כללי האם הבעיה בי או בלקוח???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;936892:
אגב אם זה לקוח אדמו"ריסטי... החברה האלו הכי גרועים,

אדמו"ריסטי - החברה האלו הכי גרועים.
(?!)
נקודה למחשבה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sem;936902:
אדמו"ריסטי - החברה האלו הכי גרועים.
(?!)
נקודה למחשבה...

כמובן לא מבחינת האישיות אלא מבחינת ההתעסקות המקצועית איתם.

הרבה פעמים דווקא אלו שבחיי היום יום הינם אישיות חינוכית, רוחנית וכד' לוקחים את העיצוב ברצינות תהומית מוגזמת (לא מבחינת יופי העיצוב והתאמתו אלא התגים שבו)

לדוג' תעשי קרניים צהובות שיבטא אור ודווקא אותיות עם מסגרת,
או תכתבי את הטקסט במתכונת מילה צבע כזה מילה צבע אחר... כי זה מבטא...

• הוסף לסימניות
כדאי להזהר מהכללות

• הוסף לסימניות
ברור שהבעיה בך, את חייבת להפסיק את ההתעסקות אתו.
ואת עדיין לא קיבלת החלטה כזאת. כל עוד לא תקבלי את ההחלטה אני מבטיח לך שהבעיה לא תיפתר, וזה לא משנה אם כן תגבי תשלום נוסף לא תגבי תשלום נוסף, כן תעמידי אותו במקום או לא, כל זה שטויות.
ברגע שתקבלי החלטה להפסיק לעבוד אתו, משמה הכל ילך לך בקלות.
איך בדיוק לבשר לו על כך זה כבר בעיה שולית ולא זה מה שמציק לך, נכון או לא?!

• הוסף לסימניות
שאלה (רטורית, מודה) קטנטנה:
האם את רואה את הקשר בינך לבין הלקוח (כל לקוח) כזכות בשבילך, או בשבילו?

התעמקי בזאת, ותדלי נפלאות. :cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;936665:
תשמעו את הסיפור. אין לי מושג כיצד לנהוג עם הלקוח.

לכולנו יש לקוחות שהיינו מעדיפים שיילכו מלכתחילה למעצב אחר... אך מה לעשות, לרובנו אין את התעוזה להגיד ללקוח, שמע, אני לא מעוניין לעבוד איתך יותר.

יש לי את הלקוחות הרגילים, מזמינים, דורשים פה ושם שינויים. והלכנו הלאה.

יש גם את אלה שלא כ"כ יודעים מה הם רוצים. מבקשים משהו, אח"כ מתחרטים ורוצים משהו אחר, בסוף רוצים מה שביקשו קודם, ואח"כ עוד כמה שינויים, ועוד כמה. אבל עדיין בגבול הטעם הטוב.

אך יש לי לקוח אחד, כמובן כל עבודה שהוא מבקש זה דחוףףףףף ל-24 שעות הקרובות, למרות שהוא מדפיס זאת לאחר חצי שנה. ומרגע הכנת עבודה עד הרגע שהעבודה יורדת לדפוס, שינויים בלי סוף. תמיד זה כך, עד הרגע שזה יורד לדפוס. הבעיה שהוא עצמו לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו. מבקש ממני במפורש לעשות X יום אח"כ אומר שדווקא רוצה Y ויומיים אח"כ מבקש לשנות ל-X. עד הרגע שהעבודה תוגש לדפוס יהיו כל הזמן שינויים. יום אחד לדוגמה, להוסיף מרכאות, יום אח"כ להוריד אותן, ובסוף להחזיר אותן. וכנ"ל וכנ"ל וכנ"ל, שינויים שאין בהם אף הגיון והבנה. הפכפכות בלי סוף. כל יום דעה אחרת.

איני יודעת מדוע, אך אצלו אף פעם לא יוצא שהרווחתי כמו אצל לקוחות אחרים. פשוט כי הוא כ"כ מוציא לי את המיץ עם אלפי רבבות טריליוני השינויים שלו, שלוקחים עוד עשרות שעות, שתמיד, אבל תמיד, יוצא בסופו של דבר, שהעבודה לא משתלמת. בדר"כ איני לוקחת תוספת תשלום על שינויים. אך אצלו, אין לי ברירה אלא לקחת. הוא הבין זאת מעצמו. אך כמה כבר אפשר לקחת על שינויים? לקחתי לו על הסדרה הרביעית של השינויים שנתן לי על אותה מודעה, שגזלו עוד אינספור שעות עד אמצע הלילה (כי זה דחוף :rolleyes:) ובלבולי שכל, עוד 50 ש"ח סה"כ. שזה פשוט לא השתלם לי כל העסק הזה.

ועכשיו שוב, עשיתי לו עבודה מאד מושקעת, וכמובן במחיר זול מאד, כיוון שחשבתי שהפעם לא יהיו עוד אלפי סדרות של שינויים, שהרי מדובר במשהו מוגדר מאד לכאורה. אך כעת, שוב, סדרות של שינויים, בהודעה שזו רק התחלה, אח"כ יבואו עוד שינויים...

ריבונו של עולם! אני מרגישה כמו לעבוד במצרים. לעבוד ולעבוד בלי לראות שום תוצאה... כל לקוחותי האחרים מזמינים, לוקחים, שינויים רגילים פה ושם, ושלום. ממשיכים הלאה עם עבודות חדשות.

אצלו, 3 חודשים לפחות על עבודה אחת. עוד שינויים ועוד שינויים ועוד שינויים ועוד שינויים, הוא סותר את עצמו משינוי לשינוי, והשינויים עצמם מגוחכים בלי אף הגיון! והכל דחוף דחוף, ועד הרגע שהעבודה תרד לדפוס, ישנה כל רגע את דעתו. שאפשר להשתגע :mad: :( :eek: :cool: :mad: :(

ובינתיים יש לי עבודות נוספות, ולקוחות נוספים, והוא "תקוע" לי עם העבודה שלו, כל הזמן עם שינויים ושינויים בלי לתת מנוחה. כשבזמן הזה יכלתי לעשות עוד עשרה עיצובים נוספים. פשוט בנאדם שלא יודע להחליט מה הוא רוצה וכל רגע משנה את דעתו. פשוט נמאס לי לעבוד איתו. אך תמיד אותו פלונטר, אחרי שכבר השקעתי שעות בעבודה שלו, אם לא אעשה לו את כל רבבות השינויים שלו, אפסיד גם את השעות הראשוניות שעבדתי עבורו.

אני מרגישה שאיני מעוניינת, לא בו ובעבודותיו, ולא ברבבות אלפי השינויים שלו וכל מסכת בלבולי הראש השכל והמח. מוותרת על הכסף. פשוט אין לי כבר כח אליו. די, כמה אפשר?
אני דווקא נקראת בעלת סבלנות אינסופית ותודעת שירות גבוהה מאד, ולקוחותי האחרים גם סוברים כך.
אך כעת העצבים שלי כבר על סף התרופפות ;) הרגשתם פעם ככה או שאין לכם מושג על מה אני מדברת?

האם הבעיה בי או בלקוח?

מה הייתם עושים במקרה הזה??????

אני עכשיו עומדת בפני עוד סדרה אינסופית של שינויים (זמניים) כמובן, שינויים בלי שום מטרה או הגיון. כשאח"כ כמובן אצטרך לשנות שוב... ומנגד יש עבודות חדשות שממתינות. ואני תקועה עם הנ"ל כמו קוץ בגרון, כשאין לדבר סוף.

הצילו!!!

איט'ס מיי ווי אור דה הייויי:
את צריכה לקבוע את הקצב.
חותמים על חוזה מסודר עם אבני דרך (ותשלום על כל אבן דרך),
כל שינוי נוסף מעבר לזמן המוסכם יתומחר בנפרד.
את התזמון את קובעת לפי מה שנכון לך.
כמובן שמתפשרים, אבל אל תיכנסי למשהו שאת לא שלמה עליו מלכתכילה (בעיקבות היכרותך עם הברנש).
יש לו בעיה? שלום ולהתראות.

• הוסף לסימניות
1. אם אתם יודעים שזה לא דחוף לעולם לא למהר לעשות
2. כשכל תיקון יעלה לו כסף הוא יחשוב פעמיים

• הוסף לסימניות
1. אם אתם יודעים שזה לא דחוף לעולם לא למהר לעשות
2. כשכל תיקון יעלה לו כסף הוא יחשוב פעמיים

• הוסף לסימניות
את ממש מזכירה לי את העבר שלי...

הבוס שלי - עובד שנים בתחום ובן אדם חכם. ראה את העצבים שלי מכל מיני לקוחות שונים ומשונים, והוא לימד אותי כלל חשוב שמאוד מלווה אותי מאז:
לעולם אין לערב רגשות ועבודה!
העסק צריך להתנהל בחישובים של רווח והפסד. לא של רגשות רחמנות, רתיעה, עצבים וכו'
כשיש לקוח שמעצבן, עושים חישוב מהיר - רווח מול הפסד. יש לו תיקונים כך וכך, שעת עבודה אצלו + עצבים + בלבולי שכל = 250 ש"ח לשעה.

ברגע שמכניסים את הרגשות לעבודה, הכל הופך לקלחת של:
לא נעים לי,
אבל אני כועס,
הוא ייחסן
ואני נעכס,
והזעם במעלה גבי מטפס...

בהצלחה רבה:)

• הוסף לסימניות
משתתפת בתסכולך,

נכתב ע"י פילפל;936665:
אני עכשיו עומדת בפני עוד סדרה אינסופית של שינויים (זמניים) כמובן, שינויים בלי שום מטרה או הגיון. כשאח"כ כמובן אצטרך לשנות שוב... ומנגד יש עבודות חדשות שממתינות. ואני תקועה עם הנ"ל כמו קוץ בגרון, כשאין לדבר סוף.

אוף!!! בעיה מוכרת.
גם לי קרה מקרה דומה עם לקוחה שעיכבה אותי עם אתר בבניה
הפרויקט התארך והתארך,
והצרה הגדולה היתה שלא רק שלא יכלתי לקחת פרויקט חדש
אלא גם הדברים הקבועים של קידום ואחזקה שוטפת נפגעו
ואפילו אתר אחד ירד בדרוג גוגל
והייתי צריכה להשקיע שעות מטורפות להחזיר את המצב לקדמותו!!

מאז למדתי כמה דברים.
1. לקבוע מכסת תיקונים, להציע מחיר עבור 2 סקיצות + עצוב
מעבר למספר שעות תיקונים/הוספות של הרגע האחרון,
הלקוח משלם עבור כל שעת עבוד (ואפילו סכום סמלי)
2. לא למלא את היומן עד סף הקיבולת, אלא להשאיר יום בשבוע פנוי עבור
דברים שוטפים/ לקוחות חדשים/ מקרים דחופים.

שיהיה בהצלחה!
בסוף זה יגמר בעז"ה

והערה בד"כ סוג הלקוחות האלה משלמים די בזמן
לפחות אין צורך לרדוף אחריהם שישלמו.

• הוסף לסימניות
הדברים צריכים להיות קודם כל ברורים לך:
את הבוחרת והמחליטה לגבייך, ולא נגררת אחרי החלטות ורצונות של אחרים.
אחרי שברור לך מה את מעוניינת, תגרמי לזה לקרות ולא להתפתות אחריהם.
את קובעת מי הלקוח המתאים לך, אפילו אם זה הוא - אבל שיהיה מתוך בחירה וקבלת החלטה
של המחיר שאת מוכנה לשלם עבור זה. את קובעת כמה את רוצה לשעה, לתיקונים וכו'.
לקבל החלטות ברורות עם עצמך ולא להתנהל בהתנהלות של הלקוחות.

• הוסף לסימניות
יש לי שיטה מכוערת ואפקטיבית:
לא להיות לו זמינה, עד שמגיע שעת ההדפסה.
תוך כדי שהוא יתבשל עם התיקונים כמה ימים עד שישיג אותך, הוא ימצא תיקונים חדשים ויבטל את הקודמים.
כך את מרויחה שהוא יחסוך ממך תיקונים שלא נדרשים לו, וגם יחשוב כמה פעמים לפני שהוא טורח להשיג אותך.
ככלל, עם אנשים כאלו התכתבות במייל יעילה יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה