כללי דחופה ממומחי תיקוני צבע

• הוסף לסימניות
הגשתי ללקוחה כריכה לספר בקובץ פי די אף ב RGB
ואז היא ראתה את זה בצבעים זוהרים
ושהיא הלכה להדפיס בדפוס דוגמא,
יצאו הצבעים על בסיס מט (כמו שרואים בקובץ cmyk פחות או יותר).

הבעיה שהיא רוצה שהצבעים יצאו לה זוהרים כמו ב RGB
איך אני יכולה לגרום לזה -
הצבע שהיא הכי רוצה זוהר הוא כחול.

אודה לתשובה מהמומחים!

• הוסף לסימניות
בעיה ידועה

צבעי הכחול משתנים מאוד בcmyk שימי לב שתבדקי בפוטו שופ צבע כחול חוקי ממש לא תמצאי מבחר גדול.
ולכן מה שעליך לעשות זה לשנות צבע כחול עד לקבלת הצבע הרצוי כמובן שהמסמך יהיה בcmyk , אם זו תמונה יש לתקן את התמונה בתפריט תיקוני צבע עד לקבלת הצבע הרצוי.
סתם כך כל עבודה נעשית במסך rgb ולפני גמר העבודה מעבירים אותה לcm.. ע"מ לבדוק את הבעיה הזו

• הוסף לסימניות
מה הטעם ליצור עבודה שמיועדת לדפוס בRGB, ורק לקראת סגירת הקובץ לדפוס להיזכר בבעיית הצבעוניות?

עבודה שמיועדת לדפוס, אני יוצרת מלכתחילה בCMYK, אלא אם כן ידוע לי שאזדקק לפילטרים שזמינים רק במודל RGB.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;420928:
עבודה שמיועדת לדפוס, אני יוצרת מלכתחילה בCMYK, אלא אם כן ידוע לי שאזדקק לפילטרים שזמינים רק במודל RGB.

מתחילים בCMYK, אם באמצע בא חשק לאפקט בRGB אז מעבירים לרגע.

• הוסף לסימניות
פעם קראתי באיזה ספר עב כרס בנושא זה, שאיני זוכרת את שמו
שאכן עובדים על rgb ואח"כ עוברים ל cmyk
זה לא היה כתוב כ"כ מופשט והיו הסברים שאני ממש לא זוכרת
אבל כנראה יש בסיס לדבר.

• הוסף לסימניות
הכי נכון זה לעבוד בRGB בתצוגת CMYK, ואז גם פעילים כל מאפייני הRGB וגם הצבעים נראים אמיתיים כמו בCMYK.
עושים את זה ב:
View
Proof Setup
Working CMYK
גם אם זה פעיל תלחצו על זה שוב, מיד תראו את הצבעים הזוהרים משתנים לCMYK.

בסוף העבודה כמובן לשנות לCMYK דרך:
Image
Mode.

• הוסף לסימניות
דברים במקומם:
1. אין הבדל אם משנים את התמונה בפוטושופ מ-RGB ל-CMYK, או שפשוט משאירים את התמונה ב-RGB ומייצאים PDF מאינדזיין או אילוסטרייטור.
2. משנה מאוד באיזה פרופיל צבע משתמשים כשמשנים מ-RGB ל-CMYK. יש המון פרופילים ובכל אחד מהם התוצאה תהיה שונה. אותם פרופילים מופיעים בכל שלושת התוכנות הנ"ל ועובדים על אותו עיקרון בדיוק.
3. ממולץ (יותר נכון, חובה!) לבדוק את ה-PDF לפני שליחתו לדפוס ע"י OUTPUT PREVIEW באקרובט, זה ישנה לכם את הצבעים למדוייקים יותר.
4. יש צבעים שלעולם לא ייצאו בהדפסה (אלא אם כן זה צבע חמישי).

• הוסף לסימניות
אני אעלה ברשותכם, את 2 הקבצים של הכחול
רמי, נראה לך שבשביל זה צריך צבע חמישי? (מה זה?)
האמת, בפורום זה נקרה בדיוק ההפך הcmyk יותר זוהר מ rgb
איך אפשר להגיע לכזה מצב שגם בהדפסה זה יצא זוהר ולא מט?

cmyk

rgb

קבצים מצורפים

• cmyk.jpg
    KB 835.7 · צפיות: 22
  • rgb.jpg
    KB 208.5 · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
צריך גם דף מבריק.

• הוסף לסימניות
צריך דף מבריק.

• הוסף לסימניות
בתפריט דגימת הצבע בכל תוכנות אדובי יש סימן מיוחד שמראה לך האם הצבע הנבחר ניתן להדפסה בCMYK או לא
זה משולש צהוב עם סימן קריאה, שמופיע מצד ימין למעלה, צמוד לצבע שדגמת
את יכולה לראות מיד שהצבעים הכחולים הזוהרים לא יצאו כאלה בדפוס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה