כללי דחוף! איך מסדרים את הניקוד ש"זז"

• פותח הנושא pm
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הקובץ נעשה באינדיזיין. הניקוד "זז"
הפונט הוא פרנקריל עם קידומת fb
כשבחרתי פרנקריל בלי הקידומת החיריק והדגשים היו במקום אבל בצורת ריבוע.
הספר אמור היום להסגר, אשמח לעזרה מיידית!
תודה מראש!

מצורף חלק מהטקסט של הספר

קבצים מצורפים

• ליצי6.jpg
    KB 220.4 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
זה נראה שנקדו קודם את התנועה ואח"כ את הדגש.
באופן כללי הניקוד עם קידומת fb אמור להתאים לעבודה באנדיזיין עם ניקוד.
יש חלון שנקרא מיקום דיאקריטים ושם אפשר להזיז ניקוד, אבל תצטרכי לעבוד באופן ידני על כל נקודה שבורחת.
את יכולה לנסות לשלוח לי קטע טקסט מנוקד במייל, אני אבדוק איך זה אצלי, ומה ניתן לעשות
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pm;517094:
הקובץ נעשה באינדיזיין. הניקוד "זז"
הפונט הוא פרנקריל עם קידומת fb
כשבחרתי פרנקריל בלי הקידומת החיריק והדגשים היו במקום אבל בצורת ריבוע.
הספר אמור היום להסגר, אשמח לעזרה מיידית!
תודה מראש!

מצורף חלק מהטקסט של הספר

גם לי היה כך, התקשרתי אל פונטביט, ואמרו לי שאם אייבא את הטקסט ע"י מקם ולא ע"י העתק הדבק, (מה שממילא רצוי) זה מסתדר.
מ"מ הבעיה היא כפי שכבר אמרו לפני בסדר של מיקום הניקוד, נסי לשנות את הסדר, שהדגש יהיה שני/ראשון, מה שיעבוד.ע"י חפש והחלף.

• הוסף לסימניות
אליהו פריד פעם העלה לכאן תוכנה קטנה שמסדרת את מיקום הנקודות בטקסט בשביל פונטים שאינם OpenType.
(בפונטים עם טבלאות OpenType סדר הניקוד לא משנה)

• הוסף לסימניות
הפונטים של פונביט עם קידומת fb אמורים להיות אופן טייפ בסיסי, וזה לא אמור לקרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki-v;517309:
הפונטים של פונביט עם קידומת fb אמורים להיות אופן טייפ בסיסי, וזה לא אמור לקרות.

מה זה אומר OpenType בסיסי?
לפי מה שזכור לי משיחה/ויכוח עם נדב עזרא בערך מוסף 2, הוא אמר לי שה OpenType בסיסי לא מכיל טבלאות OpenType, אלא ניקוד Truetype רגיל (בו הניקוד חייב להיות בסדר של אות + דגש + ניקוד ולא ההיפך)

אני התווכחתי איתו אז ואמרתי לו שהם מטעים את הציבור שהם קוראים לזה OpenType בעוד שבאמת זה לא, ואז הוא ענה לי שזה כן OpenType מבחינת הפורמט של הקובץ (סיומת OTF), אבל באמת זה לא מכין טבלאות OpenType.
עניתי לו שזו שוב הטעייה, כי לאף אחד אין נפק"מ באיזה פורמט יהיה הפונט, וכשאדם משלם יותר בשביל opentype הוא מצפה שזה יהיה באמת opentype ולא רק סיומת OTF לקובץ
(ואמרתי לו שאפשר להשוות את זה לתמונת BMP שמכיל 32bit של צבע מלא, אך בפועל התמונה מכילה רק שחור ולבן, והיה אפשר לסגור את זה ב grayscale).
הוא ענה לי שהפורמט OTF נתמך גם במק וגם ב PC ולכן מבחינה זו כן יש משמעות ל openType. וזה מה שנקרא אצלם OpenType בסיסי, לעומת OpenType מתקדם שגם מכיל טבלאות OpenType לניקוד מושלם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה