דרוש מידע האם הבוס רשאי לדרוש שאחזיר לו את ההעלאת שכר אחרי כמה חודשים?

• הוסף לסימניות
ביקשתי העלאה. הבוס הסכים בתנאי הבא: שאם ארצה לעזוב אצטרך להודיע 4 חודשים לפני..
ואם בכל מקרה יצוץ מצב שבו אצטרך לעזוב בהתראה יותר קצרה מזה (ויש מצב שזה יקרה מתישהו כי אנחנו מחפשים דירה), אז הוא ינכה לי מהמשכורת את כל ההפרש של ההעלאה, לא רק לאותו חודש, אלא לחודשים הקודמים.
זאת אומרת- שאחזיר לו את ההפרש שהוא העלה לי את השכר, מהשנייה הראשונה של ההעלאה. "ינמיך" לי את השכר בחזרה. לאותו חודש אני מבינה אם ירצה להוריד בשכר. השאלה אם יש לו זכות לעשות את זה רטרואקטיבית ולקצץ לי.

יש לציין שלא חתמנו חוזה. הוא לא רוצה.
ותק- כשנתיים.

מה אומרים על זה? חוקי?

חשבתי לקחת את ההעלאה בכל מקרה, ולהתמודד עם זה אם יגיע.
השאלה אם הוא באמת רשאי לבצע את התנאי שלו, כי אם כן ההפרש יכול להיות גדול ככל שעובר הזמן. שלא יגיע מצב והמשכורת האחרונה שלי שם תהיה זעומה, בגלל כל הקיצוצים אחורה.

ואני לא מדברת על חפיפה לפי החוק, שזה בכל מקרה יהיה אם אעזוב, אבל 4 חודשים? זה לא מוגזם לתלות בזה את ההעלאה?

• הוסף לסימניות
זה סוג של התחייבות מצידכם לעבודה קדימה של 4 חודשים, נראה לי סביר מאד.
ותמיד אתם תחליטו את אתם רוצים ליסוע רחוק או להפסיד את ההעלאה 3 חודשים אחורה (כי חודש הודעה מוקדמת אתם חייבים ע"פ חוק).

• הוסף לסימניות
אין לך חוזה בכלל???

לגבי הודעה מראש, לפי החוק את מחויבת לחודש.
את יכולה להיות נחמדה ולאפשר יותר, הוא לא יכול להכריח.

לגבי ניכוי רטרו- נשמע הזוי.

• הוסף לסימניות
מה?!?!?!?!!?!?
שנתיים?!?!?!?

לגבי הודעה מראש, לפי החוק את מחויבת לחודש.
את יכולה להיות נחמדה ולאפשר יותר, הוא לא יכול להכריח.
וגם הוא יכול להיות נחמד ולתת העלאה, אבל את לא יכולה להכריח.

• הוסף לסימניות

מה אומרים על זה? חוקי?
לא חוקי ולא כדאי לעבוד בלי הסכם עבודה חתום ע"י שני הצדדים.

וכמובן שלאחר שנתנו לעובד משכורת תקינה בתלוש, אסור לקחת אותה חזרה.

מתוך 'כל זכות':
- חוזה העבודה האישי יכול רק להוסיף על הזכויות המוקנות לעובד בחוק, בהסכם קיבוצי או בצו הרחבה שחל עליו, אך לא לגרוע מהן.
- סעיפים המנוגדים לחוק המצויים בחוזה עבודה עליו חתם העובד אינם מחייבים את העובד.

• הוסף לסימניות
לא חוקי ולא כדאי לעבוד בלי הסכם עבודה חתום ע"י שני הצדדים.

וכמובן שלאחר שנתנו לעובד משכורת תקינה בתלוש, אסור לקחת אותה חזרה.

מתוך 'כל זכות':
- חוזה העבודה האישי יכול רק להוסיף על הזכויות המוקנות לעובד בחוק, בהסכם קיבוצי או בצו הרחבה שחל עליו, אך לא לגרוע מהן.
- סעיפים המנוגדים לחוק המצויים בחוזה עבודה עליו חתם העובד אינם מחייבים את העובד.
כן, ברור שהוא לא יכול לקחת לי על תלושים שכבר נתן.
השאלה היא אם הוא רשאי במשכורת האחרונה של עבודתי שם לשלם פחות מהשכר, בתואנה שהוא מקזז את הפרש ההעלאה שהייתה "מותנית".

או לכתוב שעות נמוכות ממה שעבדתי, כדי להוריד את הסכום הזה ממני. או באיזשהו קומבינה אחרת.

ואם כן- האם אוכל לבוא אליו בטענות.
השאלה שלי- כל עוד זה יהיה סיכום בעל פה, ולא כתוב- יש לזה תוקף חוקי לתנאי מוזר שכזה?
או שזה לא משהו לגיטימי מבחינת זכויות העובד.

• הוסף לסימניות
תעשי אחד ועוד אחד.
הוא לא רוצה לחתום על התנאי הזה, כי זה לא חוקי.

• הוסף לסימניות
כן, ברור שהוא לא יכול לקחת לי על תלושים שכבר נתן.
השאלה היא אם הוא רשאי במשכורת האחרונה של עבודתי שם לשלם פחות מהשכר, בתואנה שהוא מקזז את הפרש ההעלאה שהייתה "מותנית".

או לכתוב שעות נמוכות ממה שעבדתי, כדי להוריד את הסכום הזה ממני. או באיזשהו קומבינה אחרת.

ואם כן- האם אוכל לבוא אליו בטענות.
השאלה שלי- כל עוד זה יהיה סיכום בעל פה, ולא כתוב- יש לזה תוקף חוקי לתנאי מוזר שכזה?
או שזה לא משהו לגיטימי מבחינת זכויות העובד.
תעזבי בתחילת חודש :)

• הוסף לסימניות
האם הוא משלם לך הכל בלי חוזה?
האם הוא מפריש לך הפרשות?
האם הוא משלם לך חופש?
האם באופן כללי הוא עומד בדיבור?
האם הוא נותן לך תלוש תקין?
אם כן, תעשי איתו משא ומתן.
תגידי שתיתני תמיכה טלפונית עד ארבעה חודשים (שעה שעתיים בשבוע)

• הוסף לסימניות
אם הוא לא מחויב לתת העלאה.. מה לא חוקי בזה שהוא מתנה את העלאה בכל תנאי שבא לו בעולם?
יש לכם בחירה אם לקבל את התנאי או לא.

אם אתם מקבלים את זה אתם צריכים לעמוד בזה.

• הוסף לסימניות
לא. אסור להתנות העלאה, בתנאי בלתי חוקי. ממילא אי אפשר לקזז אותה.
לכתוב שעות נמוכות ממה שהיה בפועל בדוח השעות, בוודאי שאסור לו.
(שאלה רטורית - יש אצלכם דוח שעות? יש שעון נוכחות דיגיטלי, או דוח ידני שנחתם בידי העובד והמעסיק?)

כל עוד יהיה סיכום בעל פה, הוא יוכל להתכחש ולהגיד שבכלל לא עבדת אצלו ואת אשה מוזרה ומדומיינת שתובעת אותו לחינם.

לכן מומלץ לא לעבוד בלי חוזה מסודר ומוסכם + דוח שעות מדי חודש.

• הוסף לסימניות
אם הוא לא מחויב לתת העלאה.. מה לא חוקי בזה שהוא מתנה את העלאה בכל תנאי שבא לו בעולם?
יש לכם בחירה אם לקבל את התנאי או לא.

אם אתם מקבלים את זה אתם צריכים לעמוד בזה.
התנאי הוא לא הגיוני. זה הבעיה בתנאי הזה. לא תואם את שוק העבודה. סוג של "עד שתעלה לשמים"

• הוסף לסימניות
עוד שאלה,
אם אין חוזה-
הוא יכול חודש בהיר אחד להחליט שהשכר השעתי שלי 8 שקל פחות נניח?
(וככה הוא משלם פחות)

או שאסור לו לעשות שינוי פתאומי אחורה- אחרי שהשכר השעתי במשך שנתיים קבוע בתלושים.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
תופעה מוכרת
בדר"כ קוראים לזה בתלוש מענק התמדה או שם אחר, לא משכורת.
ככה שאם עוזבים לפני תום תקופת ההתמדה המענק מתקזז.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה