דחוף ביותר!!!עזרה בקנית מצלמת וידאו

• הוסף לסימניות
כל מי שיש מה להגיד בבקשה שיגיב!!!
אני רוצה לקנות עכשיו מצלמת וידאו מקצועית אבל התקציב שלי מצומצם.( בין 3000 ל6000)
מה שחשוב לי בזה שיהיה קל לשלוט על עומק שדה גדול, פוקוסים וצבעים יפים של פרימיים. וכמובן שהמצלמה תהיה יציבה. ( אגב, מה זה אומר יציבה? אם אני מסריטה על חצובה זה תמיד יהיה יציב?)
הבנתי שבתקציב שיש לי רק מצלמת dslr תוכל להיות לי טובה,
אז אם אני הולכת על הכיוון הזה:
על איזה דגם אתם ממליצים?
והאם שווה להזמין מחו"ל את המצלמה כי כך זה יותר זול?
יש לציין שגמרתי כבר לימודים ולא למדתי הסרטה על dslr, אלא רק בגדול, זויות, תאורה, תסריטים וכ'ו. אבל מה שכן למדתי בצורה מאד מקצועית צילום של dslr ושם שלטתי מצוין במצלמה, השאלה אם בהסרטה זה שונה לגמרי או שבגלל הידע בצילום אני כן אצליח להסריט עם dslr?
( המצלמה דרושה לי בעיקר להסרטות עלילה ארוכות, מסך ירוק, וראיונות)

• הוסף לסימניות
שבוע טוב,

מה שגורם לעומק שדה צר במצלמה (שזה מה שציינת שחשוב לך במצלמה, כמובן מעבר לזה שהיא איכותית וכו') זה 2 דברים:
1) מפתח הצמצם, ככל שהצמצם פתוח יותר כך עומק השדה צר יותר.
2) גודל החיישן, ככל שהחיישן של המצלמה גדול יותר כך עומק השדה צר יותר.

בתקציב מוגבל הייתי בודק את הRX10 של סוני, שנותנת לך עדשה מעולה שלא תמצאי לענ"ד במחיר שמתקרב לזה אם תקני עדשה לבד. וכמובן איכות וידאו ברמה גבוהה.
בכל הצעה שתקבלי לגבי מצלמה (גוף מצלמה), תבדקי טוב טוב איזה עדשות את יכולה לקנות עבור המצלמה, בתקציב שלך.

כ"כ קחי בחשבון שאת צריכה להשקיע גם בציוד סאונד ואת לא יכולה להסתפק בסאונד המצלמה, שהוא ברמה נמוכה יחסית.

בהצעה שנתתי לך נשאר לך עודף לציוד נוסף, חצובה סאונד וכו'.

מצלמה נוספת ששוה בדיקה באותו סגנון כמו הנ"ל פנסוניק Z1000.

כל הנ"ל ממידע שקראתי ברשת ולא מנסיון אישי עם המצלמות.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
משום מה אני לא יכולה לצלצל לך...
אז תודה,
מענין למה לא הצעת לי מצלמה של קנון?
ובקשר ליכולת הסרטה במצלמה כזו למרות שלא למדתי עליה יש מצב להצליח?

• הוסף לסימניות
אם את שולטת טוב במצלמה בסטילס - בהחלט תוכלי להסתדר טוב עם הוידאו.

ממליצה מאוד על DSLR, מבחינת הפריים היא תתן לך תוצאות
שעולות על מצלמות וידאו ב-10,000 ש"ח.
אבל כמו שתדמית כתב - הסאונד שם גרוע,
לסרטי עלילה הוא לא יהיה טוב בכלל, ותצטרכי להשקיע גם בציוד סאונד מקצועי.

• הוסף לסימניות
איפה אפשר ללמוד הסרטה מקצועית במסרטת dslr לסרטי תדמית ועלילה. כמה שיעורים פרטיים ממוקדים בנושא הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BlueRay;1398152:
אם את שולטת טוב במצלמה בסטילס - בהחלט תוכלי להסתדר טוב עם הוידאו.

ממליצה מאוד על DSLR, מבחינת הפריים היא תתן לך תוצאות
שעולות על מצלמות וידאו ב-10,000 ש"ח.
אבל כמו שתדמית כתב - הסאונד שם גרוע,
לסרטי עלילה הוא לא יהיה טוב בכלל, ותצטרכי להשקיע גם בציוד סאונד מקצועי.

למה לעלילה זה לא טוב? ומה כן טוב לעלילה?
ולראיון ארוך זה כן יתאים?
ועל מה מדובר ציוד סאונד מקצועי?- נייק או בום?- והרי גם במסרטה רגילה צריך את זה...
ומה הכוונה סאונד גרוע?- גם בהסרטה הכי קצרה ופחות חשובה אני אצטרך בום?
ואם אני כן חושבת על סרטי עלילה ( ברמה של ילדות לא של נשים) עם מה הכי כדאי לצלם? ולמה?
תודה לכל מי שיפנה מזמנו ויענה לי.

• הוסף לסימניות
לעלילה זה לא טוב בגלל הסאונד. גם בראיונות זה בעיה.
הענין הוא שהמצלמה הזו במקורה לא מיועדת לוידאו, אלא לסטילס, ולכן הכרטיס קול שלה הוא מאוד פשוט - כמו מצלמה דיגיטלית רגילה.
לראיונות רגילים מספיק שתחברי מיקרופון דש לא מאוד יקר וזה יכול לספק, אבל עדין זה לא משהו.
אם את רוצה הקלטה איכותית, תצטרכי לקנות מכשיר הקלטה טוב (עולה בערך 1,000 ומעלה)
ואליו לחבר את הבום או כל מיקרופון שתרצי.

בכל אופן, מבחינת איכות הפריים - חדות, צבעים, פוקוס וכו', לדעתי אין עליה ושווה להשקיע בה.

• הוסף לסימניות
ומה בקשר שטוענים שאין לה יציבות?
ומזה מכשיר הקלטה- זה מתלבש על המצלמה?
ועל איזה דגם היית ממליצה?

• הוסף לסימניות
נכון, אין לה יציבות, צריך להשתמש עם חצובה.
ואם את מאוד מיומנת בידיים - תוכלי גם בלי, אבל זה לא יראה אותו דבר.

מכשיר הקלטה - כן, מתחבר למצלמה (מתלבש למעלה איפה שהפלאש)

• הוסף לסימניות
ומה בקשר לשאלה שלי? יש מישהו שמוכן ללמד את זה בכמה שיעורים. צילום מקצועי. וכן כל החיבורים של הבומים ומקליטים למינהם וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאהמם;1397845:
משום מה אני לא יכולה לצלצל לך...
אז תודה,
מענין למה לא הצעת לי מצלמה של קנון?
ובקשר ליכולת הסרטה במצלמה כזו למרות שלא למדתי עליה יש מצב להצליח?

ערב טוב,

הצעתי מצלמה שכמותה מה לעשות אין לקנון. הדגמים שכתבתי לך הם כמעט יחידים, בוודאי בקטגוריה שלהם, שעושים שימוש בכל גודל החיישן.
כמו"כ הדגמים האלו נעשו, ע"פ המאמרים שקראתי, עם מחשבה על צילום וידאו, ולא כתוספת שולית.
סאונד במצלמות כאלו בעייתי מ-2 סיבות, איכות כללית של המיקרופון המובנה, בשל גודלו הזעיר.
רעשי פעולות המצלמה כגון זום שנקלטות במיקרופון.

מאחר והאחיזה של מצלמות כאלו לא נוחה במיוחד, מומלץ להשתמש בעזר נשיאה המתכנה ריג או מכתוף או כל שם אחר.

היופי בוידאו שאפשר לצלם וללמוד מהטעויות ע"י צפייה בצילומים. אני לא רואה סיבה שלא תצליחי לצלם במצלמה כזו. זה נכון שזה דורש התנסות. אז תתנסי.

אין שום בעיה להשיג אותי בטלפון או במייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה