כללי האם זה מותר מבחינת הלכתית/חוקית/אתית?

• הוסף לסימניות
פנה אלי לקוח שכתב סדרה של ספרים על המועדים.
עד עכשיו מעצב אחר עיצב לו את הכריכה.
כעת הוא מוסיף כרך נוסף בסדרה ורוצה להשתמש בכריכה שהיתה לו בשאר הסט
עם פרטים רלוונטים לספר זה וכן עיטור שונה המתאים לספר החדש,
הבעיה שהגרפיקאי שעיצב לו את הספר מוצף בעבודות ולא עונה ללקוחות ישנים (עם עבודות קטנות) הלקוח פנה אליו שוב ושוב בענין הכריכה ולא קבל ממנו מענה.
בלית ברירה הוא מבקש ממני להעתיק את העיצוב של הכריכה (על פי ספר שהביא לי-לא כקובץ, אלא ספר ממש) שיהיה בדיוק אותו דבר עם הפרטים הרלונטים לספר החדש כפי שצינתי למעלה.
האם מותר לי להעתיק את הגרפיקה

• הוסף לסימניות
שאלה מעניינת. ומרגיזה.
מכל כיוון. מהכיוון של הלקוח. מהכיוון של המעצב החדש. וגם אילו הייתי המעצב הישן, והייתי רואה את הספר על המדפים, הייתי ממש מתעצבן.

אולי כדאי לשלוח פקס, ולהודיע לו את כל הנל. במצב זה תהיה לכם גם אסמכתא כתובה ביד. (שלא נצטרך)

• הוסף לסימניות
מעניין, כדאי לשאול את הרב צבי שפיץ, (מחבר סט 'משפטי התורה' המפורסם) - השפיץ בהלכות 'חושן משפט', טלֹ: 02-586-7901
יש שעות קבועות, כדאי ראוי ונכון לנסות.

• הוסף לסימניות
צריך להתקשר לגרפיקאי הקודם, ולרוב ניתן לקבל את הקובץ עצמו לפעמים בתשלום.
אבל חייבים להתקשר ולוודא שמה שהלקוח אומר זה האמת ולא שזה קשור לנושא שמיכל פתחה. http://www.prog.co.il/showthread.php?t=113880
שזה מה שברוב המקרים. (נדיר שלא עונים ללקוחות ישנים שהיו מרוצים מהם)

• הוסף לסימניות
קורה שלא עונים ללקוחות לא מספיק משתלמים.
אבל חייבים לוודא עם הגרפיקאי שהוא מודע לכך שבאופן כזה אין ללקוח ברירה והוא נאלץ לפנות למישהו אחר. (לשלוח מייל עם תאריכים ובקשה כמו אם אני לא שומע ממך תוך יומיים וכו' אני עושה כך וכך ולא תוכל לתבוע אותי על זכויות יוצרים בלה בלה. )
ד"א- אני חושבת שגרפיקאי שאינו מעוניין לעשות את העבודה חייב לתת את הקובץ פתוח לשימוש הלקוח. הלקוח לא אשם שהגרפיקאי עמוס.
ואל תגידו לי שיש מחיר לקובץ פתוח.
כי יש גם מחיר לעגמת נפש של לקוחות שמנסים לרדוף אחרי בעלי מקצוע ומוכנים גם לשלם על העבודה והגרפיקאי המדופלם לא טורח לענות ולא לתת שרות.

• הוסף לסימניות
אין מה לדבר עם הגרפיקאי הקודם-הוא פשוט מתעלם,לא עונה לטלפונים ולאימלים.
זה לא הלקוח הראשון שבא אלי עם הסיפור הזה. כמה מקרים כאלה באו אלי וכולם על אותו גרפיקאי

• הוסף לסימניות
לדעתי, הלקוח צריך לדבר עם הגרפיקאי, להודיע לו שהוא צריך את העבודה, ולבקש ממנו או לעשות זאת, או לאשר לו להעביר את העבודה עם כל הפרטים לגרפיקאי אחר ולהתנות שייתן תשובה תוך כך וכך זמן.
זה סה"כ הגיוני שאם הגרפיקאי לא עושה עבודה עבורו, שהוא יפנה למישהו אחר.

• הוסף לסימניות
לדעתי לשלוח אימייל ובו הבהרה שזה מה שאתם עומדים לעשות, החל מפרק זמן מסויים אלא אם הוא יודיע משהו אחר.
אמנם תמיד הוא יוכל לטעון שלא קיבלת וראה את האימייל, אך תמיד אפשר גם לשלוח באותו זמן מאימייל אחר בקשה להצעת עבודה בכמה אלפי שקלים טובים...
אני מאמין שתשובה תתקבל, וזו תהיה הוכחה די מוצלחת.. ;)

• הוסף לסימניות
למה שיהיה אסור לחקות את הכריכה? אני חושב שהזכויות הן של הלקוח, ולא של הגרפיקאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י imud;869571:
למה שיהיה אסור לחקות את הכריכה? אני חושב שהזכויות הן של הלקוח, ולא של הגרפיקאי.

הזכויות הם לפי מה שסיכמו בחוזה.

• הוסף לסימניות
אוקי. החלטנו לסכם עם הלקוח שישלח אימל לגרפיקאי הקודם שזה מה שאנחנו עושים.
וכן שהאחריות למעשה על הלקוח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה