בקשה דיי עם הצינתוקים האלו אבל הפעם זה...........חברות

• הוסף לסימניות
היי אני לא זלזלתי בנושא ...
אבל גם לא צריך להגזים...."לימוד לחיים"?
בתוך הנקודה הזו של איך מתקשרים יש ערכים מאוד חשובים.
ובמקום לאמר לילדה "לא מתקשרים יותר מפעמיים"
אפשר לחשוב ביחד איתה מה יכול להיות שאמא של מירי עושה עכשיו...
אולי היא מדברת עם רופא? אולי עם הגננת?
אולי היא מטפלת בתינוק שבוכה? אולי היא נחה אחרי שהיא עבדה כל הבוקר.

זה לא השיחה. יש פה ערך של התחשבות , של ראיית האחר והצד שלו.

• הוסף לסימניות
ואת יכולה להגיד לי ב100% אחרי שלמדת אותו שהוא אף פעם לא עשה את זה?
אני יכולה לחתום לך שלא :)
ילדים הם ילדים אין מה לעשות
אנחנו מלמדים, עושים השתדלות, וזוכרים שהם עדיין ילדים.
אני עדיין בסביבה. כן?
וברור לי שהוא לא מנדנד.
היי אני לא זלזלתי בנושא ...
אבל גם לא צריך להגזים...."לימוד לחיים"?
לא התכוונתי 'לימוד לחיים' בתור אבן דרך.
כמו שאני מלמדת את ילד שלי לספור עד 10 ובהמשך עד 100 וכו' אני מלמדת אותו מה זה ממתינה ושלא מפריעים בממתינה.
זה לא לוקח לי הרבה אנרגיה. אם בכלל.
עד כדי כך?
יש לי דברים יותר דחופים להקפיד איתם .על ברכת המזון את גם עומדת איתם ככה?.
לא מכירה בחורה שמנדנדת אמא שלי לא עמדה איתי עד כדי כך ואני ברוך השם מחונכת
חבל להשקיע אנרגיות בדבר הפחות חשוב
בין אדם לחברו חשוב בעינייך פחות מברכהמ"ז? בעיניי לא.
וגם על ברכהמ"ז ותפילה אני עומדת איתם כמו על כיבוד הורים, שפה נקיה ועוד הרבה ערכים
כמו שלא מפריעים לשכנים בזמן מנוחה לא מפריעים להם בזמנים אחרים.
לנדנד בטלפון= הפרעה

• הוסף לסימניות
אני בהלם שישב פה בכלל תגובות נגד
מה הפשט שצריך לחנך את הילדים לא להטריד
לא הבנתי
יש לכם רשימה 40 דברים לחנך וכל השאר לא? כי יש דברים קודמים?
מה הסיפור
לא לדפוק לשכנים למשל ב12 בלילה אתם כן מחנכים? כי זה מטריד? אז להתקשר 10 פעם ברצף זה יותר ממטריד
וילד צריך לקבל את החינוך לזה
מה הויכוח
וואו

• הוסף לסימניות
אני בהלם שישב פה בכלל תגובות נגד
אף אחד לא נגד (לפחות אני)
רק אמרנו שבסך הכל מדובר בילדה בת 10
אפילו את מחנכת את הילדים לא לנדנד בטלפון, ולא לדפוק בדלת של שכנים חצי שעה ברצף, מלמדת אותם לברך ברכת המזון להגיד קריאת שמע, זה לא אומר שהם עושים את זה בכל הפעמים (וגם אנחנו כמבוגרים)
נכון זה מאוד מאוד מעצבן, ומאוד מכעיס! ובייחד עם זה לזכור שמדובר בילדה בת 10.

• הוסף לסימניות
ו... גם לא להתקשר מחסוי כדי להשיג דווקא את האמא ואם נדמה שזו לא היא לצחקק ולנתק ולהתקשר שוב ושוב ואז ל'לכלך' על הילדה בכיתה שהאמא העזה לסרב לשיחה......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה