'דין' עצמאית בענין דמי מחלה

• הוסף לסימניות
דבורי - ההנחה שעצמאי 'מרוויח את שלו בכל מקרה' שגויה מיסודה,
שכן עצמאי 'רודף' אחרי הזנב של עצמו (במקרים הפחות טובים של העצמאים..)
כדי לגמור את החודש בכבוד.
ברגע שעבודה נדחית בשבוע-שבועיים,
לפעמים מפסידים את הלקוח - דבר ראשון,
וגם אם לא, את החודש גומרים עם מינוס.
זה שמרוויחים את זה עוד שבועיים, זה כבר לחודש הבא!
ובסוף השנה - כן, חסר שבועיים עבודה!
חסרה משכורת של שבועיים!
וכי למה אמור עצמאי לעבוד אח"כ כחמור גרם ביום ובליל כדי להשלים את החסר הזה?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvory;677139:
אבל אם את עצמאית,אינך כפופה ללוח זמנים של מעסיק. וממילא, גם אם שכבת במיטה שבוע, ואח"כ קמת ובצעת את העבודה- הרי הרווחת בגינה, בדיוק כפי שהיית אמורה להרויח מכתחילה.
מקווה שקצת הבהרתי את הנושא.
מה זה קשור? אם אני אבצע את העבודה שבוע מאוחר יותר, אני ארוויח בגינה אותו הדבר, אבל מה עם מה שהייתי יכולה לעשות בשבוע הזה שבו השלמתי את העבודה החסרה? גם אותו להשלים בשבוע שאחריו? כשיורדים שעות עבודה מרוויחים פחות, אפשר לקחת פחות עבודות, אין פה קסמים וזה לא משתלם פתאום מעצמו, אלא אם כן בשבוע שאחרי המחלה עבדתי כל יום פי שתיים יותר ממה שהייתי עובדת קודם, במקרה שזה אפשרי.
מחלה מבזבזת זמן, וזמן שווה עבודה, ועבודה שווה כסף בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
בדיוק מה שניסיתי לומר.
כל מילה נכונה!

• הוסף לסימניות
יש איזה חוסר הבחנה בכלל בין עצמאים שעובדים לפרנסתם לבין בעלי עסקים (שאני בטוחה שיש להם את הבעיות של עצמם)

בעל חנות של עסק ממכר, אם לא ירגיש טוב אולי העסק קצת יוזנח אך הוא לא אמור להרגיש גרעון בגין מחלתו,
לעומת זאת עצמאיים שעמלים לפרנסתם אך כשמם במסגרת פרטית כשהם נותנים לעצמם את המשכורת בהחלט פגיעים מאד גם בגין מחלתם.
לענין זה עבדתי כשכירה מהבית וכעצמאית, מה הבבדל בעצם?
הרי גם כאן וגם כאן תאורטית יכולתי "להשלים" שעות... או להפסיד..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;677144:
אכן, לא הייתי מצפה שעצמאי יקבל על "ימים"

אבל מה עם עצמאי שנפגע/ עבר ניתוח/ חלה למשך שבוע שבועיים או יותר... מה איתו? הוא נפגע ממשי בפרנסתו, נאלץ להעביר את הטיפול בלקוחותיו לקולגה וכד' ונשאר קרח מכל הכיוונים...

נכתב ע"י pr;677149:
דבורי - ההנחה שעצמאי 'מרוויח את שלו בכל מקרה' שגויה מיסודה,
שכן עצמאי 'רודף' אחרי הזנב של עצמו (במקרים הפחות טובים של העצמאים..)
כדי לגמור את החודש בכבוד.
ברגע שעבודה נדחית בשבוע-שבועיים,
לפעמים מפסידים את הלקוח - דבר ראשון,
וגם אם לא, את החודש גומרים עם מינוס.
זה שמרוויחים את זה עוד שבועיים, זה כבר לחודש הבא!
ובסוף השנה - כן, חסר שבועיים עבודה!
חסרה משכורת של שבועיים!
וכי למה אמור עצמאי לעבוד אח"כ כחמור גרם ביום ובליל כדי להשלים את החסר הזה?!

נכתב ע"י עפרה;677150:
מה זה קשור? אם אני אבצע את העבודה שבוע מאוחר יותר, אני ארוויח בגינה אותו הדבר, אבל מה עם מה שהייתי יכולה לעשות בשבוע הזה שבו השלמתי את העבודה החסרה? גם אותו להשלים בשבוע שאחריו? כשיורדים שעות עבודה מרוויחים פחות, אפשר לקחת פחות עבודות, אין פה קסמים וזה לא משתלם פתאום מעצמו, אלא אם כן בשבוע שאחרי המחלה עבדתי כל יום פי שתיים יותר ממה שהייתי עובדת קודם, במקרה שזה אפשרי.
מחלה מבזבזת זמן, וזמן שווה עבודה, ועבודה שווה כסף בכל מקרה.

נכתב ע"י mig;677154:
יש איזה חוסר הבחנה בכלל בין עצמאים שעובדים לפרנסתם לבין בעלי עסקים (שאני בטוחה שיש להם את הבעיות של עצמם)

בעל חנות של עסק ממכר, אם לא ירגיש טוב אולי העסק קצת יוזנח אך הוא לא אמור להרגיש גרעון בגין מחלתו,
לעומת זאת עצמאיים שעמלים לפרנסתם אך כשמם במסגרת פרטית כשהם נותנים לעצמם את המשכורת בהחלט פגיעים מאד גם בגין מחלתם.
לענין זה עבדתי כשכירה מהבית וכעצמאית, מה הבבדל בעצם?
הרי גם כאן וגם כאן תאורטית יכולתי "להשלים" שעות... או להפסיד..

כנראה לא הייתי ברורה. אני לא באה להצדיק את עמדת ביטוח לאומי. וברור לי שעצמאי שחלה, הפסיד גם כן כסף. רק רציתי להבהיר את מקור החוק.
ואגב, למי שנפצע או נותח, יש אפשרות לבקש מביטוח לאומי קצבה מיוחדת. הן כשכיר והן כעצמאי.
צריך לזכור שמבחינת המדינה (מבחינת המדינה! לא מבחינתי!) כשאתה עצמאי, האפשרויות שלך להשתכר הן בלתי מוגבלות, וממילא שלם על כך מס. מה שאין כן בשכיר, שיש לו חוזה והוא מקבל שכר כפי שנכתב בחוזה ולא מעבר לכך.
וכמו שנכתב כאן לעיל: המדינה יוצאת מנקודת הנחה, שכשכיר אינך מרמה נתונים ולכן קח יותר הטבות. וכעצמאי, מי יודע היכן ה'שטיק' הבא? ואיזה תרגיל מסתתר כאן על מנת 'לסחוט' עוד כסף מהמדינה?
לא באה להגן על המדינה, בכלל. מניסיון, יודעת כמה קשה להיות עצמאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvory;677172:
כנראה לא הייתי ברורה. אני לא באה להצדיק את עמדת ביטוח לאומי. וברור לי שעצמאי שחלה, הפסיד גם כן כסף. רק רציתי להבהיר את מקור החוק.
ואגב, למי שנפצע או נותח, יש אפשרות לבקש מביטוח לאומי קצבה מיוחדת. הן כשכיר והן כעצמאי.
צריך לזכור שמבחינת המדינה (מבחינת המדינה! לא מבחינתי!) כשאתה עצמאי, האפשרויות שלך להשתכר הן בלתי מוגבלות, וממילא שלם על כך מס. מה שאין כן בשכיר, שיש לו חוזה והוא מקבל שכר כפי שנכתב בחוזה ולא מעבר לכך.
וכמו שנכתב כאן לעיל: המדינה יוצאת מנקודת הנחה, שכשכיר אינך מרמה נתונים ולכן קח יותר הטבות. וכעצמאי, מי יודע היכן ה'שטיק' הבא? ואיזה תרגיל מסתתר כאן על מנת 'לסחוט' עוד כסף מהמדינה?
לא באה להגן על המדינה, בכלל. מניסיון, יודעת כמה קשה להיות עצמאי.

וע"ז עצמאים הקטנים צועקים.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה אתם רוצים???
שהמדינה תחייב את הלקוחות שלכם לשם לכם גם אם הייתם חולים??
ביטוח לאומי לא נותן לשכיר כלום אם הוא חולה, הוא רק מחייב את מי שמשלם לו לא לפגוע בתשלום אם בגלל שהוא חולה, היא יכולה לחייב את המעסיק והיא לא יכולה לחייב לקוחות.

ד"א נתון מעניין למרות שבממוצע עצמאי מרוויח פחות משכיר במגזר הכללי, בבני ברק העצמאי מקבל יותר משכיר כרבע משכורת!!!!

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה אתם רוצים???
ביטוח לאומי לא נותן לשכיר כלום אם הוא חולה, הוא רק מחייב את מי שמשלם לו לא לפגוע בתשלום אם בגלל שהוא חולה, היא יכולה לחייב את המעסיק והיא לא יכולה לחייב לקוחות.

ד"א נתון מעניין למרות שבממוצע עצמאי מרוויח פחות משכיר במגזר הכללי, בבני ברק העצמאי מקבל יותר משכיר כרבע משכורת!!!!

• הוסף לסימניות
אם העובד חולה אז אין לתשלום עבורו מימון חיצוני?
אז זה באמת נשמע מאוד לא פייר כלפי המעסיק, אם העובד שלו חולה הוא צריך על אותה עבודה שהוא מקבל לשלם כפול - גם לעובד שלא שלא הגיע ולא עבד, וגם למחליף שהוא היה חייב למצוא כדי שיעשה את העבודה? אם עובד חולה חודש אז המעסיק אמור לשלם בחודש הזה פי שניים שכר ולקבל אותה תפוקה?
זה נשמע ממש מוזר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;677227:
אם העובד חולה אז אין לתשלום עבורו מימון חיצוני?
אז זה באמת נשמע מאוד לא פייר כלפי המעסיק, אם העובד שלו חולה הוא צריך על אותה עבודה שהוא מקבל לשלם כפול - גם לעובד שלא שלא הגיע ולא עבד, וגם למחליף שהוא היה חייב למצוא כדי שיעשה את העבודה? אם עובד חולה חודש אז המעסיק אמור לשלם בחודש הזה פי שניים שכר ולקבל אותה תפוקה?
זה נשמע ממש מוזר.

אין מימון חיצוני, אם זה חדש זה תלוי בצבירה יש צבירה של 1.5 יום בחדש למחלה.

• הוסף לסימניות
החוק מעוות מיסודו.
מעסיק לא אמור לשלם את דמי המחלה של העובד כי אם ביטוח לאומי - שהרי למה משלמים "ביטוח" אם לא למקרים שצריך להיות "מבוטחים" כמו במקרה של מחלה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;677200:
לא הבנתי מה אתם רוצים???

נשמע שהקביעה הראשונה שקבעת שגויה מיסודה, המעסיקים לא משלמים את דמי המחלה - אחרת היו פושטים את הרגל, ודאי שביטוח לאומי משלם!
אולי חלק מהימים זה מתחלק, אני לא יודעת בדיוק. אבל הם לא לראווה בלבד...

ומאיפה הסקר על הבני ברקי העשיר הממוצע?
מענין....

• הוסף לסימניות
טוב, כמובן את יכולה לכתוב את החוקים כפי שנראה לך אבל החוק נכון להיום קובע שהמעסיק משלם את ימי המחלה ובט"ל לא מתערב בזה. וכן, כנראה עדיין הם לא פושטים את הרגל.
כנראה עקב הטעות שלך יש נטיה לשכירים להוציא איורי מחלה כל אימת שהם רוצים לצאת לחופש וכדו' אפי' שהם כן יכולים לבוא לעבודה, ולהוי ידוע שזה גזל גמור !!!!!!!
לגבי הסקר זה לא סקר אלא נתונים של ביטוח לאומי. (הסיבה שבארצי השכירים מרווחים יותר זה בגלל שבעלי השליטה בחברות נחשבים לשכירים ולכן הם מעלים את ממוצע הרווח לשכיר משא"כ בב"ב כנראה אין יותר מדי בעל ישליטה בחברות....)
http://www.btl.gov.il/Mediniyut/Situation/statistics/BtlStatistics.aspx
שם תבחרי בישוב בני ברק ותראי את הנתונים

• הוסף לסימניות
זה נחמד לקבל תודה עכשיו על הודעה שכתבתי לפני כ 12 שנה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה