דמי ביטוח לאומי - תלמיד ישיבה

• הוסף לסימניות
מתוך האתר שלהם: מי שמלאו לו 18 שנים ולא יתגייס לצה"ל או יתנדב לשירות לאומי, והוא לומד עדיין במוסד חינוכי על-יסודי עד כיתה י"ב - זכאי לפטור מתשלום דמי ביטוח מיום 1.10.2011 בתקופת הלימודים בלבד, וזאת לא יאוחר מגיל 19..

מישהו מהמומחים או בעלי הנסיון יודע לומר האם הפטור הזה רלוונטי גם לתלמיד ישיבה עד תום שנת הלימודים בה הגיע לגיל 18?

• הוסף לסימניות
אין לי מושג. אבל לדעתי אם קיבלת דרישת תשלום מביטוח לאומי, לא מדובר בטעות.
ביטוח לאומי מעודכן אם הבחור שעליו את מדברת הוא עובד, חייל, תלמיד וכו'...
גם אם הוא תלמיד הם יודעים את זה והם יודעים את הגיל שלו...
כך שאם לא היה לו צורך בתשלום הם לא היו דורשים תשלום.
אבל שוב, לא יודעת מנסיון...

• הוסף לסימניות
אין לי מושג,
אבל אפשר לנסות להתקשר למוקד של ב"ל ולשאול אותם 6050*
אני לא תולה תקוות בידע של המוקדנים/יות שם, מנסיון - אי אפשר לסמוך עליהם...
אין לי מושג. אבל לדעתי אם קיבלת דרישת תשלום מביטוח לאומי, לא מדובר בטעות.
לא קיבלתי דרישת תשלום, קיבלתי מכתב עם הגיעו לגיל 18 שמפרט את החוקים, בין השאר את הסעיף הנ"ל.
לתלמיד ישיבה אין פטור.

יש חוק לתקן את זה שעדיין לא נחקק סופית (אם בכלל).
מקור???

• הוסף לסימניות
לא קיבלתי דרישת תשלום, קיבלתי מכתב עם הגיעו לגיל 18 שמפרט את החוקים, בין השאר את הסעיף הנ"ל.
כל עוד לא קיבלת, אין צורך לרוץ ולשלם.. אם את צריכה לשלם הם ישלחו לך דרישת תשלום.

• הוסף לסימניות
כל עוד לא קיבלת, אין צורך לרוץ ולשלם.. אם את צריכה לשלם הם ישלחו לך דרישת תשלום.
את בטוחה ששולחים דרישות תשלום לבחורי ישיבות? כי פעם הם היו טוענים שאתה זה שצריך לפנות, והרבה צברו חובות גדולים שהיו מגלים אותם עם הילד הראשון, כשעיקלו להם את קצבת הילדים.

• הוסף לסימניות
את בטוחה ששולחים דרישות תשלום לבחורי ישיבות? כי פעם הם היו טוענים שאתה זה שצריך לפנות, והרבה צברו חובות גדולים שהיו מגלים אותם עם הילד הראשון, כשעיקלו להם את קצבת הילדים.
אה, אין לי מושג... הגדולה שלי בת שנתיים..;)
אני בטוחה שמקבלים, לא יודעת אם כולם, לא יודעת מתי ובאיזה שלב.
ייתכן שבאמת תקבלי אחרי שנה שהוא כבר היה אמור לשלם ויהיו לך חובות.
הייתי ממליצה לך לנסות להשיג איזה מייצג (חבר או משפחה שלא יעלה כסף) ושהוא יבדוק לך בביטוח לאומי. או שפשוט תתקשרי לביטוח לאומי.

• הוסף לסימניות
לא ממליצה לחכות עם חובות של ב"ל,
מניסיון, הם מעקלים את החשבון...
גם אם לא קיבלת עדיין מכתב כדי לברר, בשביל שלא ייפול בבום,
אפשר גם דרך האתר בשירות האישי לבדוק מה בדיוק החיובים

• הוסף לסימניות
צריך להביא אישור מהישיבה שהוא תלמיד ואז משלמים פחות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה