התייעצות האם לדעתכם מתאים שילד בן 11 חוזר ב9 בערב?

• הוסף לסימניות
הבן שלי חוזר מהחיידר בכל ערב בשעה 6 ותוך שעה יוצא למתמידים.
אני לא אוהבת שילדים מסתובבים בשעות כאלה ברחוב ומרגיש לי שצריך לחזור מהחיידר הביתה
מקסימום בקיץ להיות חצי שעה למטה (גם בגיל 11)
האם אני האמא החרדה מדי או שזה באמת לא תקין לדעתכם?

• הוסף לסימניות
אני לא אוהבת שילדים מסתובבים בשעות כאלה ברחוב ומרגיש לי שצריך לחזור מהחיידר הביתה
מקסימום בקיץ להיות חצי שעה למטה (גם בגיל 11)
האם אני האמא החרדה מדי או שזה באמת לא תקין לדעתכם?
זה מאוד תלוי בעיר סביבה חברה אבל אצלנו בת"ת הכלל שאין להסתובב לבד אחרי 8:30 בערב לבד ומעודדים את הילדים לישון לפני 9 אבל כאמור קשה להכריע בזה

• הוסף לסימניות
בתשע כבר צריך
להיות במיטה
יש לך ילדים שלומדים בוקר - הפסקה- ואז אחה"צ וחוזרים הביתה ב6:30-7:00? והם בגיל המדובר (ולפעמים גם פחות)
כי על הנייר את צודקת, במציאות זה קצת יותר מורכב.....

הבעיה נעוצה בצורת הלימוד עם החזרה הביתה בצהריים... ואז יציאה נוספת, ממש לא מובן הצורה הזו , במציאות החיים העכשווית...

• הוסף לסימניות
כאן המקום לעורר שהשעות האלה ובכל השעות שמסתובבים אינשי דלא מעלי גם ששולחים למתמידים וכדו'
צריך לשמור על הילדים ולהזהיר גדולים בני 11 ובפרט ילדים קטנים יותר
שוב אין בזה כלל ברור ולא נכנס מה לעשות אסור ג''כ לסגור ילד יותר מידי אבל הזהירות משתלמת

• הוסף לסימניות
גם אני לא הייתי שולחת למתמידים.
הם לומדים כל היום, וילד צריך גם לשחק, ולחוות קצת בית, משפחה, לאוורר קצת את המח.
חוץ מזה שכאמור יש טיפוסים שה' ישמור מסתובבים בשעות כאלו

• הוסף לסימניות
זו שעה ממש ממש מאוחרת. גם מבחינת ההסתובבות בחוץ וגם מבחינת השינה המאוחרת. (אצלי בגיל הזה עוד לא ישנים ב-9 אבל כבר אחרי א. ערב, בעיסבוקים שקטים. ילד שרק חוזר ב-9 צריך זמן לאכול, להירגע, לסגור יום)
אני מאד נלחצת שהילדים מסתובבים בשעות החושך. (מבחינתי 5 וחצי בחורף הוא יותר מלחיץ מ 7 וחצי בקיץ) כל עוד יש אור יש נשים עם ילדים בגינה וכו'
בתור אמא לשיירת בנים- יש תקופות שאני שונאת את המתמידים ויש תקופות שזה מושלם.
החיידר אצלינו מסיים ב 4. בחורף עושים את המתמידים ב-5 ורבע ככה שב-6 וחצי הם בבית.
בקיץ המתמידים ב-6 וחצי. ואז רק ב7 ורבע הם נזכרים שצריכים מנחה (אמורים להתפלל בחיידר אבל אני לא יודעת...) ואז חוזרים רק ב 8.
עוד לא החלטתי מה יותר גרוע. ההסתובבות בחושך או החזרה המאוחרת יותר.

אני לא חושבת שהמתמידים חסר מבחינת לימוד אבל ברור שזה הווי חברתי חשוב.
עשו כאן תקופה מתמידים (שהיו מיועדים לכיתות הנמוכות יותר- מכינה עד ג') רק 3 פעמים בשבוע, מוקדם ורק חצי שעה. זה היה ממש מוצלח. לדעתי כדאי להעתיק את זה לשאר הכיתות.

לגבי זה:
הבעיה נעוצה בצורת הלימוד עם החזרה הביתה בצהריים... ואז יציאה נוספת, ממש לא מובן הצורה הזו , במציאות החיים העכשווית
זה באמת אולי לא מתאים לימינו אבל תחשבי על הבנים שלי שעד כיתה ו' מסתובבים כבר מ-4. זה גם חסר טעם. והשיעמום מביא למריבות והסתובבויות לא מתאימות.
היתרון הוא בנושא האשכול שעד בר-מצווה אין מצב שילד מחוץ לבית אחרי 8 בערב.

• הוסף לסימניות
מתמידים זה ענין חברותי,
ילדים אוהבים ללכת לשם
ולכותבת השאלה,
אני חושבת שזה מאוד תלוי איפה את גרה ומה רוב החברים שלו באזור עושים
אם רוב החברים שלו הולכים למתמידים וחוזרים בשעות האלו הילד ירגיש חריג ויוצא דופן אם רק הוא לא ילך
אני חושבת שהפחד שלך מוצדק
אבל גם מאוד חשוב השיכות החברתית במיוחד כשהיא בדבר חיובי כמו מתמידים

• הוסף לסימניות
אני שולחת למתמידים, שלחתי ואשלח
אם הילד נהנה ואוהב ללמוד אז אתן לו להשקיע את החשק בתורה
יש לו כשעתיים בין החיידר למתמידים - להפוגה, אוכל , משחק ואופניים...
גם במתמידים זה חוויתי, עם חברים, עם שיעורים, הגרלות ופרסים... מידי פעם גם הולך עם אבא...

תודי לה' שיש לך ילד שאוהב ללמוד!

הוא חוזר מהחיידר הביתה
ואז יוצא ללמוד
הוא לא משוטט ברחובות... ותקפידו על זה.

• הוסף לסימניות
כוונתי היתה שאם הלימוד במתמידים הוא בדרך כלל עניין חברתי
אז אפשר לעשות את הפעילות החברתית בשעות שנוחות לך ובתנאים שנוחים לך (אולי בבית שלך למשל)
לדעתי במתמידים הלימוד עצמו הופך לטפל לכיף עם החברים אז אני לא רואה בו כל כך משמעות
אבל ככה זה המתמידים שאני מכירה, אולי יש כאלה שאצלם זה אחרת

• הוסף לסימניות
כוונתי היתה שאם הלימוד במתמידים הוא בדרך כלל עניין חברתי
אז אפשר לעשות את הפעילות החברתית בשעות שנוחות לך ובתנאים שנוחים לך (אולי בבית שלך למשל)
לדעתי במתמידים הלימוד עצמו הופך לטפל לכיף עם החברים אז אני לא רואה בו כל כך משמעות
אבל ככה זה המתמידים שאני מכירה, אולי יש כאלה שאצלם זה אחרת
זהו שזה מה שאני חושבת גם... זה הפך להיות לכיף עם החברים והלימוד קצת שולי
ברור שיש בזה משהו חיובי כי סה"כ יוצאים ללמוד אך אחר כך עוד חצי שעה שלושת רבעי שעה
של מריחת זמן באוטובוסים... זה מה שמעצבן ו"כולם" עושים את זה ו"אני לא רוצה לחזור לבד בשעה כזו"
ומבחינתי הוא עוד קטן וצריך לאכול ארוחת ערב עם הקטנים.. אז מה הקשר ב9 וחצי בערך להתחיל לאכול שוב

• הוסף לסימניות
היום הרבה מהילדים/ות בגיל 11 כבר מתחילים את גיל ההתבגרות שחלק עיקרי וחשוב מאד ממנו זה ההווי החברתי ולכן גם אם זה 'רק' חברתי לא הייתי מונעת בתנאי שחוזרים לא מידי מאוחר (9 זה מאוחר בעייני אבל כל אמא והאינטואיציה שלה) ולא מסתובבים לבד. (אם יש עוד חבר או שניים מהרחוב זה כבר אחרת מאשר לבד לבד.)

טיפ נוסף שראיתי על הילדים שלי- כמו שאנחנו בתור מבוגרים לא נכנסים מארוחת הערב ישר למקלחת ולמיטה ככה גם ילדים בגילאי 5 ומעלה לא חייבים את זה. אנחנו אוכלים ארוחה מבושלת בסביבות 5 וחצי. לקטנים שהולכים לישון ב-6 וחצי זה מספיק ולגדולים יותר אני נותנת לנשנש פרי ועוגיה כשהם חוזרים הביתה בסביבות 7.

• הוסף לסימניות
לא הייתי נבהלת לשלוח אותו בשעה כזו אם יש שם מבוגר אחראי,
אבל כן לעקוב שהוא מגיע תמיד בזמן, לא מורח, עם מי הוא משחק, לא ללוות חברים, לשנן כללים וכו
לא להרשות לילד בן 11 ללכת לבד בשכונה זה לדעתי חנק.
(ו9 זה לא שעה כ"כ מאוחרת... הרחובות רחוקים מלהיות שוממים, אני יותר מפחדת משעות הבוקר הריקות)

• הוסף לסימניות
במקרים כאלה אני הולכת לפי הלב שלי
את האימא ואת יודעת מה הכי טוב לו! ולבית שלכם
לא הייתי אומרת שבכלל לא ילך אם רוב החברים הולכים כי זה חנק
אם הוא מתעכב אחרי עם חברים את יכולה להגביל אותו בזה או לא להסכים לו ללכת כל השבוע
ילדים אהבים עצמאות אבל יותר טוב להם שהם מרגישים שאמא דואגת ואכפת לה ולא נותנת תחושה תחזור מתי שבא לך וכו'

• הוסף לסימניות
זהו שזה מה שאני חושבת גם... זה הפך להיות לכיף עם החברים והלימוד קצת שולי
ברור שיש בזה משהו חיובי כי סה"כ יוצאים ללמוד אך אחר כך עוד חצי שעה שלושת רבעי שעה
של מריחת זמן באוטובוסים... זה מה שמעצבן ו"כולם" עושים את זה ו"אני לא רוצה לחזור לבד בשעה כזו"
ומבחינתי הוא עוד קטן וצריך לאכול ארוחת ערב עם הקטנים.. אז מה הקשר ב9 וחצי בערך להתחיל לאכול שוב
אם המתמידים לא קרוב לבית, זה בהחלט שיקול משמעותי
חצי שעה - 45 דק' של נסיעה, זה הרבה...
וזה נסיעה, רק עם חברים... זה לא לימוד תורה תחת השגחת מבוגר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה