האם בני משפחה של חולה מאומת, צריכים בדיקת קורונה, או רק בידוד?

• הוסף לסימניות
אצל השכנים היתה אמא חולה, וכולם שהו ביחד איתה מחוסר ברירה,
כעת הם טוענים, שברגע שהאם תקבל שלילי הם יכולים לצאת ולא צריך לבצע בדיקת קורונה שמא נדבקו,
וגם מוסיפים לטעון, שהשבועיים בידוד שלהם מתחיל עם סיום התסמינים ולא עם התשובה השלילית,
מי יודע לענות על כאלה שאלות,

• הוסף לסימניות
כעת הם טוענים, שברגע שהאם תקבל שלילי הם יכולים לצאת ולא צריך לבצע בדיקת קורונה שמא נדבקו,
וגם מוסיפים לטעון, שהשבועיים בידוד שלהם מתחיל עם סיום התסמינים ולא עם התשובה השלילית,
עדיף לברר עם רופא
אבל לנו, הרופאת המשפחה אמרה שההנחייה החדשה היא מה15 ליולי, אדם שנמצא בקירבת נשא מאומת ללא תסמינים כבר לא שולחים להיבדק.
אז יש צדק במה שהם אומרים (גם אם לשכנים זה קצת מפחיד) כי ברגע שהפסיקו התסמינים, אז הם נחשבים לכאלה שהיו בקירבת חולה ללא תסמינים. ולכן הם לא צריכים להיבדק. ולכן מאז מתחילים ה-14 יום.

• הוסף לסימניות
כמיטב ידיעתי צודקים.

• הוסף לסימניות
לא מבין מה ההגיון, הרי הם שהו עם החולה במשך שבועיים,
אלא אם כן הוכח שנשאים לא מדבקים, מעניין,

• הוסף לסימניות
יש הבדל עצום בין מי שהיה בקרבת חולה מאומת לבין בני הבית הגרים איתו.
בני הבית כן צריכים להיבדק.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול, מסתבר שהנושא כבר נידון פה אבל לא היה לי רלוונטי אז לא התעמקתי,
חוץ מזה, לא יודעת מהן ההנחיות החדשות.
הגננת של בן השנתיים אומתה היום כחולת קורונה. היא היתה בגן ביום שישי בפעם האחרונה, כלומר, חלפו שלושה ימים מאז שהוא נפגש איתה לאחרונה, הילדון, תודה לקל, מרגיש טוב, אין לי אפשרות לבודד אותו משאר בני המשפחה. עד מתי כולנו חייבים בידוד? האם כדאי לבדוק אותו כדי לשלול או שזה לא יעזור לנו לצאת מהבידוד? יש לי בת שאמורה להיבחן במבחן חוץ ביום חמישי, מה עושים איתה? תודה לכל העונות

• הוסף לסימניות
הגננת של בן השנתיים אומתה היום כחולת קורונה. היא היתה בגן ביום שישי בפעם האחרונה, כלומר, חלפו שלושה ימים מאז שהוא נפגש איתה לאחרונה, הילדון, תודה לקל, מרגיש טוב, אין לי אפשרות לבודד אותו משאר בני המשפחה. עד מתי כולנו חייבים בידוד? האם כדאי לבדוק אותו כדי לשלול או שזה לא יעזור לנו לצאת מהבידוד? יש לי בת שאמורה להיבחן במבחן חוץ ביום חמישי, מה עושים איתה? תודה לכל העונות
אם יבדק ויצא שלילי זה יפטור את בני הבית מבידוד (הוא עצמו כן מחויב בבידוד)
כך זכור לי מאשכול אחר

• הוסף לסימניות
הבידוד בינתים מיום שישי 14 יום.
למה לבדוק אותו ?בכל מקרה צריך להשלים בידוד.
אם הבת היתה איתו ואיתכם אין ברירה והיא מבודדת.
יש בתי ספר שמאפשרים למבודדים לעשות מבחן בחדר נפרד.
צריך לדבר עם הסמינר בענין.

• הוסף לסימניות
אם יבדק ויצא שלילי זה יפטור את בני הבית מבידוד (הוא עצמו כן מחויב בבידוד)
כך זכור לי מאשכול אחר
ולאור טעויות רבות לאחרונה.
יכול להכניס את כולם למערבולת.
עדיף להשלים בידוד ללא בדיקה .

• הוסף לסימניות
עדיף לברר עם רופא
אבל לנו, הרופאת המשפחה אמרה שההנחייה החדשה היא מה15 ליולי, אדם שנמצא בקירבת נשא מאומת ללא תסמינים כבר לא שולחים להיבדק.
אז יש צדק במה שהם אומרים (גם אם לשכנים זה קצת מפחיד) כי ברגע שהפסיקו התסמינים, אז הם נחשבים לכאלה שהיו בקירבת חולה ללא תסמינים. ולכן הם לא צריכים להיבדק. ולכן מאז מתחילים ה-14 יום.
ה14 יום מתחילים מהיום האחרון שבו האמא הייתה חיובית זה החוק
אבל ההיגיון אומר שהיות ואחרי 14 יום מתחילת המחלה כבר לא מדביקים אז מספיק 14+14
במציאות רוב הרופאים אומרים לא לציטוט שאם לא נדבקים בימים הראשונים אז כבר לא ידבקו אז אפשר להקל בפחות
גם אם לא ללכת לבית ספר אבל לעבור בחדר מדרגות אין ענין לעמוד על קוצו של יוד
לדעתי לפחות

• הוסף לסימניות
לגבי הבת -
אפשרות, אם לא תמצאו פתרון אחר - שהיא תהיה ב"בידוד" מכל המשפחה עד ליום חמישי. כך תוכל לצאת בלי בעיה, ולאחר המבחן להצטרף לכולכם.

• הוסף לסימניות
יש הבדל עצום בין מי שהיה בקרבת חולה מאומת לבין בני הבית הגרים איתו.
בני הבית כן צריכים להיבדק.
נכון, בעבר בני הבית היו צריכים להיבדק, וכך ההגיון הבריא אומר,
אבל שבוע שעבר שינו את המדיניות, ופטרו מבדיקה, ורק חייבו בידוד שבועיים משעה שהסתיימו התסמינים,
לא ברור למה החליטו לחסוך בכמה מטושי בדיקות, או שהם מפחדים שהם יצאו חיובייים,
ומה תגידו לי, שכן בבנין, הם מדבקים או לא,
חלם.

• הוסף לסימניות
נכון, בעבר בני הבית היו צריכים להיבדק, וכך ההגיון הבריא אומר,
מעולם לא הייתה חובה להיבדק
(גם לא לבעל תסמינים עצמו)
פעם נתנו לבני המשפחה בדיקות והיום פחות מאשרים
מה שכן כל מי שבא במגע ופיתח תסמינים לא יכול לצאת מהבידוד אלא עם בדיקה שלילית או 30 יום

• הוסף לסימניות
מעולם לא הייתה חובה להיבדק
סליחה, לא היה חובה, אבל בני משפחה לא יצאו החוצה בלי להיבדק ולקבל תשובה שלילית,

והנה היום מתוך עיתון יתד נאמן אומר ד"ר גרוטו על קיצור ימי הבידוד, אם רוב מקרי ההדבקה מתרחשים תוך 10 ימים אז אפשר לקחת סיכון מסויים ולשחרר אנשים קודם,
ועל שחרור חולים א-תסמיניים 10 יום אחרי הבדיקה החיובית הוא אומר, קיימת הסתברות מזערית שחולים בתום התקופה הזו עדיין מדבקים אבל מדובר על שוליים בעלי משמעות נמוכה ביותר,
ואם יש סיכוי קטן להדבקה למה כן לקצר, והנה התשובה, שינוי המדיניות בישראל יחסוך בדיקות חוזרות, יקטין את הנזק הכלכלי למשק ויקטין נזק נפשי הנגרם מבידודים ממושכים.

• הוסף לסימניות
סליחה, לא היה חובה, אבל בני משפחה לא יצאו החוצה בלי להיבדק ולקבל תשובה שלילית,
לא היתה חובה להיבדק פירוש שאחרי 14 יום מותר לצאת בלי בדיקה
(רק לאחרונה נוסף סייג שמי שפיתח תסמינים צריך 30 יום
והנה היום מתוך עיתון יתד נאמן אומר ד"ר גרוטו על קיצור ימי הבידוד, אם רוב מקרי ההדבקה מתרחשים תוך 10 ימים אז אפשר לקחת סיכון מסויים ולשחרר אנשים קודם,
ועל שחרור חולים א-תסמיניים 10 יום אחרי הבדיקה החיובית הוא אומר, קיימת הסתברות מזערית שחולים בתום התקופה הזו עדיין מדבקים אבל מדובר על שוליים בעלי משמעות נמוכה ביותר,
ואם יש סיכוי קטן להדבקה למה כן לקצר, והנה התשובה, שינוי המדיניות בישראל יחסוך בדיקות חוזרות, יקטין את הנזק הכלכלי למשק ויקטין נזק נפשי הנגרם מבידודים ממושכים.
זה לא חוכמה לצעוק כל הזמן הרופאים אומרים שזה מסוכן
וכשהם מתירים משהו פתאום לא להאמין להם
ברוב העולם ההוראות מקילות הרבה יותר מפה
(נראה לי שהסיבה היא שיודעים שישראלים יקצצו כמה ימים ממה שאמרו להם לכן מחייבים תקופה יותר ארוכה)

• הוסף לסימניות
גם אם תבקשי הפניה לבדיקת קורונה, למרות שנחשפת לחולה מאומת- לא בטוח שיתנו לך...
צריך שיהיה תמסינים בשביל לקבל הפניה לבדיקה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה