דיון האם אכן מקובל על כולם שאותיות עם קוצים אסורים בשימוש לטקסט רץ??

• הוסף לסימניות
השאלה אולי קצת מתריסה... כי זו מנסה להטיל ספק באמונה המקובלת מדור דור בעולם העימוד. אולם אני מתכוון לזה באמת.

האם יש על זה 'מחקרים', שאותיות כאלו מחלישים או גורמים להתאמצות העין, או שזה פשוט מחמת ה'מציאות' בשטח, שאנשים מתלוננים שקשה להם לקרוא וכד'.

כי אני תוהה בעצמי, יש כמה וכמה גופנים עם 'קוצים' שנעים לי מאד לקרוא אותם, ויש גם עלונים שמעוצבים בכאלו גופנים לכאו', ולא העליתי על דעתי ולא שמעתי מאנשים שיש בהם איזה בעיה בקריאה.

עלון השגחה פרטית מעוצב עם גופן הדסה חדש של פונטביט, עם קוצים, וזה מאד נעים לקריאה. גופן אות הדפוס של פונטביט ג"כ נעים לי מאד לקריאה, הגם שיש בו קוצים.

או אולי שאני לא יודע בדיוק מה נכלל בהגדרה של 'קוצים'. (אגב בפילטר המובנה של אינדיזיין, כשבחרתי סריף, לא עלה לי כמעט שום גופן עברי, ויש לי מלא גופנים של פונטביט, פונטייפ ובית אלף)

אשמח לשמוע תובנות מהציבור.

• הוסף לסימניות
השאלה אולי קצת מתריסה... כי זו מנסה להטיל ספק באמונה המקובלת מדור דור בעולם העימוד. אולם אני מתכוון לזה באמת.

האם יש על זה 'מחקרים', שאותיות כאלו מחלישים או גורמים להתאמצות העין, או שזה פשוט מחמת ה'מציאות' בשטח, שאנשים מתלוננים שקשה להם לקרוא וכד'.

כי אני תוהה בעצמי, יש כמה וכמה גופנים עם 'קוצים' שנעים לי מאד לקרוא אותם, ויש גם עלונים שמעוצבים בכאלו גופנים לכאו', ולא העליתי על דעתי ולא שמעתי מאנשים שיש בהם איזה בעיה בקריאה.

עלון השגחה פרטית מעוצב עם גופן הדסה חדש של פונטביט, עם קוצים, וזה מאד נעים לקריאה. גופן אות הדפוס של פונטביט ג"כ נעים לי מאד לקריאה, הגם שיש בו קוצים.

או אולי שאני לא יודע בדיוק מה נכלל בהגדרה של 'קוצים'. (אגב בפילטר המובנה של אינדיזיין, כשבחרתי סריף, לא עלה לי כמעט שום גופן עברי, ויש לי מלא גופנים של פונטביט, פונטייפ ובית אלף)

אשמח לשמוע תובנות מהציבור.
עד כמה שידוע לי בדיוק להיפך גופן סריפי יוצר רצף קריאה שעוזר לקריאה ממושכת (העין נתפסת בקוצים)

• הוסף לסימניות
לפי זכרוני
יש גם מאמרים מחקריים בנושא.
מה ששנות דור ודור עשו, לא בגלל שלא היה סריפי, אלא בגלל הנוחות.

יתכן, ומה שנעים לך לקרוא פונטים עם "קוצים" בלשונך
זה הרבה משום שנמאס לך לראות את הטקסט רץ הרגיל והמקובל, ואתה נמשך למעניין.

שים לב, שעיתונים, מגזינים וכדו', רובם ככולם משתמשים בסאן סריפי, בכל אופן במה המכבדת את עצמה.

• הוסף לסימניות
כשלמדתי בניית אתרים,
אמרו לנו שבפרינט הגופן הנוח לקריאה הוא עם הקוצים,
ובווב, אתרים, וכו', משתמשים בפונטים החלקים,
כי על המחשב הם נעימים יותר לקריאה.

• הוסף לסימניות
כשלמדתי בניית אתרים,
אמרו לנו שבפרינט הגופן הנוח לקריאה הוא עם הקוצים,
ובווב, אתרים, וכו', משתמשים בפונטים החלקים,
כי על המחשב הם נעימים יותר לקריאה.
@שיקול דעת
בגדול, מה שחד וחלק אמר.

[אם כי בשתי הסתייגויות: א. במסכים עם רזולוציה גבוהה, זה לא נורא להשתמש עם פונטים סריפיים, אך כמובן בתכנון של אתר/אפליקציה לא מכוונים למסכים עם רזולוציה גבוהה, אלא לכלל.
ב. לפעמים אפשר להשתמש בפונט סנס גם בטקסט בספר, תלוי באופן הספר.
ובכלל, הכותרת די הפוכה מהמציאות, והמציאות ועדיות של אנשים, הם ה"מחקר" הטוב ביותר, ולמעשה גם אם היו עושים מחקר (ומסתמא עשו) על מה היו מבססים אותו, אם לא על עדיות של אנשים?.
לגבי מה נכלל בהגדרה של קוצים - יש טווח רחב של סריפיות, החל מאותיות סת"ם אשכנזיות, וכלה (נניח) בפונט הדסה. כמו שמצד אחד היה לך נעים לקרוא עלון בפונט הדסה בגודל 10 נניח, אז מאידך גיסא ככה אני פשוט משתגע מעלוני שבת שעושים שימוש בטקסט רץ (!!!) בגוטמן סת"ם ובפונטים הישנים של בן נתן (שבקושי מיועדים לכותרות).
ובאופן כללי הרבה תלוי במרווחים בין השורות, ובאופי וכו']

• הוסף לסימניות
עלון השגחה פרטית מעוצב עם גופן הדסה חדש של פונטביט
תיקון טעות: ויקרא של פונטביט (יש כמה גרסאות, ואני חושב שהם משתמשים עם הישנה והיפה יותר).

וכמו שקדמוני: לא 'קוצים', אלא 'סריפים'.

• הוסף לסימניות
וכמו שקדמוני: לא 'קוצים', אלא 'סריפים'.
(אגב בפילטר המובנה של אינדיזיין, כשבחרתי סריף, לא עלה לי כמעט שום גופן עברי, ויש לי מלא גופנים של פונטביט, פונטייפ ובית אלף)

בכל אופן, מעניין מה שאתם אומרים, כי 'הרוח' שהרגשתי כאן בפורום, שיש בעיה בגופנים סריפיים לטקסט רץ (לא רוצה לצרף קישור למקומות ההם).

• הוסף לסימניות
בכל אופן, מעניין מה שאתם אומרים, כי 'הרוח' שהרגשתי כאן בפורום, שיש בעיה בגופנים סריפיים לטקסט רץ (לא רוצה לצרף קישור למקומות ההם).
למה לא?
תצרף קישור כדי שנבין על מה אתה מדבר

פרנקריהל, הדסה, נרקיסים, דויד וכו' כולם מתאימים לטקסט רץ ויש להם סריפים

• הוסף לסימניות
כי 'הרוח' שהרגשתי כאן בפורום, שיש בעיה בגופנים סריפיים לטקסט רץ (לא רוצה לצרף קישור למקומות ההם).
נראה לי אתה מחליף ''קוצני'' ב''סריפי'' העירו פה [כמדו' @עמירם יוסף] שפונט מסוים הוא קוצני מידי לטקסט רץ
ולא היתה כוונתו לסריפי אלא שהוא ''דוקר'' שהסריפים שלו והמבנה שלו קוצניים
כך הבנתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה