דרוש מידע האם אנו חיים בעולם נרקסיסטי? מה הדרך הנכונה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הנרקססת - כך מכנה עדי גורדון את נרקסיזם בן דורנו.

כולנו נמצאים שם, להגדרתו.

אנחנו חיים בעולם נרקסיסט.

זה מרתק מבחינתי.

דווקא מכיוון שאני מבינה כמה קל ליפול לשם, לתוך תודעה כזו של 'רצון להיות רלוונטי', כהגדרתו של גורדון.

אני חושבת שמדובר בעבודה האמיתית של דורנו.

לברר, לברר ולברר מה המטרה האמיתית שלי?

והאם זה גרוע להיות רלוונטי?

האמת שזה לא גרוע, אבל זה צריך להיות מתוך רצון ושאיפה לבוא לידי ביטוי כי צריך, וזה טובת העולם, ולא רצון ושאיפה לבוא לידי ביטוי כדי שיראו אותי דווקא.

לשנות את הגישה הזו זה מטורף בעיני.

זה לבוא לעצמך ולומר:

אתה חשוב כמו כל אדם אחר.

למעשה, אתה רגיל כמו כל אחד.

ומבחינת האמת,

לא משנה אם רואים אותך, קוראים אותך,

או אם אדם אחר אומר את הדברים,

כדאי להתגייס לטובת העולם לא מתוך רצון להיות זה שמשפיע,

אלא מתוך רצון שיהיה טוב,

והרבה שלוחים למקום.

זה לחזור לנקודה האמיתית, הרגילה.

אבל לא לשכוח שצריך להשתדל לפעול ולהביא את עצמך לידי ביטוי.

כמו שאמר טרומפלדור: "אם צריך גלגל - אני גלגל"

שזו האמירה הכי לא נרקסיסטית שיש.

כך אפשר לראות אנשים שהם מפורסמים מאוד אפילו,

אבל מזכירים לעצמם פעמיים ביום באהבה רבה "שמע ישראל...ה' אחד".

הם באים מתוך גישה שכולנו אחד, ואם צריך לתרום אז נתרום.

ולא משנה מה...

חשוב לציין שלפי הסברו של עדי גורדון לא ניתן להתגבר על נרקסיזם אלא פשוט להכנס לתהליך כללי של ריפוי והשינוי יבוא מעצמו.

אני מוסיפה שיתכן שהנרקסיזם או הרצון להיות רלוונטים זה ביטוי של הנשמה ששואפת להתגלות וברגע שאדם כבר משקיע בריפוי הוא ילמד אט אט מה נכון עבורו, ויכנס לתהליך של הגשמה עצמית, וממילא העיסוק המוגזם סביב עצמו - יפחת לאיטו.

מה דעתכם על כך?
האם זו הגדרה נכונה של נרקסיזם 'להיות רלוונטי' ואם כן, איך נראה אפשר לרפא את עצמנו ואת החברה?
אני שואלת מכיוון שאם נרקסיזם זה כח מניע, מה יקרה אם נחליט ונצליח להפסיק להיות נרקסיסטים, האם
החברה תפסיק להתקדם?
ואולי נרקיסיזם הוא בעצם דבר חיובי אם התוצאה שלו זה קידום חברתי ועולמי?

• הוסף לסימניות
ומחשבה נוספת בעניין: האם יתכן שבציבור שלנו הנרקסיזם לא קיים, וצריך אותו כדי שהציבור יתקדם?

• הוסף לסימניות
מרגיש לי שלא פגשתם נרקיסיסט מעולם...
האם יתכן שבציבור שלנו הנרקסיזם לא קיים
אמן. במהרה בימינו
ויחד עם זאת יתקיים בנו מקרא שכתוב: ובלע המות לנצח ומחה ה'דמעה מעל כל פנים.

• הוסף לסימניות
מה דעתכם על כך?
האם זו הגדרה נכונה של נרקסיזם 'להיות רלוונטי' ואם כן, איך נראה אפשר לרפא את עצמנו ואת החברה?
אני שואלת מכיוון שאם נרקסיזם זה כח מניע, מה יקרה אם נחליט ונצליח להפסיק להיות נרקסיסטים, האם
החברה תפסיק להתקדם?
ואולי נרקיסיזם הוא בעצם דבר חיובי אם התוצאה שלו זה קידום חברתי ועולמי?
אולי אפשר להגדיר את זה
שיסוד הנרקיסיזם מתחיל ברצון להיות רלוונטי
אבל כשזה עומד לאדם כערך מרכזי, ואף יחיד
כל ציר חייו מסתובב מסביב זה ומטבע הדברים גם מתנגש באחרים
כי כל רצון/צורך/ציפיה/שאיפה שלו, אחת דתם להתממש ולשעבד כל יצורי קדם לטובת העניין
כי הוא יחיד ומיוחד ובשבילו נברא עולם ומלואו
ובכל תסכול שלו או חוסר הצלחה, כולם אשמים חוץ ממנו. כי אם הוא אשם, חלילה יתמעט כבודו בכלשהו.
שמו שמים ה''י רח''ל היל''ת ולא תקפ''ץ
אך כל עוד הוא מבין שההתנגשות תמעיט ברלוונטיות שלו
הוא מנסה לתמרן בכבוד. ולא תמיד בהצלחה, כי הראיה שלו צרה וממוקדת רק בעצמו
וברגע שההתנגשות היא בתוך הבית או עם אנשים קרובים מאד
הוא לא חושש שהורדת הכפפות תפגע בו, ומנצל את כל כשרונותיו לשעבד ולהשפיל עד לעפר את כל הסובבים
והצורך הזה להיות רלוונטי יכול לבעור אצלו כל הזמן עד שאינו מסוגל לשבת עם עצמו בלי שכולם חווים את נוכחותו.
יש עוד הרבה מה להאריך, אבל מי שמכיר לא צריך אריכות, ומי שלא מכיר לא תועיל לו האריכות.

• הוסף לסימניות
תודעה כזו של 'רצון להיות רלוונטי'

אני מוסיפה שיתכן שהנרקסיזם או הרצון להיות רלוונטים זה ביטוי של הנשמה ששואפת להתגלות
ה "רצון להיות רלוונטי" של הנרקסיסט הוא אינו התופעה עצמה אלא התוצאה שלה.
המאפיין המרכזי של הנרקסיסט הוא המחשבה שהוא ואין בלתו! הוא חושב רק על עצמו, ורוצה רק את טובת עצמו, מבין רק את עצמו.... כביכול רק הוא קיים בעולם!
לכן הוא גם לא מתייחס לאחרים, לא רוצה להבין את האחר, ובמקרה הקיצוני יותר - גם פוגע ומזלזל באחר וכו' - כי האחר כביכול לא קיים! רק הוא קיים!!!
ה"רצון להיות רלוונטי" הוא תוצאה של התופעה הזו - מכיון שהנרקסיסט הוא בעל חשיבות עצמית בלעדית, ממילא הוא חייב להבליט את עצמו, שיראו אותו, שידעו שהוא קיים - כי הלוא רק הוא נמצא בעולם...
זה יכול להתבטאות במינון נמוך, ולהיות מוקצן באופן אובססיבי.
האם יתכן שבציבור שלנו הנרקסיזם לא קיים, וצריך אותו כדי שהציבור יתקדם?
אני לא חושב שאת רוצה שהחברה שלנו תהיה נרקסיסטית.........

• הוסף לסימניות
מרגיש לי שלא פגשתם נרקיסיסט מעולם...

אמן. במהרה בימינו
ויחד עם זאת יתקיים בנו מקרא שכתוב: ובלע המות לנצח ומחה ה'דמעה מעל כל פנים.

יש נרקיסיזם שמתבטא ביחסים לא נכונים בין אדם לחברו, שזה מתחיל ביחסים לא נכון של האדם כלפי עצמו.

ויש חברה נרקסיסטית ועולם נרקיסיסט שזה אומר חברה שמקדשת את הבמה והחיצוניות, את הרצון להיות רלוונטי גם תמורת מחירים משמעותיים, ותמורת ויתור על 'עצמי' האמיתי, על הפנימיות, חיבור לרצון הפנימי ועוד...

כל זה בסדר גמור, כי זו התנהלות אנושית, השאלה מה יקדם אותנו.

• הוסף לסימניות
כמה כוונתך להתקדם?
למה לדעתך איננו מתקדמים?!

• הוסף לסימניות
מי שכתב את זה יודע מה זה נרקסיסט?
כי נראה לי שיש פה ביל בול בין נרקסיסט לאגואיסט

• הוסף לסימניות
כמה כוונתך להתקדם?
למה לדעתך איננו מתקדמים?!
שאלה ממש מעניינת!

להתקדם לדעתי זה בכל המישורים:

המנטלי - נפשי: תיקון בעיות נפש, ערך עצמי חיובי, שחרור מעול החברה, אהבה עצמית שבסופה מצליחים להגיע לשמירת מצוות באהבה בלי פחד... להיות שלמים עם עצמנו בלי הרבה קונפליקטים.

המעשי: יחסי אנוש תקינים, בית מסודר, סדר יום, להצליח לתקשר עם אנשים וכו'

הכלכלי: תודעת שפע.

השיא של כל זה זה בעיני הגשמה עצמית שזה אומר להגשים חלומות ולהצליח לעסוק במקצוע שאוהבים, מתוך מקום בריא שלא מחפש דווקא להיות רלוונטי אלא מתוך רוגע נפשי, שלא רודף אחרי הצלחה וכבוד.

לגבי השאלה איך מתקדמים, על ידי התבוננות עצמית והקשבה למציאות, ועל ידי לימוד מכל אדם! לכל אדם יש איזה חידוש שאפשר ללמוד ממנו.

אם מישהו כאן יודע לומר עוד טיפים איך להתקדם (או מה זה התקדמות לדעתכם) - אשמח לשמוע.

• הוסף לסימניות
הנרקזיסטים מודעים לכך שהם מתנהגים כך?
הרי א"א לשנות אותם אלא ללמוד איך להיסתדר איתם.
גם אם הם לא מודעים שהם מתנהגים כך, אבל בוודאי שזה ניתן לשינוי!!! חד משמעי!
בוא נדבר "יהודית" - בסופו של דבר זה מידות רעות - אז מה? אי אפשר לתקן מידות רעות??????
היום, בכל תחומי ההפרעות קשב וכדו' מקובל לומר שאלו אינם מידות רעות אלא חוסר איזון בשליטה על התגובות...
בזה - זה נכון!!! ואם פעם לא הכירו את זה אז לא חשבו כך, והגדירו את זה מידות רעות [כעס, עצבים, וכדו'], אבל היום שמכירים את זה - ברור שזה לא מידות רעות, אלא כנ"ל.
אבל נרקסיזם הוא בפירוש מידות רעות [שקיבלו שם חדש] - וברור בלי ספק שאפשר לתקן אותם!!! או בדרך היהודית - לימוד מוסר ותיקון המידות, או בדרך הגויית - אימון לשלוט על הרצונות........

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....