מידע שימושי האם גל קורונה חדש באופק חלילה וחס?

מצב
הנושא נעול.
אושפזתם?

זה אומר שאם הילד חיובי, הצוות והילדים גם משם אוטוטו מקבלים את ההודעה המרנינה..
כשהתקבל מייד נערכה לו בדיקת קורונה ויצא שלילי. וזה היה ממש בתחילת השבוע.
נקווה לטוב

לא כל מי שמבודד גם נדבק, ב"ה.
נכון, לכן כתבתי אם.
הרבה ילדים שהתגלו כחיוביים בכלל לא ראו עליהם שום דבר.
כשהתקבל מייד נערכה לו בדיקת קורונה ויצא שלילי. וזה היה ממש בתחילת השבוע.
נקווה לטוב
ברוך ה'!

ויצאתם מאז לאנשהו?

כי אם לא, יתכן ואפשר לעשות מחר בדיקה נוספת ולקצר את הבידוד.

אני רוצה רק לעלות נקודה מסויימת שאני חושבת שהיו צריכים לחדד אותה ולעלות אותה כבר בגלים הקודמים...
יש מושג כזה ש"להגדיל ראש" ואני יסביר למה אני מיתכוונת
יש את ההנחיות של מישרד הבריאות וזה ברור לכולם שצריך לשמור על ההנחיות אבל יש מעבר כלומר שעם מישרד הבריאות פירסם הזהרת משא לטסים למדינות מסוימות והוא לא אסר אז אני לא ילך לטוס לאותם מדינות כי זה לא חלה מהנחיות של מישרד הבריאות ויותר מיזה עם אני וראה שבארץ מסוים רמת התחלואה גבוהה והסיכוי להידבק גדול מאוד אני לא יטוס לשם כי אני מפחדת להידבק (ולא שאני בכוונה יטוס לשם כי אין הנחייה ממישרד הבריאות שלא לטוס לאותם מדינות)
כך זה לגבי מחוסן או מחלים ששוהים עם חולה קרונה בבית בעיקרון ההנחיה שלמישרד הבריאות שמותר להישאר באותו בית אבל כאן זה המקום "להגדיל את הראש" ולעשות מעבר להנחיה (בפרט שראינו כמה מקרים שמחוסנים נידבקו )ולהיות בבידוד ולשמור על כל הכללים (בפרט שעכשיו יש בונוס שכל מי שמחילים או מחוסן שהיו צריכים צורך בבידוד מגיעה להם החסר על כל ימי בידוד שלהם)

אני רוצה רק לעלות נקודה מסויימת שאני חושבת שהיו צריכים לחדד אותה ולעלות אותה כבר בגלים הקודמים...
יש מושג כזה ש"להגדיל ראש" ואני יסביר למה אני מיתכוונת
יש את ההנחיות של מישרד הבריאות וזה ברור לכולם שצריך לשמור על ההנחיות אבל יש מעבר כלומר שעם מישרד הבריאות פירסם הזהרת משא לטסים למדינות מסוימות והוא לא אסר אז אני לא ילך לטוס לאותם מדינות כי זה לא חלה מהנחיות של מישרד הבריאות ויותר מיזה עם אני וראה שבארץ מסוים רמת התחלואה גבוהה והסיכוי להידבק גדול מאוד אני לא יטוס לשם כי אני מפחדת להידבק (ולא שאני בכוונה יטוס לשם כי אין הנחייה ממישרד הבריאות שלא לטוס לאותם מדינות)
כך זה לגבי מחוסן או מחלים ששוהים עם חולה קרונה בבית בעיקרון ההנחיה שלמישרד הבריאות שמותר להישאר באותו בית אבל כאן זה המקום "להגדיל את הראש" ולעשות מעבר להנחיה (בפרט שראינו כמה מקרים שמחוסנים נידבקו )ולהיות בבידוד ולשמור על כל הכללים (בפרט שעכשיו יש בונוס שכל מי שמחילים או מחוסן שהיו צריכים צורך בבידוד מגיעה להם החסר על כל ימי בידוד שלהם)
כל מילה. ומצד שני בלי פאניקה..

ניתוח של המצב נכון לעכשיו -
כפי שאפשר לראות בקובץ הבא
מאגר COVID-19 - אימותים לאחר החיסון - Government Data

יש תאימות בין אחוז המחוסנים ואי המחוסנים - לאחוזם מתוך כלל המאומתים בהתאמה.
זאת אומרת שאם יש בשכבת גיל מסויימת 90 אחוז מחוסנים כי אז בערך 90 אחוז מהמאומתים הם מחוסנים...

במספרי החולים קשה בשבוע האחרון 9 היו מחוסנים מלא ו-5 לא.
זאת אומרת ש-30 אחוז מהחולים קשה החדשים אינם מחוסנים.

בהנתן העובדה שהחולים קשה באים בעיקר מגילאי הסיכון שמחוסנים ב-93 אחוז -
אפשר להסיק 2 מסקנות -
1. אכן החיסון מגן באחוזים יפים בפני מחלה קשה.
2. לא מחוסנים בגילאי הסיכון נוטים להבדק רק בהנתן תסמינים ברורים / מחלה קשה. (יותר מדי הרבה לא מחוסנים במצב שה ביחס לשיעורם באוכלוסית החולים)

זה כמובן ראשוני מאד ולא אמין מחקרית עקב מחסור בנתונים לגבי החולים קשה ושימוש בהשערה ..

ועוד משהו -
נכון שנראה על פניו שיש עליה איטית/יציבות במספר החולים קשה.
אבל אם נסתכל במספרי החולים קשה החדשים ליום-
נראה שיש חשש שאכן גל רביעי מכה בנו ה"י.

ב-3 השבועות הקודמים היו בסה"כ 17 חולים קשה "חדשים"
ב-5 הימים האחרונים 18 חולים קשה "חדשים".

שמעתי את גרוטו אומר שזה פירורים אחרונים של הגל השלישי

יש למישהו מושג מה דעת גדולי התורה לגבי חיסון לילדים?
יש לי בן שהחלים מקורונה, ועכשיו בישיבה שלו רוצים לחסן אותו (חיסון 1) אשמח למידע מה דעת גדולי התורה בעניין

תודה רבה

יש למישהו מושג מה דעת גדולי התורה לגבי חיסון לילדים?
יש לי בן שהחלים מקורונה, ועכשיו בישיבה שלו רוצים לחסן אותו (חיסון 1) אשמח למידע מה דעת גדולי התורה בעניין

תודה רבה
תשאלו את הרב שלכם.

הוא כתב את זה בחורף וכותב להימנע מהחיסון כל עוד לא הוכח.
מיותר לציין שזה לא המצב כיום, וכפי המשתמע מדבריו ראוי עתה ביתר שאת ליטול את החיסון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה