התייעצות האם מה שתמיד אמרו שבמקום שאבא אחד יקנה 10 דירות עדיף שכל זוג יקנה את הדירה של עצמו ,האם עכשיו זה אכן קורה?

עם כל הכבוד שהבעל יושב ולומד, איך אפשר לראות ככה את ההורים (זה שווה את הלימוד תורה של הבעל?)
נכון זה כואב מאוד אבל הוא לא התייעץ איתי
וטכנית אחרי שהוא קנה דירה אין לי דרך לעזור לו עם המשכנתא

אני באמת חושבת שהמצב בכללותו לא תקין !
ולכן גם נכנסתי לאשכול הזה שהכותרת שלו היא השאיפה שלי

נכון זה כואב מאוד אבל הוא לא התייעץ איתי
וטכנית אחרי שהוא קנה דירה אין לי דרך לעזור לו עם המשכנתא

אני באמת חושבת שהמצב בכללותו לא תקין !
ולכן גם נכנסתי לאשכול הזה שהכותרת שלו היא השאיפה שלי
בטח שיש לך איך לעזור לו, לתת לו חצי מהשכירות שכ"כ מועילה לבעלך ללמוד בשקט ובזה הוא ישלם חלק מהמשכנתא.

מי החליט מה בריא והגיוני יותר? אתה?
אני יכולה להעיד שמהאמונה שלו בה' יש לו שלווה שאני מאחלת לך !!
אני יכולה בהחלט להגיד שההכנסה מהשכירות של הדירה שהוא נתן לנו, עוזרת לבעלי ללמוד יותר בשלווה

עם כל מה שאני חושבת ומייחלת שהמצב ישתנה
ואת כל החסכונות שאני חוסכת לחתן את בנותיי, אעביר לו ....

אבל יש פה קטנות אמונה אם נקל על אבא בכך שחלק מהשכירות יממן את המשכנתא לא יהיה לנו ממה לחיות. ועוד כשאת כותבת על חסכונות שלך לבנותיך...

בקיצור, ילדה קטנה של אבא קבלה דירה במתנה, ומנקה את המצפון שהוא "כפה" עליה לקבל את זה, וזהו.
רק אל תשווקו את זה לנו כצידקות ודרך חיים הגיונית וטובה,
בעלי לומד לא פחות ממקבלי הדירות (והוא בהחלט מחשובי החבורה...) ולעולם לא הייתי נותנת יד לשחוט כלכלית את הורי. ואני בטוחה שיש עוד רבות כמוני בפורום.

החיים למדו אותי כך:
מכירה גברים שדרשו דירות - יש להן תחילה 5 (!!) בנות ברצף 🤣
וכמה אחרים שיכלו לדרוש, סלטה ושמנה פשוטו כמשמעו, אנשים שאין להם כלום בעולם מלבד תורה ברווקותם ובנישואים, ועוד שהתחתנו לפני כ15-20 שנה כשהיה מקובל לתת דירות שלמות - יש להם בין 5-7 (!!!)) בנים ורק אז בנות... למותר לציין שכולם נשארו אברכים לאומת אלו קבלו דירות... אחד "רק" לומד בערבים עם ילדים והשני רק מחשבן השקעות כלומר שורף חצאי ימים במקום ללמוד.
אלוקים צוחקי לעושקי ההורים בפרצוף.

בטח שיש לך איך לעזור לו, לתת לו חצי מהשכירות שכ"כ מועילה לבעלך ללמוד בשקט ובזה הוא ישלם חלק מהמשכנתא.

אבל יש פה קטנות אמונה אם נקל על אבא בכך שחלק מהשכירות יממן את המשכנתא לא יהיה לנו ממה לחיות. ועוד כשאת כותבת על חסכונות שלך לבנותיך...

בקיצור, ילדה קטנה של אבא קבלה דירה במתנה, ומנקה את המצפון שהוא "כפה" עליה לקבל את זה, וזהו.
רק אל תשווקו את זה לנו כצידקות ודרך חיים הגיונית וטובה,
בעלי לומד לא פחות ממקבלי הדירות (והוא בהחלט מחשובי החבורה...) ולעולם לא הייתי נותנת יד לשחוט כלכלית את הורי. ואני בטוחה שיש עוד רבות כמוני בפורום.

החיים למדו אותי כך:
וכמה אחרים שיכלו לדרוש, סלטה ושמנה פשוטו כמשמעו, אנשים שאין להם כלום בעולם מלבד תורה ברווקותם ובנישואים, ועוד שהתחתנו לפני כ15-20 שנה כשהיה מקובל לתת דירות שלמות - יש להם בין 5-7 (!!!)) בנים ורק אז בנות... למותר לציין שכולם נשארו אברכים לאומת אלו קבלו דירות... אחד "רק" לומד בערבים עם ילדים והשני רק מחשבן השקעות כלומר שורף חצאי ימים במקום ללמוד.
חבל שאת כועסת ונגררת לכאלו מקומות.
הדיון בכלל נהיה לא עניני - מה משנה אני ואבא שלי.
מה שבאתי להגיד במה שכתבתי זה שצריך אמונה בכל מצב ושה' כל יכול

מי שרוצה להתקטנן -
למה הוא בחר בדרך הזאת ולא אחרת?
למה את לא נותנת לו חלק מהשכירות?
למה כך ולא אחרת.............

בעיני טוב לא יוצא מזה, וזו רק דעתי האישית. יכולה לחלוק עלי, יכולה לבקר אותי
זה בסדר, זה כואב
אבל נסחף כאן.....
סיפור כזה או אחר לא רלוונטיים

מכירה גברים שדרשו דירות - יש להן תחילה 5 (!!) בנות ברצף
לפחות הוא קיבל דירה, וגם אם יש לו משכנתא, עד שהוא יחתן את הבנות שלו הוא יסיים עם המשכנתא שלו, ויוכל למשכן שוב את הדירה כדי לעזור לבנות שלו.

חבל שאת כועסת ונגררת לכאלו מקומות.
הדיון בכלל נהיה לא עניני - מה משנה אני ואבא שלי.
מה שבאתי להגיד במה שכתבתי זה שצריך אמונה בכל מצב ושה' כל יכול

מי שרוצה להתקטנן -
למה הוא בחר בדרך הזאת ולא אחרת?
למה את לא נותנת לו חלק מהשכירות?
למה כך ולא אחרת.............

בעיני טוב לא יוצא מזה, וזו רק דעתי האישית. יכולה לחלוק עלי, יכולה לבקר אותי
זה בסדר, זה כואב
אבל נסחף כאן.....
סיפור כזה או אחר לא רלוונטיים
לא הבנתי למה התקטננות,
טענת:
"נכון זה כואב מאוד אבל הוא לא התייעץ איתי
וטכנית אחרי שהוא קנה דירה אין לי דרך לעזור לו עם המשכנתא"

זהו, שיש לך איך לעזור ואת מחוסר אמונה בוחרת אחרת, מדאגה  לשלווה של בעלך בלימוד 🤣🤣🤣

הכל זה עניין של מבט, לקרוא לצרות (בחורות מעוכבות שידוך זו צרה, נקודה) של אחרים חוסר אמונה?!
להתחייב על כסף שאין לי = עבירה "לווה רשע ולא ישלם", זו לא אמונה וה’ עוזר, זו עבירה.
לעכב שידוךשל הבת שלו כי מתעקש לתת לה שפיץ ואין כסף וכו זו גם לפעמים בעיה "ביתך בגרה, שחרר עבדך" (=ציטוט לא מדויק, שמשמעו תשחרר את העבד שלך מהעבדות וחתן אותה עם ביתך ובלבד שלא תזדקן לבד, כלומר חתן אותה עם עלוב החיים... העבד, ובלבד שתתחתן כבר).

אל תטיפי לאחרים על אמונה!!
את בתחום הספציפי הזה לא יכולה להטיף כי לא התנסת בו.
בחורים לא זרקו אותך משידוך שניה לפני הסוף בגלל כסף (שמעתי לא פעם על הודעות ווארט שהתבטלו בגלל כסף...!!)
את לא מזדקנת בגלל שבחורים דורשים כסף ואין לך
את גם לא הורה שחוסך מפיתוח כדי לחתן את הבת שלו
וגם לא בחור שמאורס ומגלה שההתחייבות לא תתממש
וגם לא אברך צעיר שמבין שאם יקבל מחמיא את הכסף הוא יקבל התקף לב.

את קבלת - אשראיך זה אומר שהגיע לך משמים, אבא שלך זכה בהרבה אמונה,
לא מבינה לה את חושבת שיש לך זכות להטיף פה, לאבא שלך אולי כן. אבל את לא אבא שלך.

(אגב, הרבה יותר קל רוחנית ונפשית להתחייב על כסף "וה’ יעזור" מלהתעקש שה’ יביא לי חתן לבתי בלי להיכנס לחובות. כל מי שהכרתי ששאלו רב קבלו את התשובה שה’ ישלח חתן תלמיד חכם בלי להתחייב על מה שאין! כולם!)

(אגב, הרבה יותר קל רוחנית ונפשית להתחייב על כסף "וה’ יעזור" מלהתעקש שה’ יביא לי חתן לבתי בלי להיכנס לחובות. כל מי שהכרתי ששאלו רב קבלו את התשובה שה’ ישלח חתן תלמיד חכם בלי להתחייב על מה שאין! כולם!)
הרב שטיינמן סבר שכן להתחייב וה' יעזור.[מובא בספר כאייל תערוג]
אני גם סבור שמי שיש לו קצת אפשרות יכול להתחייב בשביל להשיג בחור פצצה ולסמוך שה' יעזור.
וברור במאה אחוז שמי שנותן יותר כסף מקבל בחור יותר טוב לפחות ברוב המקרים.[לצערנו זה שוק וזה בדיוק כמו להבדיל רכב שברור שיותר יקר יותר טוב]

נערך לאחרונה ב:
הרב שטיינמן סבר שכן להתחייב וה' יעזור.[מובא בספר כאייל תערוג]
כמ שכולם יודעים לצטט שהרב קנייבסקי זצ"ל נגד טיפולי פוריות, ואנחנו אישית שמענו ממנו אחרת? 🤔 (ואין משום תשובה אישית לי תשובה למשהו אחר שקורא פה בפורום!)

יש את מי שמסתמך על הספרים, ויש מי שרואה בנושא קריטי ונגש לשאול ישירות.
לא יודעת להגיד האם נגשו לרב אלישיב או הרב שטיינמן או גדול הדור אחר, אבל נגשו ושאלו, וכן על אותו הדרך אנשים ששאלו בתקופות אחרות.

מדהים שעל נושאים הרבה פחות קריטים בשידוך שואלים רב ועל זה לא.

כמ שכולם יודעים לצטט שהרב קנייבסקי זצ"ל נגד טיפולי פוריות, ואנחנו אישית שמענו ממנו אחרת? 🤔 (ואין משום תשובה אישית לי תשובה למשהו אחר שקורא פה בפורום!)

יש את מי שמסתמך על הספרים, ויש מי שרואה בנושא קריטי ונגש לשאול ישירות.
לא יודעת להגיד האם נגשו לרב אלישיב או הרב שטיינמן או גדול הדור אחר, אבל נגשו ושאלו, וכן על אותו הדרך אנשים ששאלו בתקופות אחרות.

מדהים שעל נושאים הרבה פחות קריטים בשידוך שואלים רב ועל זה לא.
בוודאי שצריך לשאול. אבל את לא יכולה להכריע באופן גורף הפוך. מקסימום תכתבי שצריך לשאול.[כי בלי לשאול מה שאני יודע זה הספר.]

החיים למדו אותי כך:
איזה מתכון מנצח......... ואיזו הסתכלות על בנים ובנות...............
מכיר הרבה הפוך ממש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה