לא נכוןצריך לזכור עוד משהו, (לכן אני לא פתחתי) שאם אתה אברך כולל או מכל סיבה אחרת שיש הנחה בדמי ביטוח לאומי, זה לא נשאר לעצמאי המחיר הוא מלא!!
העסוק החייב מעביר למעמ את המעם שהלקוחות שלו שילמו פחות המעם שהוא שילםאיך יוצא שהעוסק החייב, הוא הפטור ממע"מ???
הוא אומנם מזדכה על המע"מ של ההוצאות, אך במידה והיו לו הכנסות יותר מהוצאות -
הוא יצטרך לשלם 17% על הרווח.
בעוד שעוסק פטור לא ישלם מע"מ על הרווח שלו.
תוכל לשלוח בקשה במייל A5703031 בג'ימייל ואשלח לך מצגת הדרכה.אולי המומחים של הפורום יוכלו להסביר כאן, כיצד עובד מס הכנסה בעוסק פטור
עוסק פטור מהותו פטור ממע"מ, אבל מס הכנסה האם יש, ואם כן כיצד מחושב, לבד עם ההכנסות האחרות
אשמח למידע מפורט בעניין @רו"ח @יהודה מילר
א. ישנם עסקים שחייבים להיות מורשה בכל מקרה(בתכלס זה לא בחירה אם להיות פטור או מורשה זה תלוי במחזור הכספים)
כך לדעתי, תקני אותי אם אני טועה
ואם הדוג' היא הפוכה? עוסק חייב במע"מ - מכר מוצר ב 1170 ש"ח ונשאר ביד עם 1,000 ש"ח, ואילו הפטור מכר ב 1,170 ש"ח את אותו מוצר, ונשאר עם כל הסכום ביד.העסוק החייב מעביר למעמ את המעם שהלקוחות שלו שילמו פחות המעם שהוא שילם
אים הוא לד בתור עוסק חייב קנה מעוסק פטור אין לו החזר של 17% על מה שהוא קנה אצל העוסק הפטור
קחי לד עוסק פטור ועוסק מורשה ששתיהם קנו אצל אותו ספק משהו שעלה 1000 שח פלוס מעם
לעוסק הפטור זה עלה 1170 ואילו למורשה זה עלה 1000 כי הוא מזדכה על המעמ
ואז הוא יכול להוזיל או להרויח יותר
(בתכלס זה לא בחירה אם להיות פטור או מורשה זה תלוי במחזור הכספים)
כך לדעתי, תקני אותי אם אני טועה
נמקלא נכון
צודקתואם הדוג' היא הפוכה? עוסק חייב במע"מ - מכר מוצר ב 1170 ש"ח ונשאר ביד עם 1,000 ש"ח, ואילו הפטור מכר ב 1,170 ש"ח את אותו מוצר, ונשאר עם כל הסכום ביד.
לכן לא בוחנים רק את ההוצ/ ההכנ' אלא מסתכלים על הרווח נטו בעסק, העוסק החייב - יצטרך תמיד לשלם על ההכ' 17%. ואם יהיו לו הוצ' מוכרות יוכל להזדכות עליהן
יקבל גם אם הוא לא עונה להגדרהמקווה שאני שואל במקום הנכון.... פשו לא יודע לאן זה קשור
רצתי לשאול האם עצמאי שאינו עונה להגדרה שמרויח את סכום המינימום למענק עבודה יקבל אותו או שצריך להיות עונה להגדרה שביל זכאות למענק עבודה
תודה מראש לכל העונים
עסק זעיר של בעלי 200 שח לחודשאפשר גם להפסיד במבחני התמיכה למעון,
בשביל לקבל 4000 ש"ח מענק עבודה צריך להגיע לסביבות 50,000 הכנסה שנתית (זה משתנה בין אדם לאדם עפ"י מספר פרמטרים).
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים