האם וכמה מקובל לקחת על קובץ של היתר בניה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוריאל83;2327576:
אם היא אף פעם לא שולחת לשרטט/ת, לא חסכת לה כסף, חסכת לה זמן.
והמחיר של זמן הוא יותר נמוך ממחיר של שרטוט.
לדעתי, זמן שווה הרבה הרבה יותר ממחיר של שרטוט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2327580:
אין דבר כזה, זמן= כסף,
אם הייתי מוציאה שרטוט לשרטטת בזמן הזה מסתבר שהייתי מבצעת עבודה אחרת שמכניסה סכום אף גבוה יותר מעלות השרטוט

נכתב ע"י אמא של חני;2327582:
לדעתי, זמן שווה הרבה הרבה יותר ממחיר של שרטוט.

אני אסביר את עצמי,
אם תנסי למכור את השרטוט שלך בחוץ, הוא לא שווה כלום:(, אף אחד לא צריך אותו.
זה עניין של היצע וביקוש, אם יש אדם אחד שצריך אותו זה שווה כמה שהוא מוכן לשלם עליו.
אם היא צריכה את הכסף היא תעבוד עד הבוקר כדי לשרטט ולא תשלם לשרטטת.
על הלילה הזה שהיא תחסוך היא מוכנה לשלם 300 ש"ח.

הזמן שלך בטח שווה יותר...:)

• הוסף לסימניות
למען האמת- היא לא רצתה אותו בסכום שרציתי, אז פשוט שלחתי לה את הקובץ שתחליט היא אם להשתמש בו או לא, כי בסכום שהיא רצתה- 300 ש"ח, כבר באמת עדיף לתת בחינם מלקבל כזה סכום...

שתיהיה לה הצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2327538:
לא אכפת לי להעביר, ואני גם מאלו שפעמים רבות נותנות חומרים בשמחה.
אך זה מעצבן אותי שעבודה שאני השקעתי בה זמן ו/או כסף, ז"א- שווה כסף הולכת ככה בכיף,
ודווקא היא לא חשבה שצריך לשלם, לאחר שהבהרתי שעלי מקובל להעביר בתשלום- היא הציעה 300 ש"ח...

כבר היה לי מקרה של היתר מורכב במיוחד שהעברתי בשלביו הסופיים לאדריכלית אחרת שתסיים, תקופה לאחר מכן ראיתי את התכניות שלי שללא הגזמה עבדתי על השרטוט שלהן מספר שעות מכובד במיוחד עקב מורכבותן- היא השתמשה בהן להיתר נוסף באותו בנין,
נכון ששלחתי לה את הקובץ הפתוח, אבל לשימוש הספציפי אליו הוא נשלח, לא לשימוש מסחרי.

בפעם הבאה את יכולה להדגיש שזה לקובץ ספציפי ושאסור להעביר את החומר...
אני פעם עבדתי אצל אחת שהחתימה אותי לא להעביר חומר שלה.. והיא גם לא לקחה חומר של מישהו בלי אישור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דולר;2327002:
צודקרת
לאנשים היום אין בושה
לי קרה מקרה שעיצבתי למישהי חדר ילדים
יצא באמת יפה
לאחר כמה שבועות מתקשרת אלי אחת
שלום אני שכנה של זאתי וזאתי ראיתי את החדר שעיצבת לה
ממש אהבתי בקשתי ממנה את התוכניות והיא נתנה לי כמה אני צריכה לשלם לך?
בהתחלה לא ידעתי מה לענות אמרתי שאחשוב
לאחר מחשבה נקבתי לה בסכום פעוט והיא התחילה להתמקח
ואז החלטתי שעדיף שכלום ודי ובזה חשבתי שנגמר הענין שתקח תתוכניות ותהנה לבריאות
לאחר כמה שבעות מתקשר אלי נגר ערבי:"היי שלום יש לי כאן תוכניות שלך אני צריך עזרה...."
הצלחתם להרגיז אותי. להבנתי השכנה צריכה תיאורטית לשלם לך מחיר מלא על התכנון. לא רוצה? תלכי לאדריכלית אחרת שתעשה לך תכנון מא' ועד תי"ו.

חוצמזה שאני אישית מעביר חומרים לחברים שגם יודעים להחזיר או להביא לקוחות.
אין מצב שהייתי נותן בחינם היתר לאדריכל/ית.
לסטודנט או חבר שצריך חומר לעזרה כנראה הייתי נותן בשמחה. מבחינתי יש הבדל אם הוא צריך עזרה (סטודנט) או סתם רוצה לחסוך כסף (אדריכל).

נ.ב. בפרוייקט הגמר הייתי היחיד בכיתתי שהכין פרטים לבד. בלי SAF ובלי נעליים. שבועות של השקעה והתייעצות עם המנחה. פרטים מטורפים.
חבר ביקש ממני אחרי ההגנה את הקובץ כדי ללמוד איך צריך להיראות פרט ו.. כמה שבועות אחר כך אני רואה חצי מהפרטים שלי מככבים בגליון הפרטים שלו!
החצוף אפילו לא הבין מה אני רוצה ממנו. "אני ישנה את ההאטצ'ים ולא יזהו שזה הפרטים שלך..!"

נ.ב. כאן המקום להודות לגב' רות שתחי' ^ שנתנה לי חומרים בשמחה ובטוב לבב, ובזכותה ניצלתי מקנס איום ונורא על אי הגשת מודל ברוויט...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה