מיני משפטים מהמלל ששפכתי שם בין לבין... ולציין שהם סומכים על שיקול דעתי. הם מרגישים שהם בידיים טובות ופחות משגעים את השכל עם רעיונות משונים.

אני פשוט הייתי מפרידה את זה לשני קבצים נפרדים.
קובץ אחד - קובץ ענייני ותכל'סי שעוסק נטו בהצעת המחיר ובתנאי העיסקה.
קובץ שני - אינפורמציה להעשרה.

כי לקבל הצעת מחיר של 4 עמודים, זה מפחיד. מזכיר מעמד של חתימה על משכנתא.

• הוסף לסימניות
אני גם כן סבורה כמו מטאור- כשהלקוח בא דווקא אליך הוא רוצה להרגיש שיש לו גב חזק מאחוריו- הוא הגיע אליך כי את/ה בעל מקצוע לכן הוא לא הלך ל"גרפיקאי מהקורס השכונתי".

• הוסף לסימניות
מסכימה עם אלה שמצדדים בעד קיצור.

פעם בא אלי לקוח ונתתי לו הצעה בעלת שני דפים מנוסחת בצורה שונה מאד אך על אותו בסיס, והוא שאל אותי אם אנחנו הולכים לסגור על דירה... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;592747:
אני פשוט הייתי מפרידה את זה לשני קבצים נפרדים.
קובץ אחד - קובץ ענייני ותכל'סי שעוסק נטו בהצעת המחיר ובתנאי העיסקה.
קובץ שני - אינפורמציה להעשרה.

כי לקבל הצעת מחיר של 4 עמודים, זה מפחיד. מזכיר מעמד של חתימה על משכנתא.

ברור שלא!!!!!!!!!!!!!
לא קרה שלקוח ביקש הצעה גם ללוגו, גם לקמפיין, גם לפרוספקט וכו'.. ולכן אף פעם לא שלחתי הצעה בת 4 עמודים!! התכוונתי לומר שבסך הכל יש לי 4 עמודים כתובים, משם אני שולפת כל פעם לפי העבודה שאותה מבקשים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;592755:
ברור שלא!!!!!!!!!!!!!
לא קרה שלקוח ביקש הצעה גם ללוגו, גם לקמפיין, גם לפרוספקט וכו'.. ולכן אף פעם לא שלחתי הצעה בת 4 עמודים!! התכוונתי לומר שבסך הכל יש לי 4 עמודים כתובים, משם אני שולפת כל פעם לפי העבודה שאותה מבקשים...

אה, הבנתי. זה לא היה כ"כ ברור מדברייך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה