דעתכן לגבי הכניסה למטבח...

• הוסף לסימניות
שלום לכן...
קנינו דירה מקבלן, בה המטבח היה פתוח לסלון
לי אישית יש סיוט מדבר כזה, רוצה מטבח שלא צריך להיות נוצץ כל היום...

מצ"ב התכניות המקורית והמתוקנת...
באמצע היו עוד תכניות בהן ניסינו להזיז את השירותים לכל מיני כיוונים (ונתקענו עם ה4 צול)
זו התכנית הסופית, בה גודל המטבח והתכנית שלו נורמליים, למרות שלקח קצת מהסלון.
עכשיו אני מתחילה להתלבט האם הכניסה למטבח לא צדדית מדי וזה לא יפריע לי בהתנהלות השוטפת, האם כן כדאי שהכניסה תהיה מכיוון הסלון, והאם כדאי קיר נמוך בין שולחן המטבח לסלון...

אשמח מאוד לחוות דעתכם/ן, וכן אם יש עוד משהו שיכול לשדרג את התכנית...
תודה רבה!!

קבצים מצורפים

• מקורי.PNG
    מקורי.PNG
    KB 68.4 · צפיות: 31
  • מתוקן.PNG
    מתוקן.PNG
    KB 25.2 · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
אני מניחה שהשקעתם מחשבה וניסיונות עד לתוצאה הזו, אז לא ניסיתי לבדוק שינוי מיקום שירותים. אבל בכל אופן הבחנתי בהערה חשובה:
לדעתי, המסדרונות בדירה צרים מאד וחבל. המסדרון הארוך ברוחב 85 ס"מ כלל לא תקני. מסדרון מעל 4 מטר צריך להיות ברוחב של מטר לפחות. בכניסה, הייתי מעבירה את הארון שליד המטבח, לאזור דלת הכניסה ופותחת את המסדרון שם, שיהיה רחב ומרווח, כך גם הדרך מהמטבח לסלון מתקצרת. גם הקיר שיוצר פינה עבור הכיור מיותר לדעתי, אבל אני מניחה שאי אפשר לוותר עליו בגלל היותו חלק מאזור ממוגן.
לגבי המטבח:
אם את מעוניינת בקיר נמוך ליד שולחן האוכל להגשה נוחה של אוכל לסלון - אז לא כדאי, כל זמן שמתוכננות שם ספות. יטפטף, יישפך וחבל. כבר עדיף לפתוח חלון בצד החלבי, בין השיש לארון עליון. אם כי הייתי מוותרת בכלל על פתיחת המטבח לסלון, אם הצורך לנקות מלחיץ אותך.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה רבה!!

זהו, התלבטתי לגבי הארון ההוא, אבל כן רציתי שיהיה מקום כלשהו למעילים/תיקים/כובעים
איפה אפשר לשים אותו?

בקשר לקיר עם הכיור - זה איזור ממוגן, אחרת היינו גם פותחים משם את הפתח לשירותים

• הוסף לסימניות
עוד אופציה

עכשיו יש חלון לשירותים.
נותר לבדוק אם אפשר להעביר גם את הניקוז.

קבצים מצורפים

• אופציה.PNG
    KB 28.9 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
תודה לך!!!!

הרוחב של המטבח הוא 2.5
זה לא מדי צפוף לשים 2 שיישים אחד מול השני?

• הוסף לסימניות
לא. צריך לפחות 120 בין צד לצד ויש לך את זה.
יש לזה גם יתרון שאת לא צריכה ללכת הרבה בין המקרר, כיור וכיריים.

שמת לב שהרחבתי את המסדרון,
והזתי את פתח דלת החדר שלא יהיה מול המעבר.
ועוד..

• הוסף לסימניות
ראשית. התכניות החדשות נראות הרבה יותר טובות.

כמו שקליין כותבת. המסדרונות צרים. וגם לי הפריע שהארון מעילים מצופף את הכניסה למטבח. הייתי שמה אותו בכניסה לבית. מול הדל. ברוחב 80 ס"מ. שקצת יסתיר את הסלון. ולא יראו את כולו מיד כשנכנסים לדירה. הארון הזה יוכל להיות עם דלתות משולבות זכוכית או מראה וכך יוכל לשדרג את הכניסה. מה גם שאם ישנה תאורה נכונה, על זכוכית זה נותן תחושה של מרחב. ויפה.

השרותים יחיד מסודר מצוין עם הארונות מאחור. רק שהם העומק 30. היכן יהיה ארון הבילדין ?

ביחידת הורים. הייתי מחליפה את פתיחת הדלת לכוון ימין. נעים יותר לראות כיור ולא אסלה....אולי כדאי להגדיל קצת את רוחב יחידת הורים. בעוד 10 ס"מ.

גם באמבטיה המרכזית. לא צריך אורך 175. מספיק 160. את החדר שלידו תוכלי להעביר את הארון על קיר האמבטיה ולהקטין את החדר קצת. תרוויחי פרוזדור רחב.

• הוסף לסימניות
א6, התכנון שלך יפה מאד.
הייתי מכניסה את דלת חדר השנה קצת לתוך החדר, כדי לקבל מעבר מרווח יותר. אישית, הייתי מבטלת את הכיור בתוך חדר הרחצה ביחידת ההורים, אם יש כיור בחוץ, הפנימי, מיותר לחלוטין, מנסיון. את חדר הרחצה שביחידת ההורים הייתי גם משנה מעט, שהדלת תהיה בצד החדר ולא מול המיטות.

• הוסף לסימניות
אתן פשוט חמודות, כולכן.
אין לי מילים...

אעבור על זה בעיון יותר מאוחר
אם יש עוד הערות, אשמח מאוד. יש עוד אפשרות לתקן...

• הוסף לסימניות
תודה.

כנראה שהם הוסיפו כיור מחוץ לשירותים מבחינה הלכתית כדי לא ליטול ידיים בשירותים.
יש חדרי שירותים שניתן לעשות שם "צורת הפתח" ואז אפשר לוותר הלכתית על כיור חיצוני.
כמובן שתמיד ניתן להחמיר.

• הוסף לסימניות
ברור שזו הסיבה, רק לדעתי במקרה זה הכיור הפנימי מיותר ואז אפשר לתכנן אחרת את כל היחידה.

• הוסף לסימניות
עכשיו שמתי לב למה שכתבת למעלה, לבטל את הכיור הפנימי.

יש לי שאלה אחרת.
עד כמה ניתן להרחיק אסלה מצינור הניקוז הראשי, האם 2.5 מטר זה נכון?
עד כמה פניות ניתן לעשות בצינור שבין האסלה לצינור הניקוז הראשי?

• הוסף לסימניות
בקשר לצינור ניקוז - יוצא שהוא תקוע באמצע המטבח, איפה שאמור להיות השולחן, לא?
אני אבקש מהאדריכלית לשאול את הקבלן אם יש אפשרות להזיז אותו, כי אני יושעצ שגם השכנים מלמטה הזיזו את השירותים...

ואם הצינור תקוע באמצע המטבח - יש משהו לעשות איתו שם?? אפשר לעשות שולחן מסביב לעמוד? הגיוני?

ועוד משהו - 6א, כתבת שהרחב את המסדרון, איזה? לא ראיתי מידות בתכנית שלך, וקשה לי לפי העין להבין...
אהבתי מאוד את התכנית הזו.

• הוסף לסימניות
בשרטוט נראה לי שהצינור קרוב לאסלה שבחדר אמבטיה, והצינור מהאסלה השניה אמור להתחבר אליו בשיפוע.
צריך לבדוק את המרחקים ביניהם איך ניתן לעשות שיפוע, אם אפשר להעביר את השיפוע בתוך הקירות.

פרוזדור בדירה שאורכו עולה על 4 מטר צריך להיות ברוחב מטר.
גנבתי 15 ס"מ מרוחב מהסלון והוספתי למסדרון של החדרים.

• הוסף לסימניות
עוד דבר..
כדאי לעשות למרפסת סוכה דלת נוספת מהמטבח, היא תשרת את המטבח.
ובסוכות יהיה קרוב ונוח להעביר אוכל לסוכה, ליטול ידיים וכו.. מאשר להסתובב בכל הבית עם אוכל או כדי ליטול ידיים.

• הוסף לסימניות
ועוד דבר..

אם הבנתי נכון.. פתחתם דלת לחדר כביסה מהחדר ליד כדי לאפשר מעבר לחדר כביסה גם כשהשירותים בשימוש,
מה שקרה שהמטות בחדר האמצעי מסודרות כמו בחדר מיון.

צריך להזיז את הדלת ולהעמיד את הריהוט בצורה אחרת, וכמובן לבדוק אם אפשר למרכז ולהגדיל את החלון.

בצורה הזאת שתי המיטות נפתחות לאירוח

קבצים מצורפים

• חדר.PNG
    KB 3.5 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
תודה רבה!!

כמובן, נעשה כניסה למרפסת מהמטבח. זה ממש בתכנון
אבל יש לי עוד שאלה:
הסתכלתי בשרוטו היפה שלך, 6א ויש לי שאלה: עד כמה זה נח שהכניסה לחדרים עוברת ממש דרך המטבח? כל פעם שאעבור מהסלון לחדר שינה הכלים בכיור יגרמו לי לחרדות?

האם עדיף כניסה כזו, או כבר דרך הסלון וזהו? יש לי תכנית כזו, תיכף אעלה אותה
בזמנו לא רציתי אותה כי לא רציתי כניסה מהסלון, אבל אם זו הברירה הכי טובה, אלך על זה וזהו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה