כללי דרושה קלדנית

• הוסף לסימניות
מחפשת קלדנית ומנקדת באידיש בדחיפות ובמחיר נוח נא לפנות באישי

• הוסף לסימניות
במה מדובר?
דרך אגב אין דבר כזה נקדנית לאידיש, זה כמו לנקד אנגלית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;687011:

כל הספרי מחניים, מנחם מענדל, ועד המון ספרי ילדים באידיש מנוקדים

• הוסף לסימניות
אז מי שניקד אותם לא מבין באידיש,
כדוברת אידיש אני יודעת להגיד לך את זה מפורש.
אין בעיה לנקד, שוב, זה כמו לנקד באנגלית. גם לאידיש יש אותיות ניקוד וממילא מי שיודע לקרוא אידיש אין לו שום צורך בניקוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;687019:
אז מי שניקד אותם לא מבין באידיש,
כדוברת אידיש אני יודעת להגיד לך את זה מפורש.
אין בעיה לנקד, שוב, זה כמו לנקד באנגלית. גם לאידיש יש אותיות ניקוד וממילא מי שיודע לקרוא אידיש אין לו שום צורך בניקוד.

ומה עם ילדים קטנים לא צריכים ניקוד?

• הוסף לסימניות
זה יוצר להם סתם בילבול, כי מהם האותיות באמצע- אותיות הניקוד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;687024:
זה יוצר להם סתם בילבול, כי מהם האותיות באמצע- אותיות הניקוד?

נכון שזה ניקוד אבל איך מלמדים אותם לקרוא עם ניקוד או עם האותיות שבאמצע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;687011:

כתושב ארה"ב תרשה לי לחלוק.

• הוסף לסימניות
גם כספרדי תרשי לי לחלוק.
"צאינה וראינה" שנכתב באידיש במאה ה-17 למניין טעותם, ספרי תפילות בעברי-טייטש ועוד הרבה ספרים באידיש מנוקדים, לא ב-10 שנים האחרונות וגם לא ב-100 שנה האחרונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויסמן;687029:
נכון שזה ניקוד אבל איך מלמדים אותם לקרוא עם ניקוד או עם האותיות שבאמצע?

עם האותיות שבאמצע!!!!!!!!!! זה התפקיד של האותיות:א,י,יי,ע,ו באידיש.

• הוסף לסימניות
בעצם, מלכתחילה באידיש יש אותיות ניקוד וכמו שכתבה נחמי זה כמו לנקד אנגלית...
נכון שמנקדים, אבל זה בעצם טעות, כנראה עושים זאת כי מי שקורא רגיל לקרוא בלשה"ק ששם יש נקודות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;687199:
עם האותיות שבאמצע!!!!!!!!!! זה התפקיד של האותיות:א,י,יי,ע,ו באידיש.

ב"ה אני גם יודעת לקרוא באידיש ואם ראית השפת אם שלי זה אידיש ואני יודעת שלקטנים שרוצים ללמד אותם לקרוא מלמדים עם ניקוד ולגדולים יותר מלמדים איך להשתמש עם האותיות:א,י,יי,ע,ו .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה