כללי האם הצבע הוא RGB או CMYK, בדיקת PDF על ידי פיטסטופ?

• הוסף לסימניות
עברתי על חומר רב כאן בפורום העשיר, סביב הנושא של צבעים, ולמדתי המון, וגם גיליתי כמה מורכב העניין וכמה תקלות יכולות לצאת מכך.
רציתי לשאול:
  1. כיצד אני מזהה בקובץ PDF האם הצבעים הם RGB או CMYK?
  2. כיצד אני מזהה האם השחור של הטקסט הוא 'שחור אמיתי'?
אני מכיר את הכלי 'איידרופר' - EyeDropper של פיטסטופ [Pitstop], אבל יש לו שני מצבים, כך שאני לא מצליח לקבל מידע ברור.
upload_2018-7-17_20-46-7.png

אודה לכם על העזרה בזה.

• הוסף לסימניות
אצלי באופן נורמלי, לפחות כלפי צבע שחור, כאשר שמים עליו את הדוגם, אם הצבע האמיתי הוא RGB הוא יציג את ערכי הצבעים ב-RGB, ואם הצבע האמיתי הוא CMYK אז כך הוא יציג אותו.

• הוסף לסימניות
בנוסף ניתן לבדוק אם הצבעים הם בפורמט RGB או CMYK ע"י התפריט של אדובי (באקרובט 10): כלים > הפקות דפוס > תצוגה מקדימה של פלט.

ולגבי מה שכתבתי בהודעה הקודמת, ראה שני דוגמה להלן, הימני משבצת שחורה ב-RGB, והשמאלי ב-CMYK. תראה מה קורה כשאני לוחץ על כל אחד מהם:

888.gif

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני דוגם טקסט שחור שיצא מתג עם Pdf Creator ומקבל - אפור 0%.
אז מה זה אומר אם אני מקבל תוצאה: gray 0%?
upload_2018-7-17_21-50-31.png

אני דוגם את אותו טקסט שיצא עם Primo וזה מה שאני מקבל:
upload_2018-7-17_21-53-31.png

• הוסף לסימניות
אין לי Pdf Creator כך שאני לא יכול לבדוק איך זה יוצא אצלי, והממצא שפיטסטופ נותן באמת מעניין. אני לא יודע מה זה אומר.

אני משתמש בפרימו, ופיטסטופ מציג את הצבעים שיוצאים באמצעותו כראוי. כי שחור ב-RGB זה 0% בכל שלושת הצבעים.

• הוסף לסימניות
זה אומר שקריאייטור ממיר למרחב אפור. 0% זה 100% שחור.

• הוסף לסימניות
זה תמונה בעלת ערוץ צבע אחד.
זה כביכול K

אם כי, זה ש-0% מסמל 100% צבע, מחשיד שיש קשר כלשהו ל-RGB.

• הוסף לסימניות
מה זה מרחב אפור?! זה לא RGB ולא CMYK?!
זה תמונה בעלת ערוץ צבע אחד.
זה כביכול K

אם כי, זה ש-0% מסמל 100% צבע, מחשיד שיש קשר כלשהו ל-RGB.
אפשר לבדוק אם זה קשור ל-RGB או לא לפי ההצעה שהצעתי לעיל הודעה 4, בתצוגה מקדימה של פלט של אקרובט.

• הוסף לסימניות
התוצאה שזה נקרא: DeviceGray. [מה זה בדיוק?!]
השתמשתי לבדיקה ב-Acrobat Prt\Tools\Print Production\Output Preview.
ובחרתי באופציה של Object Inspector
upload_2018-7-18_11-58-32.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה