כללי דחוף! איזה פונט זה ושל מי??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;781024:
לו הייתי מוציאה עכשיו מיתוג לחברה בסדר גודל מן הסתם הייתי מחפשת לה גופן דווקא בבוטיקים האלו, ולא משום הבנתי הטיפוגרפית או היותי מעצבת יוצאת דופן אלא משום העובדה שהייתי רוצה לייחד ולבדל אותם - וגופן שקיים בביט ובמסטר עם כל הכבוד הינו נחלתם של עוד עשרות חברות נוספות.

בתוכניתי לרכוש לעצמי אי אלו פונטים מהבוטיקים ולו משום העובדה שארצה לבדל את עבודותי ולתת להם סגנון שאינו נחלתם של עוד אלפי מעצבים.
בלי קשר* לבידול -
מי שיכול להרשות לעצמו מבחינה תקציבית פונטים כאלה - שיקנה...
(בתנאי שהוא מבין את היתרונות של פונטי הבוטיק על גבי רגילים. אישית אני לא מצליח להבין את
רובם... זה גם עניין שדורש ניסיון.)

אולי דרך נוספת לבדל היא דווקא לקחת פונטים מחברות שאינן "בוטיקים", ולתת פרשנות מקורית
וחדשנית (ובעיקר מוצלחת) לאותם פונטים. בעיניי, זאת דרך שמעידה מעל הכל על איכות של מעצב.

[* התכוונתי בנוסף לדברים לעיל, ולא כויכוח.]

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;780655:
כמה מהפונטים (לא אמרתי שכולם) של יונטף ושל עודד עזר הם כאלה.
הייתי שמח מאוד לו הייתי משתפת אותנו באיזה מהם מדובר.
(בעיני, הכי טובים מיונטף הם שועל ומארגן, והם רחוקים מלהיכנס לקטגוריה הנ"ל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;780833:
א. זה לא שאני מחשיב יותר מידי את האשכול הספציפי הזה.
אני מדבר בכלליות על כל דיון שלא יהיה, על עקרונות חופש הביטוי בפורום בכל אשכול ובכל נושא שלא יהיה. אם מדובר באדם או גוף צריך להזהר ולהמנע מלהביע דעות מוחלטות.

לגבי נדב, הוא הצליח לכל היותר 2 אותיות ספר, נו, נו.
אתה מכיר טיפוגרף או מעצב אותיות כלשהוא שהצליח יותר???
נרקיס עיצב 1 (אם נחשיב את חורב אז 2)
פרידלנדר 1
פרנק וריהל ביחד כצוות 1
סלע נגיד 2

תראה לי מעצב אותיות אחד בכל המדינה שעשה יותר מזה.
זה לא נכון לקבוע שאם מעצב אותיות לא עיצב שום אות ספר הוא בכלל לא טיפוגרף.

כתבתי מה שכתבתי דווקא מפני שאני רואה קו אחד בכל הפונטים של סלע כולם.

כעת לגבי נדב, (א) האותיות של נדב ל ט ע מ י אינן אותיות ספר.
(ב) להבדיל מנדב, האנשים שציינת עיצבו פונטים בודדים בכל חייהם, כלומר ההשקעה שלהם היתה עצומה - 30 שנה להדסה למשל. והתוצאות בהתאם. לעומת זאת נדב מעצב בכל שנה 5-10 אותיות חדשות. התוצאות גם כן בהתאם. (אם כי יצויין שגם כשהוא עבד 5 שנים על גפן התוצאות לא היו מלבבות. עובדה שהוא עצמו החליף את העיצוב לחלוטין בקטלוג האחרון, וכתב כמה תירוצים מפולפלים על השינוי, ע"ש ודו"ק היטב.)

היחיד היוצא מן הכלל הוא צבי נרקיס, שעיצב הרבה אותיות ספר: נרקיס לינוטייפ, נרקיסים, נרקיס קלאסי, חורב, כתר ארם צובה. בלי ספק הוא המוכשר שבהם, וגם הוא בכל חייו יצר מעט משקלים יחסית. וכמו שכבר אמרנו - התוצאות בהתאם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;781104:
הייתי שמח מאוד לו הייתי משתפת אותנו באיזה מהם מדובר.
(בעיני, הכי טובים מיונטף הם שועל ומארגן, והם רחוקים מלהיכנס לקטגוריה הנ"ל)

אצל יונטף:

אריקה סנס - בין הפונטים היפהפיים שיצאו תחת ידיו של טיפוגרף עברי. למאסטרפונט יש פונט כביכול דומה מאוד, רוזנברג סקי, אלא שההשוואה בין השניים ממחישה את הבדלי הרמות ביניהם. בדיוק היום הייתי במוסד בו השתמשו באריקה סנס לשילוט, התוצאה יפהפיה וקלאסית. היא תיראה מצויין גם בעוד 50 שנה, בניגוד למרבית הפונטים של פונטביט שיהיו אז מן הסתם בלתי עדכניים בעליל. [ולא שזה רע לרכוש פונטים עדכניים, להפך, כבר אמרתי שיש לי ממבחר פונטי פונטביט. אלא שלפונטביט בעיניי כמעט ואין קלאסיקות. רפורמה שלהם, ואולי רימונה ועוד כמה, הן דוגמאות חריגות בעיניי לקלאסיקות אצלם]

היציאה הבאה - פונט אינטליגנטי להפליא שעובד נהדר על שילוט דרכים כמו גם ככותרת בכתבת מגזין או על כריכת ספר. זה פונט שנוצרו לו המון חיקויים בכל החברות, לדעתי אף אחד מהם לא אינטליגנטי באותה רמה.

מארגן - גם כן פונט מאוד אינטליגנטי אם כי לא מתעלה לדעתי לרמת הקלאסיקה של 2 הפונטים הקודמים שהזכרתי. לפונטביט יש חיקוי לא רע, אך שוב, ההשוואה מחדדת את ההבדלים לטובת יונטף.

פונט לחברה - פועלים סנס - כלקוחה של בנק הפועלים שרואה את הפונט נטחן בכל צורה ועל כל פורמט אפשרי, זהו פונט מצויין שממתג את הבנק היטב ועונה במדוייק על ערכי המותג של הבנק.

אצל עודד:

מעודד ומעודד סנס - משפחת פונטים נפלאה בעיניי שארכוש בהזדמנות הראשונה אי"ה. בעיניי, אחרי נרקיס, הדסה ופרנק-ריהל מדובר במשפחת הפונטים הכי טובה שקיימת כיום לרכישה בעברית. נכון, המחיר מרתיע וזו הסיבה שעד היום נמנעתי, אבל בהחלט יש לי תוכניות להשקיע בזה בקרוב.

פונט לחברה - "יס" הוא פונט נהדר, שעושה עבודה מופלאה במיתוג החברה הזו. נראה נהדר גם בפרינט וגם על מסך (כשעיקר שימושו הוא על מסך), הישג לא מבוטל בכלל.

• הוסף לסימניות
למדתי כאן הרבה

• הוסף לסימניות
פלשתינה חלול ורץ של עודד גם יפהפיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;781300:
פלשתינה חלול ורץ של עודד גם יפהפיים.

בכוונה לא הזכרתי את פלשתינה כי זה פונט ראווה לשימוש מאוד מאוד ספציפי.
(שזה בדיוק ההפך מההגדרה של קלאסיקה, שאמורה להיות כמה שיותר ורסטילית)

רץ - פונט נאה מאוד שדומה מדי למשפחת 'מעודד', ולא עושה צעד מספיק גדול קדימה כדי לטרוח להשקיע בו בנפרד.

• הוסף לסימניות
נראה לי שאם כבר, עדיף רץ ממעודד סריף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;781318:
נראה לי שאם כבר, עדיף רץ ממעודד סריף.

בעיניי לא.
רץ טיפה "אובר" מדי לשימושים מסויימים.
הוא קצת מושך לכיוון פונטים 'מסורתיים' בעוד מעודד סריף נשאר במקום יותר מרכזי בסקאלה ה'חילונית' (מקווה שכוונת הביטוי מובנת, הכוונה לשימושים שאינם בתחום המסורת) ובכך עונה על מספר רב יותר של פונקציות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;781307:
בכוונה לא הזכרתי את פלשתינה כי זה פונט ראווה לשימוש מאוד מאוד ספציפי.
(שזה בדיוק ההפך מההגדרה של קלאסיקה, שאמורה להיות כמה שיותר ורסטילית)

רץ - פונט נאה מאוד שדומה מדי למשפחת 'מעודד', ולא עושה צעד מספיק גדול קדימה כדי לטרוח להשקיע בו בנפרד.
הבנתי שעזר השקיע הרבה מאוד ב"רץ", ורואה בו את אות הספר המודרנית, ה"יורש" של פרנקריהל.
חוץ מהקמפיין של עזר מציון לא נתקלתי שמשתמשים בו, בטח לא כאות ספר...
אני אישית די מסתחרר מהחדשנות שלו, אולי מדי...

נתקלתם ביישום מוצלח שלו?... (חבר'ה שדיברתי איתם על הקמפיין של עזר מציון לא התלהבו.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צחי קנטור;781332:
הבנתי שעזר השקיע הרבה מאוד ב"רץ", ורואה בו את אות הספר המודרנית, ה"יורש" של פרנקריהל.
חוץ מהקמפיין של עזר מציון לא נתקלתי שמשתמשים בו, בטח לא כאות ספר...
אני אישית די מסתחרר מהחדשנות שלו, אולי מדי...

נתקלתם ביישום מוצלח שלו?... (חבר'ה שדיברתי איתם על הקמפיין של עזר מציון לא התלהבו.)

אני לא רואה ברץ אות ספר. ודאי שלא תחליף לפרנק ריהל.

• הוסף לסימניות
הוא לא תחליף לפרנקריהל אלא להדסה.

• הוסף לסימניות
האמת, החכמתי רבו,
הרגשתי גם קצת "צוריקגעבליבן" (וד"ל) אז נכנסתי לאתר של יונטף,
התפעלתי מ "פועלים סנס" התרגשתי מ"אריקה סנס" ויחד עם זה נפל לי הלב
לא יודעת להגדיר את עצמי, "אומן" "מעצב" ביצועיסט" או עוד כל מיני כינוים, עושים ונהנים וחווים וגם עובדים לפעמים כי חייבים, אבל מהצצה קטנה על הפונטים, זה נראה כמו להשתעבד לפונטים. נקודה
ולמה אני מתכוונת? הפונט כ"כ יפה, וכ"כ טוב (אריקה למשל) שאי אפשר לזנוח אותו, אבל הריווחים שלו כ"כ גרועים, שאני מכירה את עצמי , אני אעבור שורה שורה ואסדר ריווחים ידנית ואני עושה את זה הרבה, (אני יודעת, יהיו כאלו שיקראו לי משוגעת..) ומצד שני, אני לא אצליח לוותר על הפונט ולא להשתמש בו...
לא יודעת ,אצלי, פונט טוב נקבע על החללים, ולא על הכתמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;781379:
אני לא רואה ברץ אות ספר. ודאי שלא תחליף לפרנק ריהל.

לדעתו של עודד, רץ הוא הפונט הכי טוב בגלובוס, שמעתי את זה ממנו כמה פעמים.

ואגב, הצחיק אותי לראות את הפונט סינופסיס ב-אאא שלקח את הרעיון של 'רץ' כשהמעצב מסביר שהגופן עבר תהליך התפתחות במשך יותר משלוש שנים בלה בלה בלה

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי היתרון העיקרי (ואולי היחיד) של הבוטיקים על פני החברות, זה הייחודיות.
כמעט כל הפונטים של עודד עזר, של הגילדה, של הטייס ושל ינק יונטף היו יכולים להיווצר גם על ידי טיפוגרפים אחרים. (פונטים באמת יוצאי דופן לדעתי הם פרנקריהליה ואולי בית הלל של עודד עזר)
מה ששונה בהם זה שהם נמכרים הרבה פחות מאשר הפונטים של החברות - בגלל מחירם הגבוה - ולכן פחות רואים אותם, וכשרואים אותם - רואים אותם כמעט אך ורק אצל גדולי המעצבים.

מלבד זאת - באמת ברוב המקרים מדובר בפונטים יפיפיים, בניגוד לחברות שצריכות להציג מבחר ולכן גם מוכרות פונטים בינוניים ואפילו גרועים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;783696:
לעניות דעתי היתרון העיקרי (ואולי היחיד) של הבוטיקים על פני החברות, זה הייחודיות.
כמעט כל הפונטים של עודד עזר, של הגילדה, של הטייס ושל ינק יונטף היו יכולים להיווצר גם על ידי טיפוגרפים אחרים. (פונטים באמת יוצאי דופן לדעתי הם פרנקריהליה ואולי בית הלל של עודד עזר)

הייחודיות שלהם לא מתבטאת רק בעובדה שהשוק לא מוצף מהם.
ולדעתי, בפונטים של עודד עזר, הגילדה וינק יונטף יש ייחודיות שאין אצל אחרים.
אם אוהבים אותם או לא זה כבר ענין של טעם + התאמה + שיקולי תקציב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה