כללי האם חומר פתוח מגיע ללקוח

• הוסף לסימניות
ערב טוב,
כ- 4 חודשים אני עובדת עם לקוח שיש לו עיתון חדש, אני עובדת איתו מהבית בצורה של מחיר לעיתון.
הוא משלם לי בהחלט יפה, ומקבל באמת עיתון איכותי מושקע ונעים לעין, הוא עצמו אומר שמשלם לי יקר כי עד שהשיג גרפיקאית שתספק את הרצונות וכו'....שווה לו.
השבוע הוא מתקשר אלי ואומר עוד מעט אני בא לקחת את החומר מצאתי גרפיקאית שתעבוד לי בימים יותר נוחים ורוצה שתעבוד אצלו בבית, והדפוס רוצה יותר מוקדם ואני לא יכולה וכו' וכ'ו
אני מאוד התעצבנתי תדבר, תשאל אולי אני יכולה לשנות משהו, נגיד אני יקרה לך אין בעיה תגיד אבל תבוא ותקבע עובדה...
ואמרתי לו אין בעיה תשלם את החוב שלך ואשאל רב מה אני אמורה לעשות עם החומר.
הוא התעצבן רק בעשירי לחודש אני אשלם לך ואני חייב את החומר להשבוע (בעיקרון קבעתי איתו תשלום שבועי כי זה עיתון חדש...והבנתי שזה גם עיצבן אותו) בקיצור ניתק את הטלפון בעצבים והמשיך בהטרדות את בעלי בפ"פ...
למחרת האדון הופיע ב- 7:30 בבוקר בדלת ומתחיל לצעוק וזורק לי את ספר החוקים "שהעו"ד שלו הביא לו", והתנהג בצורה גועלית ואמר שיחסי עובד ומעביד הזכויות זה של המעביד- וזה נכון, אבל איפה התלוש שאמר שיוציא לי???? ואיך זה פיטורים מהרגע להרגע אז הוא ענה זה לא קשור וכו' וצעק כמו כלב...
אחת שעובדת איתי קשורה אליו קרבה משפחתית והתברר לי דרכה שהכל שטויות ואין לו עדין גרפיקאית והדפוס לא מלחיץ אותו ורוצה דוקא כן מהבית וכו'
בקיצור שקרן!!!
בנתיים בעלי שאל רב והרב אמר לו שבגלל שלא סיכמנו על נושא זה צריך לעשות מה שמקובל
עכשיו מה אני אמורה לעשות?????
היום הוא שלח לי בסקייפ שהוא מחכה לחומר ואחרי חצי שעה שולח לי סקייפ נוסף שבסוף זה מסתדר לו עם הדפוס ולא הבנו אותו נכון וכו''...(לא כתבתי שהוא הופיע בעבודה שלי עם ארדיסק ושלח את זה עם הבוס שלי שעד 10 הוא רוצה את כל החומר....)
בקיצור לא מתאים לי לעבוד איתו למרות שזה הרבה הרבה כסף
אנא עיזרו לי מה אני עושה עם החומר- (כמובן אחרי שמשלם לי את החוב 2 עיתונים)
לכאורה הרב אמר שאולי זה כן כמו עבודה פרטית- אפילו מייל הוא לא משלם, כלום! נטו על העיתון הפונטים שלי וכו'....
תודה לכל העונים!!!

• הוסף לסימניות
כזה לקוח - להעיף לכל הרוחות [כולל מזרח], לא שווה לעבוד עם כזה בנאדם אפילו ב100,000 שקל לחודש...

:mad::mad::mad:

• הוסף לסימניות
לכל הדעות לא התקיימו כאן יחסי עובד מעביד,
אי לכך כל התנאים בהתאם.

את החומר הפתוח יקבל לאחר תשלום מתאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;795754:
לכל הדעות לא התקיימו כאן יחסי עובד מעביד,
אי לכך כל התנאים בהתאם.

את החומר הפתוח יקבל לאחר תשלום מתאים.

כמה לוקחים??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar123;795766:
כמה לוקחים??

עזבי את כל אלו שטוענים על קובץ פתוח משלמים בצ'ק פתוח.

אני לא מכירה כ"כ מה רמת המחירים שלך תמיד.

עשי לעצמך חשבון:
1. כמה שווה לך לקחת/ להרוויח על זה.
2. בכמה כסף תרגישי כייף לנפנף את הברנש.

נראה לי לקחת על קובץ פתוח בין 200% ל400% (בהתאם למיצוב שלך) זה סביר בהחלט.

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שאת צריכה להעביר לו את החומר הפתוח - זה לא מה שהוא הזמין!
ואם כן רק במחיר טוב!!!
וכמובן לא לא לא לפני שמשלם בוודאות ולא בשיקים מוגבלים וכדו' להיות בטוח 100% עם התשלום

• הוסף לסימניות
היה לי סיפור כזה בעבר, אמנם לא עם מגזין אבל עם פליירים.

הודעתי ללקוח שאם הוא רוצה הוא יצטרך לשלם פי שתיים וחצי מהמחיר המקורי. אחרת אין סיכוי שאשלח לו את הקובץ הפתוח.

הבנאדם חשב שהוא חכם והחליט לשלם. לאחר ששלחתי לו, הוא חיפש מישהו שיעבוד על זה במחיר זול יותר והוא לא מצא.

לא עבר זמן והוא מצא את עצמו יושב מולי שוב. רק שהפעם אני זה שלא הסכמתי לעבוד איתו.

נראה לי, את צריכה לתת לו כזה מחיר שהוא לא ירצה לפנות אלייך יותר, וגם את תצאי מורווחת.

• הוסף לסימניות
אוי, זה נשמע כל כך מוכר עד כדי כאב...

לא סיכמתם מחיר על העבודה מראש?
או שאת שואלת רק על הקבצים הפתוחים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י contrast;796397:
אוי, זה נשמע כל כך מוכר עד כדי כאב...

לא סיכמתם מחיר על העבודה מראש?
או שאת שואלת רק על הקבצים הפתוחים?

סיכמנו מחיר לעיתון וזה הבעיה....
השאלה אם אני צריכה להביא לו כי הוא טוען שאני שכירה כי זה עבודה קבועה כל שבוע אבל תלוש הוא לא הוציא אפילו פעם אחת....
אתמול הוא רדף אחרי כל הזמן והתנצל ושאחזור לעבוד איתו ולא הסכמתי, אז הוא אומר לי שאת הכסף שהוא חייב לי הוא נותן לגרפיקאית שימצא, שתבנה לו הכל מחדש..... בקיצור הזהרו!!!!!!

• הוסף לסימניות
איזה אנשים יש בעולם, משתתפת בעגמת הנפש שעוברת עליך.
איחולי ללקוחות אנושיים וחביבים, מהזן שבהחלט קיים בעולם,
ואת פועלת נכון!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מצטערת על עגמת הנפש... זה מאד מתסכל ומאכזב לעבוד עם כאלה קלינטים.

בכ"ז, איך שתחליטי, יכול להיות שהחומר הפתוח שיך לו מתוקף זה שמדובר בעיתון: תלוי כמובן בעוד פרטים אבל עימוד של עיתון הוא כמו מותג: שיך ללקוח.

בהצלחה...
מקוה שיסתדר על הצד הטוב ביותר, ושלא תפסידי מהענין.

כמה זמו אתם עובדים ביחד?

• הוסף לסימניות
כשאני קונה לחמניות מיוחדות בחנות, אני לא אמור לקבל את המרשם או את התבנית.
כשאני מזמין בגד יוקרתי, אני לא אמור לקבל את השבלונה ואת הסקיצות.

צריך להסתכל לגופו של עניין.
האם השכר היה על על עבודה (בד"כ בשכיר), או על תוצאה שזה פרילאנסר קלאסי.
אח"כ תסיקו מסקנות לבד.

נ.ב. על קובץ פתוח, נהוג להשאיר צ'ק פתוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהובה ו;796734:
מצטערת על עגמת הנפש... זה מאד מתסכל ומאכזב לעבוד עם כאלה קלינטים.

בכ"ז, איך שתחליטי, יכול להיות שהחומר הפתוח שיך לו מתוקף זה שמדובר בעיתון: תלוי כמובן בעוד פרטים אבל עימוד של עיתון הוא כמו מותג: שיך ללקוח.

בהצלחה...
מקוה שיסתדר על הצד הטוב ביותר, ושלא תפסידי מהענין.

כמה זמו אתם עובדים ביחד?

אז ככה-
נכון החוק אומר כשיש יחסי עובד ומעביד הזכויות שיכות למעביד- אין לי בעיה, אבל הוא לא התנהג כמעביד.............
מעביד מוציא תלושים, פיטורים זה לא מהרגע להרגע.....
וכו'......
בהתחלה היו לי נקפצים שזה באמת שלו אבל לפי מה שבררנו זה לא כ"כ....
אנחנו עובדים יחד מאזור פורים....

• הוסף לסימניות
לשלוח לו קישור לאשכול פה,
ושיידע שיש גב מאחוריכם של הציבור,
הרי רוב הגרפיקאים\ות מסתובבים\ות בפרוג, ופשוט יזהרו לא להתעסק איתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה